Az iOS felhasználók több, mint egyötöde nem váltana

KeleMan 2012.07.02. 20:42 Apple, Egyéb, iPhone 2 hozzászólás 664

A Goldman Sachs felmérése alapján kiderült, hogy az iOS felhasználók 21%-a maradéktalanul elégedett az iOS mobiloperációs rendszerrel. Olyannyira, hogy semmi pénzért nem váltana platformot. Persze ebben közre játszhat az a tény is, hogy nem kívánják újból megvásárolni a fizetős alkalmazásokat más mobiloperációs rendszerekre, vagy az ingyeneseket újra letölteni és menedzselni.

Az Apple nagyon is tudja hogyan kell “hozzáláncolni” a felhasználókat a rendszereikhez, legyen itt szó az OS X, vagy akár az iOS platformhoz, úgy, hogy ezt a felhasználó ne vegye észre. A Goldman Sachs kutatásából kiderült, hogy a megkérdezett több, mint 1000 válaszadóból 88% tervezi, hogy a következő vásárolt eszköz is iOS alapú lesz, 62% érzi úgy, hogy nem váltana más rendszerre, míg 21% egyenesen azt mondta, hogy semmi esetre sem váltanának más platformra. (Gondolom maga a kérdés is sértő volt a részükre.)

Fontos megjegyezni, hogy ezen hűséges 21% több, majdnem 300 milliárd dolláros bevételt hozhat az almásoknak, úgy, hogy a kutatás szerint egy felhasználó 1.053 dollárt ér az Apple számára. Őrületes szám, azt meg kell hagyni, de ez még mindig csak a vállalat jelenlegi értékének a fele! Az is érdekes, hogy a nemrég debütált iCloud szolgáltatásra már több, mint 100 millióan előfizettek és ezen előfizetők 30%-as az iTunes Match szolgáltatásért is kipengette az évi 25 dolláros árat.

A megkérdezettek 50%-a persze váltana platformot, de csakis akkor, ha a versenytársak által kínált termékek 50%-al lennének olcsóbbak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

2 hozzászólás

  1. SocialKiller - 2012.07.02. 22:35

    Ezt nevezik márkaszeretetnek!

  2. JamesS - 2012.07.03. 12:42

    ezzel nincs gond ha nem elvakult fanok, mert az a legrosszabb kategória
    én érdeklődve várom az új iphone-t, de gondba vagyok mi legyen november végén telefon ügyileg

Szólj hozzá Te is!