Videóteszt – Apple iPhone 4S Vs. Samsung Galaxy S III – Egymásnak eresztettük a két csúcsmobilt!

KeleMan 2012.06.22. 19:30 Apple, Egyéb, iPhone, Videók 90 hozzászólás 31 926

Még a hétfői napon Kovács Bence segítségével egymásnak eresztettük az Apple iPhone 4S és a Samsung Galaxy S III-as készülékeket az iDoki szervizében. Ezúton is köszönjük a helyet és a felszerelést az iDoki-nak. Amúgy ha a videó alatt néha-néha hallotok valami erős fújást, az csak iDoki lesz, amint épp portalanítja a MacBook Pro gépek belsejét. Hiába itt a nyár, így egyre melegebbek a gépek, de ezt majd egy másik cikkben.

Vissza a teszthez. Előre szólunk, hogy nem egy teljes és átfogó tesztről van szó, bár a videó közel fél órás lett. Megpróbáltuk kifejezetten azokat a fontos dolgokat összeszedni, (használhatóság, alkalmazáskezelés, GPS navigáció, Siri vs S-Voice, videók, játékok, stb.) mely egy átlagos felhasználó számára lényeges szempont lehet, amennyiben a két modell közül kíván választani.

A Facebook oldalunkon számtalanszor megkapjuk, hogy mi csak szidni tudjuk az Androidot, a Microsoft-ot és minden egyéb olyan gyártót, amelyen nem az Apple almalogója szerepel. Nos bár Cartman a South Park egyik részében megmondta, hogy

“Mindenki tudja, hogy ami nem Apple, az ratyi!”

mi mégis kíváncsiak voltunk az iPhone 4S legnagyobb ellenfelére és úgy gondoltuk, hogy adunk neki egy esélyt, hogy nálunk is bemutatkozzon és bizonyíthasson. Nem csalódtunk, Bence egyenesen elájult tőle, próbáltam visszafogni, de nem sikerült. Ő váltani fog. Engem egyedül a kijelzője és a kialakítása nyűgözött le, valamint mivel lényegesen nagyobb a telefon, ezért hiába csak 7 gramm a különbség a Galaxy S III javára, a súlya így jobban eloszlik, ezáltal sokkal könnyebbnek érzem, mint az iPhone készülékeket. Viszont az anyaghasználat és úgy az egész Androidos rendszer miatt, jégkrémszendvics ide vagy oda, én maradok az Apple megoldásánál.

Győztest nem hirdetünk, mivel mint már oly sokszor elmondtuk, egyéni preferencia kérdése, hogy ki melyik modellt kívánja megvásárolni. Ha bármi kérdés felmerül, úgy a hozzászólásokban várjuk a kérdéseiteket, észrevételeiteket, Bence és én megpróbálunk mindenre válaszolni.

Jöjjön tehát a videó, kapcsoljátok be a HD-t!

Megjegyzés: A videó alatti számnak a címe “Without You” és Siri az iPhone 4S-ről küldi Bencének…
Jelige: Hiányzol! ;)

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

90 hozzászólás

 1. a.sebi - 2012.06.22. 20:35

  Kedves Bence…ha már váltsz ajánlom.figyelmedbe a htc one x és az lg optimus 4x hdt is….ezeknèl.a.modelleknél az anyag használat sokkal jobb, és az árazásuk is megfelelő;-) en galaxy note tulajdonos vagyok, de az lg es htc kezelőfelülete is jobb a galaxy s3 ban található motionwiznél….ha netán már tájékozódtál és fix a döntésed akkor sorry

  • Bence - 2012.06.25. 14:42

   Köszi a tanácsokat, de már megvolt a váltás! :-) Egyszerűen imádom az S3-at, az iPhone 4-ről való váltás kb. olyan érzés volt, mint a Sony Ericsson W300i-ről iPhone 3G-re való váltás: egy teljesen új világ tárult ki előttem, és az “iPhone érzés”, ami annak idején lenyűgözött, most megújult formában újra rámtört. Biztosan sokan nem hisznek nekem, de az S3 érintése, gördülékenysége, gyorsasága messze az iPhone előtt jár. Néha-néha pár percre újra kezembe veszem az iPhone 4-emet (mert van pár adatom ami még azon van elmentve), de sajnos már csak mosolyogni tudok a “kis téglán”. Nagyon jó volt ez a 4 év amíg iPhone tulaj voltam, de most egy új korszak kezdődik. Én meg szeretem a változásokat… :-)

   • János - 2012.07.03. 12:12

    Szia!
    Pont én is iPhone 4-emet cseréltem SGS 3-ra.Ugyan az a hatás mint nálad,és igen mikor újra előveszem a 4-est kis buta téglának tűnik:)
    Hozzátenném nagyon Apple függő voltam és mindig Samsung ellenes.De eljött az idő hogy az ésszerűség felé menjek és hogy egy közel 200.000 forintos telefon ne attól legyen drága, hogy van rajta egy alma és hogy stabil a rendszer…
    Élcvezzük a nagy kijelzőt és tényleg egy okost telefont….

 2. SocialKiller - 2012.06.22. 20:58

  Egyértelmű, hogy az S3 a jobb, habár nekem elég lenne rá egy 4,3inces kijelző ugyanezzel a felbontással…Nekem a Sony Xperia S-em képmérete a leghasználhatóbb.Ja és még annyi hozzáfűzés, hogy a Galaxy S3 max. nem 32 hanem 64gb-os kártyát kezel. :)

 3. Bélu - 2012.06.22. 22:12

  Hát szerintem jó a(z) Samsung de most komojan nekem az iPhone :D az mindig iPhone marad és leutánozhasák a(z) siri-t de ojat akorsem tudnak mind Steve Jobs :P

  • zordokin - 2012.09.17. 00:43

   Szerintem Bélu mielőtt beleszólsz hülyeségeket a nagyok dolgába tanulj meg írni…..

   Komolyan!
   Leutánozhatják!
   Olyat!
   Akkor sem!!!

   És az ilyenek miatt van lefikázva a samsung… ülj le…egyes!!

 4. Anonim - 2012.06.22. 22:53

  Az iPhone-t most ugyanolyan jónak találom mint a Samsung Galaxy S3-at. Ami csak is kizárólag az iPhone-nak a jó, hiszen több mint fél évvel idősebb készülékről beszélünk.
  A videó egész jó lett, csak halk a beszéd a zenéhez képest!:P

 5. a.sebi - 2012.06.22. 23:28

  Annak a kerámia hátlapnak kéretik mégegyszer utánanézni,amúgy 64 es kártyát is kezel, és hamarosan 64 gb tárhellyel rendelkező galaxy s3 is a boltok polcaira kerül majd…

 6. Street05 - 2012.06.23. 00:33

  Kell az a nagyobb kijelző az iphone5-re és akkor nem lesz baj.
  Kényelemre, okosságra én egy döntetlent mondanék, de a nagyobb kijelzővel vor-ban van a samsung.

  • a.sebi - 2012.06.23. 08:08

   Okosságra sajnos közel sem egy szint… Ezzel ne nyugtasd magad….nagyon sok olyan dolgot tudnék neked mondani amit az iphone nem tud és az s3 vagy az androidos tellllók többsége igen….
   Szokásos bluetooth direkt letöltés pc mint pcn, ezeket nem említeném….de ha csak a kamera beállításokat megnézed, vagy a gyári alkalmazások mennyiségét, a flash támogatást, a videó formátumok amelyeket lejátszik, a testreszabhatóság, a status bar, a beállítások megnyitása nélküli adatkapcsolati beállítások, sd kártya olvasás stb…millió dolog van amiben az ios levan maradva….
   Ettöl függetlenül egy használható rendszer, okos szép stbstb….de ez kevés már…..a wp 8 is többet fog tudni, igaz ott az alkalmazás kínálat még gyenge, de az új NT kernel miatt nagy meglepetéseket fog okozni az androidnak is…..
   Az applenek lazitani kell a kötélen, mert akik a telefon tudására vannak gerjedve, annak már nem alternatíva az ios, egyenlőre a rendszer sebessége, a márka neve, dizájnja viszi a telefont, de a nokiás megszokottságot látom az apple felhasználóknál, ami mint a nokiánál látható elfog tünni…..

   • iGnoom1548 - 2012.06.23. 11:49

    Ide adnám a választ, nem akartam új kommentet. Hát van van amivel egyetértek veled, DE aki iPhonet vesz, kivéve a 15 éves gazdag gyerekeket azok nem azért veszik, hogy “telebuzizzák” a telefont sok szarral, hanem mert egy stabil jól használható op rendszer kell nekik, nem kell 80 különféle ilyen olyan beállítás.. Márpedig aki üzleti célra veszi, komoly százalékuk ezért veszi. Akinek meg ez kéne de buzizva, arra ott van a JB.:) Szerintem eléggé jól összehozták az S III-at, viszont az anyaghasználat és a nagy kijelző “számomra” nem tetszik és hogy szerintem még így is vannak dolgok ami olyan koppintott dolog pl a S-Voice stb. Mindegy ez az én véleményem de azért elég korrektül összehozták, várom mit alkot az Apple, de úgy is csak 2év múlva váltok, tökéletes most az 4S.:)

    • Bence - 2012.06.25. 14:49

     Ami az anyaghasználatot illeti, csak a műanyag hátlapra gondolhatsz. Hidd el, semmit nem lehet észrevenni belőle… nem ropog, szép fényes, kellemes a tapintása. De a legnagyobb előnye az, hogy LE LEHET SZEDNI, és ki lehet cserélni az akksit, bele lehet tenni microSD kártyát… ezek mellett eltörpül a tény, hogy műanyagból van a hátlap. :-)

 7. egressy15 - 2012.06.23. 12:11

  A.sebi

  “millió dolog van amiben az ios levan maradva….”

  Ez egy elég érdekes állítás,mert az Apple nem lemaradva van hanem évekkel a többi gyártó előtt.Nem Véletlen hívják “ÉN Telefonnak”,a boldogság alapfeltétele az élet minden területén,az elégedettség,a kiszámíthatóság,az egyszerűség,a megbízhatóság,és még egyszer kihangsúlyozom,az elégedettség.

  Az “Én Telefon” használók kb 90% (köztük én is) maximálisan elégedett vagyok,életemben 2éve mikor megvettem éreztem először,hogy nem vágyok más telefonra,előtte kb 150 telefont használtam,lévén hogy telefonboltom is volt.

  Írok egy példát,a te androidos telefonod kamerája tud egy csomó fun kciót,mikor csinálsz egy képet,sosem fogod tudni,hogy melyik beállítással lehetett volna a legjobb képet csinálni,és még ha nem is gondolsz rá,a tudatalattidban végig,és ezért nem tölt el jó érzéssel a fotózgatás,ha azt állítod igen,akkor saját magadnak hazudsz.

  Ezzel szemben ha akarok egy képet csinálni,előveszem megnyomom a kioldógombot,és tudom a profi mérnökök által készített szoftverem egy nyomással is a legjobbat hozza ki abból amit szerettem volna elérni,így nyugodt vagyok és elégedett.

  Az Iphone vagyis “Én Telefon” sokkal mélyebben hat az emberre,mint te azt gondolnád,hiszen a feltalálója az emberiség egyik legnagyobb gondolkodója volt,és olyan mélységekre jutott,ahová nem sokan.a Megoldásait pedig ezekből a mélységekből húzta elő és tette bele a telefonba.
  Egyszerűbben,az Iphone egészen a tudatalatti gyakorol hatást,a boldogság pedig onnan ered.

  Ezzel szemben a Samsung,olyan telefont készít ami a tudatra van egyedül hatással,vagyis az elégedetlen boldogtalan emberek gondolkodására,akik feltudnak vágni,hogy nekik nagyobb a kijelzőjük,nekik van ám bluetooth támogatásuk,és sorolhatnám a vagdalkozásra okod adó többi álfeature-t.

  A világ 2 részre osztható,boldogságra és boldogtalanságra törekvő emberekre,az Iphone az első felének készít telefonokat,a Samsung és más hasonló gyártók pedig az egyre csökkenő másik tábornak!

  • Street05 - 2012.06.23. 12:21

   Azt huszem, hogy most először olvastam ilyen érvelést az Apple mellett, és azt kell mondjam, hogy tökéletesen eltaláltad, amit én eddig nem tudtam megfogalmazni.

  • Bence - 2012.06.25. 15:01

   Ez egy igazi “Apple fan” megnyilvánulás volt. Mégis mi köze a boldogság keresésének egy telefonhoz? Én pl. szeretek boldog lenni, és az S3 már sok kellemes percet szerzett nekem. Ezek mind abból fakadtak, hogy “jé, egy telefonnal ezt is lehet??”, mivel 4 év alat megszoktam, hogy keretek közé vagyok szorítva.

   Egy példát mondanék, ami az iOS 6 egyik fő újdonságaként “debütált”: a Do Not Disturb üzemmód. Nos, ez a lehetőség Android-os telefonokra már régóta adott (jé, az Apple is lemásolt valamit? ajajj…), azzal a különbséggel, hogy kb. 10-szer annyi beállítási lehetősége van. Pl. meg tudok szabni, hogy mely ismerősöm kapjon automatikus válasz SMS-t, szabadon tudom állítani az ismétlődő hívások átengedésének paramétereit (pl. 10 percen belül ha 6-szor hív valaki, azt már átengedem), a DND üzemmód indításakor meg tudok adni egy lejárati időt (pl. mostantól 3 órán át legyen aktív) stb. Hát igen, ez a különbség az iOS és az Android között. Az iOS-ben az van amit az Apple akar, az Androidban pedig a saját igényeim szerint alakíthatom a dolgokat. Míg iPhone-on a jobb funkciók csak jailbreak után használhatók, addig Androidra rengeteg lehetőség, szoftver már alapból elérhető. Mindenképp készítek még egy összehasonlítást, mert rengeteg dolgot tudnék még mutatni, amin az iPhone tulajok elcsodálkoznának.

   És mindezt úgy mondom, hogy nem vagyok Android-fan, sem Samsung-fan, és korábban sem voltam iPhone-fan sem iOS-fan. Azt szeretem ami jó, és ami működik, és ebben most a Galaxy S3 a tökéletes “társ”. :-)

 8. egressy15 - 2012.06.23. 12:16

  A boldogsághoz eléréséhez elengedhetetlen feltétel “Temet Nosce”,vagyis ismerd meg önmagad,hogy tudd kis is az az “ÉN”.
  Az “ÉN Telefon,ÉN szoftver,stb..” ehhez nagy segítséget nyújt,ezáltal mély spirituális tartalommal bír.

  • Bence - 2012.06.25. 15:02

   Oké, most már tudom, hogy csak poénkodsz… de a fenti kommentedet még elhittem. :-)) Bár a vallást nem kéne belekeverni a dologba. :-)

 9. a.sebi - 2012.06.23. 14:51

  Hát ez egy szép érvelés volt…..sok dologna igazad van sokban nem.
  Azért az egyre csökkenö tábort ellátó gyártó éppen átvette a mobilkommunikációs piacnak a vezetését,mint legnagyobb gyártó….
  Az üzleti szférában nagyon fontos az egyszerüség, de én peldául szivesen köldök át tervrajzokat, pdf fájlokat,amihez ott a bluetooth,nem kell email…semmisem.
  Ez nem telebuzulás. Te is hallgatsz zenét, te is nézel vidókat, te is megadod valakinek a számát valakinek….erre jó a kékfog.
  A flash támogatás is hasznos funkció mert még nagyon sok weboldal használja.
  Az iphone feelinget én is átérzem, nekem is volt i4 em söt szerintem magyarországon nekem már akkor akkor volt iphone 2g amikor még talán a telefonboltosok nem is láttak ilyet…tehát én nem úgy nyilatkozom mint android fanatikus…
  A sok beállítás igen is hasznos, nem csak a fényképezőnél hanem az egész rendszernél.
  Nekem nem s3 am van hanem galaxy noteom….és tudod mit szeretek benne?
  Hogy nem kell pct vagy laptopot használnom hozzá….biztos az iphone az egyszerübb?
  A stabil rendszer az iphonet igazolja…de azt kell mondjam, hogy a note rendszere semmivel nem müködik nehezebben, lassabban mint az iphone….csak többet tud,egyszerü felhasználó barát kezelö felülettel megáldva….amúaz egyszerüségről még annyit, hogy igyunk meg egy sört és nézzük meg ki tudja hamarabb bekapcsolni a wifit, vagy a gpst, ….ez nem kell az üzlethez?

  • a.sebi - 2012.06.23. 15:05

   Jah és kérlek mondd már el hogy miben jár az ios évekkel a konkurencia előtt?

 10. MakosRetes - 2012.06.23. 15:13

  Volt a kezemben rövid időre egy ilyen telefon. Tetszett. Alapvetően a Samsung ezzel kihozta azt a telefonbol, amit ki tudott. Az oprendszert nem ő kezeli, így abból adódó hátrányokat nem tudja ledolgozni.
  A menü flottsagat és a nagy képernyőt ertekelem. Egyenlore a menurendszeret meg kicsit kuszabnak érzem, mint az iOS, de nem rossz.
  Azonban szivesen lattam volna egy ertekelest a szinekkel kapcsolatban. Azok kevésbé élethuek, mint az iPhoneon. A calendar, levelezes, stb, gyakran használt funkciók is megérnenek egy összehasonlítást.
  Amiről nem szoktak szólni általában a tesztek a rendelkezésre álló appok és azok minosege. Ebben az iOs egyertelmuen nyerő.
  A tesztben jó lett volna egy osszehasonlitas a kamerakra. Úgy tudom mindkettőben ugyanaz a chip van.
  A tesznek egyébként inkább azt a nevet kellett volna adni, hogy “Galaxy s3 többet tud-e, mint az iPhone s4?”, vagy valami hazonlot, ez a per-to-per osszehasonlitastol messze volt. Bocs remelem nem tűnök negativnak, egyébként köszi a cikket.

  • Bence - 2012.06.25. 15:09

   Ami a színeket illeti, 4 féle beállítás közül lehet választani: dinamikus, szokásos, természetes és film. Az első túl van színezve, a második már tűrhetőbb, de még mindig túl színes (mondjuk néhol épp ez a jó). Én a természetes-t használom, így a legjobb szerintem. A film-es beállításnál még kevesebb a szín…. sz már túlzás. Egyébként az egész kijelző színvilága gyönyörű, sokkal több benne az élet, mint a retina kijelzőben. Hogy miért, azt nem tudom pontosan megfogalmazni, de tény, hogy sokkal szebb a kijlzője, mint az iPhone 4-é. SZERINTEM. :-)

   Az alkalmazások összehasonlítását tervezem, rengeteg dolgot meg szeretnék mutatni. Ha működni fog iOS6 alatt az “új” (azaz a Cydia-ból koppintott) Display Recorder, akkor tudok majd videót is készíteni a képernyőkről (Androidon ez a lehetőség már régóta szépen működik).

 11. golyszlika - 2012.06.23. 15:55

  Ha valaki esetleg még nem látta a cikkben emlitett South Park részt érdemes megnézni! :-DDD

  http://indavideo.hu/video/South_Park_15evad_1resz_Szazlabu_Ipad

 12. golyszlika - 2012.06.23. 16:05

  Úgy látom hogy elengedtétek a KRÁKEN-t megint keleman! :DD

 13. golyszlika - 2012.06.23. 16:12

  A hülyéskedést félretéve az S3-at a iphone 5-tel kell majd összehasonlítani szerintem és akkor kapunk majd egy objektív értékelést.
  Ősszel amikor a 4s-emet vettem többszöször megnéztem az s2-őt is. De megérte várnom mert abban az összehasonlitásban nálam a 4s jött ki győztesen.
  Majd ősszel megint felrakom a mérlegre a két újdonságot és akkor elválik hogy melyik a jobb.

  • Selfor - 2012.06.23. 23:55

   Szia!
   Igazándiból ez azért nem annyira releváns (szerintem) mert nem véletlenül van körülbelül fél év nagyjából a 2 cég készülékeinek a megjelenítése között. Az Apple kidobta az iPhone 4s-t valószinűleg akkor a Samsungnak már volt némi fogalma milyen is lesz az S3 majd megnézték milyen a 4S és ahoz mérten kihozták a legtöbbet a készülékükből. Az Apple is nyilván ugyan ezt fogja csinál(de legalább is megnézi,hogy milyen is az S3 és hol tudna rá verni) aztán jön az új iPhone és az S4 majd azt fogja verni etc etc. Tehát ez egy macska egér játék,de én már nagyon várom az új iPhone-t:P

  • Bence - 2012.06.25. 15:12

   Mivel fél évente váltják egymást, igazából sosem lesz időszerű az összehasonlítás. Legalábbis a hardver terén… Szoftveresen az iOS sajnos nagyon le van maradva, nem is értem miért csinálja ezt az Apple a felhasználókkal… ha több szabadságot adna nekik, több felhasználót meg tudnának tartani!!! Én 1 hete használok Android 4.0.4-et, de már most rengeteg olyan dolgot használok, ami iOS alatt nem elérhető, ezért tutira nem váltanék rá vissza.

   • golyszlika - 2012.06.25. 19:03

    Tudod bence én erre mondok az autóiparból egy példát! A suzuki kihozott egy tízmilliós autót amely lehet hogy jobb és több is mint egy audi A4 vagy egy mercedes c osztály de nekem akkor is a merci vagy az audi kellene. és tök mindegy hogy milyen csodatallafont csinál a samsung.

    • Bence - 2012.06.26. 09:56

     Értem én, és azt is tudom, hogy miből fakad ez a “vak hűség” az iPhone iránt. Az iPhone volt az első okostelefon, aminek a kezelésekor az embert átjárta az “iPhone érzés”, vagyis a gördülékenység, simaság, ahogy a lapok, appok és egyéb beállítások között lépkedtünk. Aztán erre még rátett egy lapáttal az iPhone 4-es retina kijelzője, amin szintén ámultunk egy nagyot. Más telefon ezt azóta sem tudta… EGÉSZEN MOSTANÁIG!!! Én azt mondom, hogy a Galaxy S3 az első telefon, ami nemcsak utolérte, de le is hagyta az iPhone-t az “iPhone érzés” tekintetében. Már a Galaxy S2 is erős konkurencia volt, de egy hajszállal az iPhone mögött “kullogott”. Az S3 viszont úgy elhúzott, hogy csak a visszapillantóból látja már az iPhone-t… :-) És ezt csak az fogja átérezni, aki 1-2 napig S3-at használ, majd utána visszatér iPhone 4-re. ÉG ÉS FÖLD a különbség, és nem az iPhone javára. Sajnálom, hogy pont a kedvenc iPhone-os blogomban kell ilyen szentségtörő kijelentéseket tennem, de én rendesen el lettem varázsolva… :-)

     • golyszlika - 2012.06.27. 20:46

      Erre én azt mondom hogy ami nem fog meg elsőre az nem biztos hogy meg fogom venni! Biztos vagyok benne ha mondjuk bemennék most a media Marktba és a kezembe venném az S3-at ami már egyébként volt a kezemben akkor se érezném azt amit akkor amikor az Iphone járt nálam először.
      Csak nézegetném hogy hű de jó hű de szép és utánna gondolkoznék.
      Azt mondanám a telefonon valószínüleg nem sokat fogok egész estés filmeket nézni sose akor meg inek az nagy kijelző! Ha meg mégis utaznom kell valahová arra meg az S3-nál sokkal alkalmasabb az új Ipad. Aminek ugyebár nagyobb a kijelzője és erősebb is mint az S3.
      És akármit is pakol bele a samsung nekem az 50ezernél többet sohase fog érni mivel egy samsung. :-)) Lehet hogy a samsung galaxy s18-nak már 19 inches kielzője lesz meg 16 magos processzora de attől még nem lesz jobb sőt! Én nem egy kijelzőt egy erős processzot vagy ilyeneket akarok venni ha telefont veszek hanem komplett egész rendszert amit csak úgy lehet elérni ha a programokat direkt a hardverre írják. Ebben rejlik például a sony playstation sikere. Az android egy olyan oprendszer mint a windióow a PC-ken De sose lesz olyan jó mint az Ios az Iphonon mert a szoftvert nem tudják teljesen a hardverre írni és ezért kétszer akkora erőgép kell alá mint azIphonnál.

      Én sose akarnék a tabletemmel telefonálni! :-))

     • trolleanyó - 2012.09.14. 21:24

      Golyszlika!

      Az iPhone stabilitását nem vitatom, viszont pont ez a gyengéje, ezt a stabilitást csak a rendszer bizonyos keretek közé szorításával lehet elérni, ezért ahogy itt már ‘elhangzott’, iPhone-on, vagy más Apple terméken csak az elérhető, amire Steve Jobbs gondolt. Ha neki nem volt szimpatikus a flash, akkor nem került flash a készülékekbe. Ha neked eszedbe jut valami, hogy milyen jó lenne, ha lenne iPhone-on, akkor ba..hatod, míg Androidon minden bizonnyal akad olyan program, amit épp szeretnél. Igen, ez kompromisszumokkal jár. Stabilitás kötöttségekkel, vagy szabadság a Windows-hoz hasonló huppanókkal (bár a Win7 elég jól teljesít, azóta használom, amióta megjelent és nincs vele semmi bajom, nem fagy, nem sza*ozik). Ez a két választási lehetőség.
      Piacvezetés: az Android a piacvezető szoftver, a Samsung pedig a piacvezető gyártó.
      Apropó, Samsung. A Samsung rossz, a Samsung gagyi, sose használnád. Sürgősen dobd a kukába az iPhone-od, mert a főbb alkatrészeit a Samsung gyártja (kijelző, processzor, memória)… !!

 14. egressy15 - 2012.06.23. 16:14

  A.sebi

  Én az érveimet nem saját magam igényei köré fontam,hanem az általános emberi igényekhez.

  Egy akkora telefont,mint a Note meg az S3 egy átlagos felhasználó nem tud kényelmesen használni.mondjuk ha fogja a villamoson a kapszkodót az egyik kezével,vagy sétáltatja a kutyáját,vagy épp csomag,táska van a kezében.

  a wifi,gps,3g folyamatosan be van kapcsolva,nem kell kapcsolgatnom,a gps-t csak akkor használja a telefon,ha épp olyan programot használsz,egyébként alvó állapotban van.

  Az összeszereléssel,anyaghasználattal pedig egyik samsung felhasználó sem lehet maximálisan elégedett,ebben a videóban is említik a műanyag ropogását,ami roppant zavaró egy ilyen drága készüléknél.a hangszóról nem is beszélve ami a telefon hátlapján van,ha leteszed valahova tompul a hangja a telefonnak,az adnroid adta lefagyásokról nem is beszélek,ezek mind olyan idegesítő dolgok amik nem teszik boldoggá a felhasználót,sőt esetenként fel is bosszantják.

  Az Iphone arra törekedik,hogy létre hozzon egy “tökéleteshez közeli” telefont,mind külsőre mind szoftverileg,amiben a későbbiekben csak a hardvert fogják frissíteni,ugyanis ha az ember elégedett valamivel,akkor nem kell neki új külső sem belső,ez olyan amikor megházasodnak az emberek.

  • Bence - 2012.06.25. 15:32

   A “műanyag ropogására” muszáj reagálnom: ez egy félreértésből adódott… iDoki a kezébe vette az S3-at, majd jól megszorította az oldalát, és egy kattogó hangot hallott. Később kiderült, hogy a hangerő gombot nyomta csak meg, és az “pattogott”. :-) Én már többször is körbenyomkodtam az egész telefont, egy halk nyikkanást se hallottam sehol! Tehát az S3 anyaghasználata nagyon komoly és jó minőségű, nem lehet rá rosszat mondani! (a műanyag hátlapról fentebb már írtam)

   • KeleMan - 2012.06.25. 15:43

    Persze-persze, a videón te magad mondod, hogy “pattanó műanyag hang” :D Nem hiába vágtam így össze! :D BTW, jó készülék azért a samu.

    • Bence - 2012.06.26. 10:05

     Jaaa…. :-) De én a hátlap levételére gondoltam, nem arra, hogy marokkal összeszorítjuk. :-) Remélem nem gáz, hogy telekommentelem anti-iphone-os megjegyzésekkel ezt a cikket, de az S3 után az i4-es nekem már valóban viccesen picinek, nehéznek és szoftveres tekintetben erősen korlátozottnak hat. Kíváncsian várom az új iPhone-t! :-)

 15. SocialKiller - 2012.06.23. 20:21

  Na azért ne istenítsük ennyire az iphone-t… Mert az iphone elmondhatatlanul messze van a tökéletestől,de még tökéletes közelinek sem mondható.És én ezeket úgy mondom, hogy 1 évig használtam Iphone 4-et, de aztán váltottam egy Sony Xperia S-re…és egyártalán nem bántam meg és sokkal boldogabb és elégedettebb is vagyok.És az új telóm többet is tud meg anyagiakban kedvezőbb.

  • Anorexia nervosa - 2012.06.23. 22:20

   egressy15
   Ezt a két kommentet be kéne keretezni!

   Socialkiller
   Nem gyanús hogy itt mindenki azt fényezi amilyen telefonja van? Jelen esetben mindenki szarik az xperiádra, főleg egy olyan cikkben ahol iPhone vs. Galaxy szerepel, egy olyan oldalon aminek a címében is bennevan h. iPhone. Ha xperia összehasonlításokat akarok nézegetni akkor elhúzok vmi xperiabuzi oldalra.
   Úgy egyébként, nem nagyon hallottam olyanról hogy egy lapon említenék az xperiát vagy a 4s-t, talán mert nincs is egy szinten.

   • SocialKiller - 2012.06.23. 23:04

    Először is vissza kéne venni stilusból(bántottalak én téged? Szerintem NEM).Egy kis szövegértés neked, mert ahogy látom nem megy: én itt most nem kimondottan az xperia-ról beszéltem, csak megjegyeztem, hogy igen is lehet iphonon kívül is használni telefont(androidosat) és attól még ugyan olyan boldog az ember.Arról meg, hogy mi van és mi nincs egy szinten azt inkább hagyjuk a te érdekedben…Attól még, hogy “Vérpisikének” képzeled magad nem kéne olyan embereket lehurrogni/beszólni neki aki nem is írt semmi “olyat” ami erre indokot adna, mert én egy szóval nem sz*roztam le az iphonet, de még csak rossz jellzővel sem illettem….

 16. keevin - 2012.06.24. 00:24

  Az Apple-nek. a telefonyai szereintem elégé ratyik már már az s2 is verte szeintem az 4s-t. Az Andriod anyibol jobb hogy sokkal szabadab mint az Ios.
  De a Apple-nek a tabletje veri az Androidos tableteket.

 17. egressy15 - 2012.06.24. 00:42

  Socialkikller

  Írtam arról,hogy véleményem szerint két felé lehet osztani az emberiséget,az aki nem elégedett egy iphone4-el, az mással sem lesz az,1 év múlva megint valami újat akarsz majd.Ismeretlenül is,jó szándékkal tanácsolom,tűzd ki a célodat,hogy mire kell a telefon,szedd össze a legfontosabb tulajdonságokat,és válassz hozzá egy telefont,és használd elégedetten!

  • SocialKiller - 2012.06.24. 09:10

   Abban teljesen igazad van, hogy 1 év múlva újabb telefonra fogok vágyni mivel ez az okostelefon piac már csak ilyen: állandóan adják ki a jobbnál-jobb, erősebbnél-erősebb telefonokat, és a legtöbb telefon a megjelenése után 1 évvel már elavultnak számítani, és már nem fog tudni megbírkozni az új elképesztő grafikájú játékokkal.
   Tűzzem ki célomat:tudjak rajta játszani minden játékot a legmagasabb minőségben, jó kamera, gyönyörű kijelző, erős hardver, és megfelelő termék support.És én pont ezek alapján választottam telefont.Ha a next iphone-nek erősebb hardvere(4 mag) lesz és egy 4,3″-as retina kijelzőt is kapna akkor elég valószínü, hogy abba a telefonba találnám meg a lelki békét és a kítűzött célokat.

 18. Selfor - 2012.06.24. 00:50

  Helló all!
  Először is, köszi, hogy összedobtátok ezt a két készüléket és csináltatok egy ilyen összehasonlítást. A videó alapján még én is hozzá tennék pár apróságot (igyekszem objektíven, de nyilván valamelyik irányba húzni fog a véleményem).

  Haladjunk nagyjából sorba:
  Kijelző: mint, ahogy a videóban is elhangzik és többen le is írják az S3-nak hatalmas kijelzője van, ami egy jó dolog viszont tényleg nem lehet egy kézzel használni és biztosra veszem, hogy nem csak alkalmazásoknál merül fel az a probléma, hogy nagyon pici és alig lehet elolvasni a betűket. A kép minőségével nem vitatkoznék egy percig sem az S3 képe gyönyörű!
  4-4s: ebből a szempontból szerintem az iPhone egy remek méretű telefon. Az átlagfelhasználó még kényelmesen feszengés nélkül át éri a képernyőt nem nyom meg (általában) semmit véletlenül, sem amit nem akar.
  De természetesen, nyilván aki folyamatosan úton van, és esetleg prezentációkat készít vagy videókat vág vagy csak egyszerűen fontos neki a munkához a nagyobb képernyő annak nyilván jobb az S3.
  A 4-4s az átlag felhasználónak jó, aki mondjuk, szeret olvasni vagy videót-filmet nézegetni, de nem akar egy fél téglát cipelni. Az iPhone 4-4s befér kényelmesen a zsebbe vagy övtartóba, amíg szerintem az S3 elfoglalja az egész zsebet.

  A külső vázban én mindenképp a 4-4s -ét preferálom. És szerintem nagyon jó dolog, hogy az iPhoneoknak nem lehet levenni a hátulját a csak csavarhúzóval nem véletlenül ilyan az új MacBook is az Apple nem szereti, ha piszkálják a dolgaikat. Aki elviseli elviseli aki nem nem, mindenkinek teljes mértékben egyéni dolga ez.

  A memória: itt is jobban preferálom az integrált memóriát, tehát sd kártya cserélgetősdi meg minden ilyesmi nem a legjobb és legpratikusabb mivel persze lehet benne ilyen meg olyan szuper proci meg ram,de még is teljesen más egy külső meghajtóról előhívni az adatainkat egy telefon esetében. 32Gb belső memória az elég jónak minősül. Itt is kinek mi: van, aki azt szereti, ha integráltak a dolgok nem kell hozzá plusz eszközöket használni meg semmi egyszerűen csak működik a kütyü, és van akinek jobb\kényelmesebb,ha pl sd kártya vagy más megoldás van.

  Adat küldés: S3 teljesen átlagos ebben, mint bármely más telefon, bluethoot meg minden okosság ez által könnyebben feltörhető a készülék – persze csak igazán profiknak és az iPhone is ugyan úgy feltörhető csak talán picit nehezebb –
  iPhoneok: itt is minden kötöttebb, de erre is vannak ma már alkalmazások (némelyik fizetős a többi nem) amivel másik iPhone készülékre át tudsz küldeni videót, zenét stb.
  Sokan szidják az iTunes függőséget a zene és videó felpakolás szempontjából:szerintem ez egy jó dolog volt már rengeteg mp3-4-5 zene lejátszóm telefonról is nyomattam a zenéket vettem már zenehallgatás céljából kütyüt 5000 ért,de 25000 ért is,de eddig egyedül az iPhone készülékek adták vissza igazán a hangzást és nem azért mert olyan hiper szuper hangszórójuk van,ha nem mert az iTunes integrálja a zenéket a készülékbe kvázi bele telepíti és fel is javítja őket (persze nem sokkal).

  Appok, ikonok-rendezhetőség, oprendszer:
  Appok: ebben nyilvánvalóan az Apple vezet ez nem vita tárgya.
  Ikonok rendezhetőség: Igen android alatt van pár jó megoldás és ki lehet pakolni (illetve alapból ki vannak pakolva) jobb fajta megoldások 3g ki-be kapcs, wifi repülő mód stb stb stb, de mindig úgy érzem, hogy kicsit káosz van az android alatt. Persze az iOS ebben is fejlődhetne, hogy lehetnének könnyebben és gyorsabban elérhetőek a fontosabb funkciók, de ugyan úgy ott is 2 gombnyomás a wifi vagy 3g ki-be kapcsolása.
  Véleményem szerint itt van, amiben az iOS fejlettebb és van, amiben az iOS van jobban lemaradva illetve fordítva.
  Valaki fentebb említette, hogy nem a Samsung csinálja az androidot ezért nincs, beleszólásuk én úgy gondolom, ha tökéleteset akarsz alkotni, akkor azt magadnak, kell megalkotnod. Nem elég csak a külsővel v. a belsővel foglalkoznod, törődnöd kell az egésszel egyaránt.

  Multitask: Itt is ugyan azt a káoszt tapasztalom az alkalmazások bezárásánál, mint úgy az android összképnél. Lehet, hogy csak nekem tűnik így. Ami tetszik az android multi task alatt, hogy egy gombnyomással mindent be lehet zárni amit, be akarsz, de ez például iOS alatt azért lenne fura, mert pl zenét hallgatsz meg van nyitva 52 alkalmazás, és ha mindet bezárod, akkor azt is bezárod pl.
  Mondjuk ki: Az Apple korlátozottabbá teszi a belső dolgaik variálását és ezért ez egyszerűbb és megszokottabb még az android annyira nem, de iOS-nél is ott a JB lehetősége, ami jelenleg (tudtommal) teljesen legális dolog.

  Amit nagyon ki emelnék az a térképszolgáltatás:
  S3 – 4 között: nagyjából ugyan az, ami nekem feltűnt,hogy oké,hogy az S3 google térképe tudta a navigációt meg mindent,de amíg csak láttuk az alsó sarokban (kb2 percig) azt írta,hogy GPS jel keresése ami nem a legjobb mivel,hogy a 4s nél rögtön be állt a GPS csata rendben, persze az Apple új térkép szolgáltatása bétában van,de én ezt őszintén még bétának se szívesen nevezném.

  Kamerák:
  Szerintem azért is maradt ki mert bárki bármit mond az iPhone 4s kamerája legalább még fél-1évig verhetetlen lesz akit érdekel milyen technikával csinálták az offical videóban benne van nagyjából illetve a technikai leírásban is vagy a neten utána tud olvasni. Attól,hogy egy cég kidob 10 megapixeleset vagy mint a Nokia tervez azt hiszem 41 megapixeleset az nem jelenti azt,hogy az akkor sokkal jobb lesz mint a 4s-é mivel ők itt nem arra mentek,hogy minél magasabb pixelszámú legyen mert minél nagyobb annál jobb,ha nem arra mentek,hogy minél nagyobb legyen és minél szebb – és igen megcsinálhatták volna akkor 2x szebbre is 16 megapixel és ugyan az az eljárás csak nyílván intenzívebben,de akkor nyílván az ára is még megfizethetetlenebb lenne (legalább is itthon) –

  És utoljára hagytam a Siri vs S-voice:
  Hát bocs fiúk -tényleg minden tiszteletem 150%-ban a tietek, és befogadhatjuk itt mind, amiért évek óta csináljátok az ilyen összehasonlításokat és adjátok nekünk az infókat, de ki kell mondanom, hogy- ez az összehasonlítás egy rossz viccnek ment el. Számtalan Siri vs S-voice összehasonlítást láttam\csináltam, de az S-Voice eddig mindig leszerepelt. Nem, mint ha Siri annyival jobb lenne – legalább is itthon biztos nem- Siri titka, mint azt John Malkovich is megmutatta az egyszerű fogalmazás: weather?, today?, night?, time?, stb stb persze sok helyen nem lehet röviden fogalmazni, de mindig a legrövidebben kell tőle kérdezni pl: wich is the best phone? és ennyi egyből válaszol nevén nem nagyon érdemes szólítani, mert akár milyen jó a beszédkészségünk nem lehet úgy kimondani, ahogy az amcsik mondják ki (tiszt a kivnek.) Szóval még Sirinek is van bőven hova fejlődnie (és sztem sokat is fejlődött az idők során), de az S-voice az még messzebb van innen sajnos elég kevésszer sikerül kiszednem belőle érdemleges választ lehet, hogy az én kiejtésemmel van a baj, de Sirivel 10-ből 8-szor sikerrel járok.

  Hát ez jóval hosszabb lett, mint gondoltam és fele annyira érdekes, no mind1. Bocs az esetleges fenn maradt helyes írási hibákért és az esetleges hosszú hülyeségekért.

  És tényleg kössz a munkátokat fiúk és csak így tovább!!

  U.I.: gondolom nem kell mondjam milyen telóm van.
  U.U.I: szerintem bekéne vezetnetek karater maximumot az ilyen hülye kukacoskodók ellen mint én. (persze akkor kettébe lehet szedni,de személy szerint mindig tiszteletben tartottam,ha valahol volt karater határ, nyilván nem véletlen van.)

  • KeleMan - 2012.06.24. 10:29

   Kedves Selfor! Először is szeretném megköszönni a rendkívül összeszedett hozzászólásodat és hogy vetted a fáradságot, hogy ezeket leírd. A Siri szerintem is jobb, a videóban található Siri Vs S-Voice-ra sajnos kevés idő maradt, az inkább amolyan poénnak szántuk, mivel Magyarországon nem az a fő tulajdonság, amit a magyar ember használ. Karaktermaximumot terveztünk, de végül elvetettük, mivel néha-néha érkeznek olyan hosszú és értelmes hozzászólások mint a tiéd, melyeket nagyon szeretünk. Köszi, hogy a fentieket leírtad.

 19. ATis - 2012.06.25. 01:10

  Selfor,
  tényleg nagyon jó dolgokat írtál, egyetértek Veled és már csak annyit fűznék a témához, hogy a telefon, az szerintem maroktelefon legyen és ne tenyértelefon. Sokat tud a GS3 és lenyűgöző a kijelzője, DE 2 KEZES!
  Nagy kijelző? Jobb vele netezni?

  Akkor hasonlítsuk össze az iPaddal! Az még több mindent megjelenít, mint egy ilyen kis kijelző,

  hát még 5”-os sincs! ;)

  • Bence - 2012.06.25. 15:27

   Valóban, sokszor használom két kézzel (bal kézben tartom, a jobbal gépelek, navigálok). De mindez annyira természetesen jön, hogy utólag visszagondolva nem tudtam megmondani, hogy most 1 kézben tartottam vagy kettőben… Tehát abszolút kényelmes! :-) Egyébként egy kézzel is lehet használni, de ha mindkét kezem szabad, akkor miért ne használhatnám mindkettőt? (Anyukám a kis kinyitható mobilját is két kézzel kezeli, egyikben tartja, másikkal nyomkodja a gombokat…) Volt már nekem iPad-om, sőt most van egy 7″-os ICS tabletem is, de azért ott teljesen más az érzés…

   Valaki írta fentebb, hogy zsebbe téve elfoglalja az egész zsebet. Nos, ez igaz is meg nem is. Érzésre sokkal vékonyabb, mint az iPhone, a zsebben szebben lapul, nem dudorodik úgy ki, mint a “kis tégla” (én már csak így hívom az iPhone 4-et). Tehát könnyebb és vékonyabb, ezáltal a zsebben is kényelmesebb tartani. És még valami: az iPhone a zsebemben mindig keresztbe fordult, és nagyon hülyén nézett ki ahogy keresztben feszítette a zsebemet. Az S3 a mérete miatt stabilabban marad a talpán, nem forog el. Egy szó, mint száz: zsebben kényelmesebb az S3, mint az iBrick. :-)

   A nagy kijelzőhöz még annyit, hogy nemcsak netezni és videózni (meg képet nézegetni, PDF-et olvasni stb) jobb vele, de az egész telefont jobb kezelni! A betűk nem kisebbek mint a retina kijelzőn, tehát szépen el lehet olvasni mindent böngészés közben. A 16:9-es videók képe pedig közel kétszerese annak, ami az iPhone-on az alul-felül fekete csíkkal megjelenik… ég és föld a különbség!!! :-)

   • golyszlika - 2012.06.25. 19:17

    Videózni nem a telefono szoktam hanem az Ipaden! :DD

    • Bence - 2012.06.26. 09:58

     Hát igen… csak az már tényleg nem fér el a zsebedben. És az igazi minőséghez már az új iPad kell, a régebbiek még nem érik el a 720p-s felbontást sem.

 20. lolly - 2012.06.25. 15:52

  Sziasztok!

  Biztos jó a Samsung, lehet, hogy jobb is, de valahogy soha nem kapott el a birtoklási vágy miatta.

 21. golyszlika - 2012.06.25. 19:14

  Én csak annyit mondok az Iphonról hogy november elején vettem először Iphont egy 4S-t és sose volt előtte még 50ezer forintnál drágább telefonom sem. De amikor először a kezembe vettem éreztem hogy ez kell nekem és már nem is érdekelt az ár csak utaltam át a pént másnap az apple store-ba.
  Én mindig azt vallottam előtte hogy nincs olyan telefon amelyik ennyi pénzt megér de akkor és ott rá kellett jönnöm hogy van és ez az Iphone. Minden egyes forintját megéri az árának. És ezt még most is így érzem hogy azóta megnéztem több androidos csúcsmasinát! Igazából nem tudom megmondani hogy mi fogott meg benn, talán a minőség érzése. És tudom hogy nekem már csak Iphonom lesz mindig. Ezt nem fogja a samsung sohasem elérni hogy ilyen vevői legyenek mint én és még sok-sok millióan. Mert az csak mindig egy lesz a sok androidos masina közzül.
  Azóta vettem egy Ipad-et is és az is fantasztikus. Most egy Macbook air-t szeretnék.
  Hát ez az apple. és még nem ismerem egy éve sem de már teljesen a hatalmába keritett. :-))

  • Bence - 2012.06.26. 10:02

   Ha lesz rá lehetőséged, használj 1 napig egy S3-at. Át fogod értékelni a fenti kijelentéseidet. :-) Én is ugyanazt éreztem az iPhone-al amit te leírtál: azt hittem sosem lesz a kezemben olyan telefon ami nem iPhone, de ugyanazt vagy még többet tudja majd nyújtani a felhasználói élmény terén. Az S3-as viszont egyből megfogott… és amikor néha-néha bekapcsolom még az eladósorban lévő 4-esemet, olyan érzés fog el, mint ha újra a kezemben tartanám az első Nokia telefonomat. Szerettem, jó volt, de az S3-as után már csak mosolyogni tudok rajta.

   • golyszlika - 2012.06.27. 20:54

    Telefonból Iphone és ha meg nagyobb kijelző kell akkor meg Ipad. A samsung a szememben csak nagy kijelző amely habár a legjobbak közzül való de annál is jobb az Ipadem kijelzője.
    A többi meg csak rizsa. 32 GB-os Iponba nem nagyon kell memóri kárty. Az aksi meg úgyis kibírja azt az egy -másfél évet ameddig az ember használja. Ha meg mégi muszáj cserélni akkor ki lehet cseréltetni.

 22. Bence - 2012.06.26. 10:24

  Megnéztem egy másik, angol nyelvű összehasonlító videót is. Ott nagyon jól megfogalmazta a lényeget a tesztelő: az iPhone azoknak való, akik az egyszerűséget szeretik… a Galaxy S3 pedig azoknak a “geek”-eknek, akik szeretik saját maguk beállítgatni a dolgokat, és nagyobb szabadságra vágynak.

  Az iPhone kezelését pár perc alatt magától megtanulja bárki, nem nagy kunszt. Vannak az alkalmazás-indító ikonok, és van a “Settings” menü. Nagyjából ennyi. Rendkívül korlátolt, de stabil és egyszerű. Akinek ez kell, illetve ez elég, annak mindig is az iPhone jelenti majd a csúcstelefont.

  A Galaxy S3 egyértelműen erősebb, nagyobb és okosabb, mint az iPhone. A felhasználónak szinte korlátlan szabadságot ad, így az igazi tech-rajongóknak mindenképpen ez a jó választás. Az, hogy a hardver erősebb, a kijelző nagyobb és szebb, az akksi cserélhető, a memória bővíthető, az nem vitatható… az igazi különbség viszont a szoftveres megoldásokban rejlik! Élő háttérképek, widget-ek, az alkalmazás-lista és a főképernyők szétválasztása, a rengeteg beállítási lehetőség, a cenzúramentes Google Play áruház – ezek mind olyan tényezők, ami miatt Android-ról iOS-re váltani szinte képtelenség. Legalábbis a magamfajta tech-rajongóknak. Ha a nagyit kérdeznénk, őt nem nyűgözné le annyira az Android nyújtotta szabadság, neki az iPhone lenne a jó választás. :-)

  Mindenkinek más a jó, más a szép, és ezt tartsuk tiszteletben! Én leírtam, hogy mit éreztem a váltással kapcsolatban, és nagyon örülök, hogy megtettem ezt a lépést! Akinek örökké az iPhone lesz “az egyetlen”, az mindig örülni fog az újabb és újabb iPhone modelleknek. Ezek az összehasonlítások inkább azoknak szólnak, akik hezitálnak, nem tudnak dönteni, és kíváncsiak azok véleményére akik mindkét telefont használták, használják. Remélem, hogy ezeknek az embereknek segíteni tudtunk ezzel a kis összehasonlító cikkel / videóval. Amint megjelenik az új iPhone, jöhet az újabb forduló! :-)

  • SocialKiller - 2012.06.26. 10:56

   Megfogalmaztad azt,amit én már jó ideje próbálok, azt,hogy miért használok androidot…..

  • KeleMan - 2012.06.26. 11:10

   Like!

  • Dastan - 2013.01.18. 17:49

   Kedves bence?? Te meg hasznalod s3mat ?? Es valtozott a velemenyed ?????hogy megerte a valtas????? Es mitszolsz iphon 5 hoz?????

 23. Keresztes György - 2012.06.27. 15:04

  Sziasztok !

  Sziasztok srácok !
  Sokat olvasom az oldalatokat, szeretem is a változatos cikkeket, és köszönöm ezt a tesztet. Van pár dolog amit szóvá kell tennem viszont. Muszáj utánaolvasnotok mielőtt egy ilyen (alapvetően szakmai jellegű) tesztet ország világ elé tesztek.

  1. Mi pontosan a touchwiz, mi maga az alaprendszer, főleg ha egy olyan embertől kérdezel, aki maga is csak egy felhasználó és nincs tisztába semmivel.

  2. Mit jelent az SDHC. Mert ugye nem lehet olyat kérdezni hogy egy 32GB-os SD kártya HC-e mivel eleve ezt jelenti a rövidítés (nem a sebességet)
  3. amit csak poén szinten kommentálok : ájóeSZ, gúglmEpsz, stb. :-)

  Nehogy sértődés legyen belőle, de mostanában látványosan kérdeztek minket hogy “nektek mi a véleményetek?” a cikkek végén, szóval csak válaszoltam :-)

  • KeleMan - 2012.06.27. 15:08

   Köszönjük az észrevételeket! Figyelünk rájuk a továbbiakban! ;)

 24. pancsu - 2012.07.14. 00:29

  sziasztok en el olvastam az osszes hozzaszolast es pont ugy vagytok elragadtatva a nagy kijelzotol mint a gyerekek akiknek nagyobbra van fel fujva a lufia. Az android az messze all az ios tol pl stabilsagban is mert tudok nektek olyan hibakat mutatni hogy alkalmazasokat be zar magatol az android amit az apple soha nem csinal attol fuggetlenul hogy galaxy s2 vagy s3 as rol van szo. Mar csak ha be mesz a marketbe annyi minosegtelen szarsag van abban a play aruhazban hogy meg utallod ha letoltod barmelyiket is :) latszik hogy a tobbsegeteknek sima i phone 4 je volt mert amikor megjelent akkor mindenki megvette, de az i phone 4s olyan lett a sima iphone 4 mellett mint a 3310 es nokia meg az i phone 3g, itt sokan nem tudjak hogy mire kepes egy jailbreakelt i phone 4s ,ert ki sem tudjak hasznalni a jailbreaket….nem mondom hogy az android nem jo mert ez a galaxy s3 as csucsmodell lett az androidoknal, de ,mar ha androidrol van szo es nagy kijelzorol, akkor galaxy note!! ;) amugy ha bemutatnam hogy miket tud az i pohone 4s em azt mondanatok hogy kamu az egesz mert a jailbreak olyasmire kepes amire az android csak almodni fog!! pl alvas modban be tudom allitani hogy mit csinaljon a telo na 2x rakkopintok a kozepere vagy mashova mas beallitasokkal dorzsolesekkel utesekkre reagal es azt csinalja amit meg adsz neki. ezt az android soha nem fogja tudni a i pohone 4s egy stabil telefon nem muanyag szar! a galaxy s3 asba bele ragad az ujjad a kijelzobe mintha rajta ettel volna :) lehet az hd :) ja es az akkuja kb egy nappal tovabb tartja egy i phone 4s nek mint a galaxy s3 asnak, es hiaba nem kiveheto… ezek csak sok kifogasok! sok uzlet ember besult az androiddal mert magat0l zarja be a programokat az apple verhetetlen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

 25. lorand - 2012.07.30. 13:50

  Like for apple!

 26. Blanka - 2012.08.01. 14:24

  Szép kis összeálltás volt, de sajnálom, hogy az iphonnak olyan nagyon kevés funkcióját mutattátok meg. Sok olyan dolgot is tud amit az s3 pl nem.Csomó olyan funkciót mutattatok ami benne van az s3-ban de az iphoneban nincs. Ezt kölcsönösen kellett volna visszaadni és máris kiderűl, hogy a 4s nincs is lemaradva csak a fölös funkciók nincsenek belerakva. Keveset foglalkoztatok a 4sel. Legközelebb igazságosabban;)

  • KeleMan - 2012.08.01. 14:33

   Szia! Köszi a kritikát, legközelebb jobban figyelünk erre, de már így is nagyon hosszú lett ez a teszt.

 27. Dr.Kollár - 2012.08.06. 15:29

  Sziasztok!
  Miért kellett ez az idegesítő, hülye zenét a háttérben játszani?!
  Pont nem lehetett hallani benneteket jó pár alkalommal…
  Talán mellőzhetnétek ezt a jövőben.
  Köszi

 28. Naval - 2012.08.08. 15:55

  Én mindig is Samsung “fan” voltam, eddig csak ilyen telefonjaim voltak. Viszont mióta bemutatták a GS3-at azt kell, hogy mondjam nem tetszik… nem éreztem azt az érzést, mint anno a GS2 megjelenésénél. Nincs semmilyen vágy ami elkapna… :(

  Titkon belül pedig mindig is érdekelt az Apple termékei :) Az iPhone 4S a megjelenése óta tetszik. Rendkívül szép telefonnak tartom, az egyetlen gondom az a kijelzője, nem akarok 5 colos kijelzőt, csak azt szeretném ha az iPhone 5-nek már 4 colos lenne a kijelzője :)

  Megoszló az emberek véleménye a két operációs rendszerről, most a Droidra és az iOS-ra gondolok. Én azt mondom, hogy oké meg van kötve a kezem, de szerintem sokkal jobb operációs rendszer az iOS. Nem kell ahhoz 4 meg 8 mag, hogy ne akadozzon a rendszer…

  Nem fogok trollkodni, kinek mi tetszik, ez csak az én véleményem. Elpártoltam a Droidtól, mert elég régóta használója voltam és nem sok jó tapasztalatom volt vele sajnos :( Sok alkalmazás, meg widget érhető el, de ez engem nem érdekel, ami kell az az iOS rendszerében is megtalálható, letölthető stb…

  Ha megjelenik az iPhone 5 és a hírek szerint 4 colos lesz, biztos vásárló leszek ;).

 29. Kicsimo - 2012.08.15. 02:18

  Sziasztok S3-t szeretnék de annyi hülye videot néztem meg róla hogy félek megvenni.Le esik szét törik meg megkarcolom csak egy kicsi bátorítást adjatok mert nagyon kell főleg olyanok akiknek van.Szerintetek érdemes megvenni? Ha lesz esetleg meg írom milyen szerintem. Köszi

 30. dave1000 - 2012.08.20. 04:12

  Gyorsan tömören: szerintem az iPhone4S és az S3 egyenlő tudású. Viszont mégis az iphonet emelném ki győztesen, hiszen ha már annyi pénzt adok ki akkor ne fröccsentett möanyagból készüljön. Még jó hogy így könnyebb az s3-as.:D Sok a koppintás, egy két önerő is van azért, különben tényleg gáz lenne hogy csak a fél éves lemaradást hozták be ennyi idő alatt. S3-as marketingje jó, de csak ez a nyara van, mert aztán úgyis jön az iphone5 és mindenki azt akarja majd. Persze ehez kell az is hogy legyen valami nagydurranás is, amit kétlek h ne lenne. Mellékesen amit még észrevettem, hogy az s3 as érintője még mindig nem olyan gördülékeny mint az iphoné. pedig ennyi pénzért lehetne!!!

 31. Vince - 2012.08.20. 11:13

  A MicroSD az kaka, sokkal lasubb mind a Flash memoria!
  Es az, hogy veszunk egy nagyon draga telefont, s aztan kell venni egy draga SD-t is!
  Ez marhasag! Es lassu is!

  Es te troll! Az iPhone aku is konnyen kiveheto, csak 1 csavarhuzo kell eszleny!

 32. Vince - 2012.08.20. 11:57

  Hulyeseg, akad mind a franc a video is tobb helyen a Galaxy SIII
  Leg durvabb lag a multi tasknal votl!

  Es nem artana az akurol beszelni kedves emberek!
  Mert 4 db 1.4 GHz-es maggal szerintem nem tart ugy mind 1 iPhone megis akadozik!

 33. Adam - 2012.08.24. 22:33

  Sziasztok én egy büszke SGS 3 tulajdonos vagyok és azt kell mondjam tökéletes nm is értem honnan tudjátok hogy akad e a telefon vagy sem és kepzeljetek soha nem lépett ki semmiből és soha nem akadt nagyon gyors es fel masodperc alatt reagal mindenre meg a kinézette nagyon szép kényelmes de nekem csak kekben jön be de úgy gyönyörű Jh és nm recseg a úgynevezett műanyag amit úgy szidtok csak ez 300x erősebb a memoriarol is szó esett hogy az sd lassú ennek is van 64 gb s változata ami ugyan úgy fel ér az iphone al és még 64 gb sd és 50gb box internetes tarhely jár mellé szoval nm tudom mi a probléma Jh meg hogy drága a készülék mintha az iphone nm lenne szoval nm tudom mi itt is a probléma és csak szólok meg éri a pénzét és e mellett az iphone 4 elég gagyinak tűnik lehet majd jön az uj iphone de jön majd rá a valasz tuti lesz s4 is szoval M1 is akinek kell az iphone hát vegye lehet hogy ti nm de sokan azért veszik mert menő van rajta egy almacska persze az is egy nagyon jó telefon szose róla de ezt most akkor is merfoldekkel körözi az s3 om

 34. Adam - 2012.08.24. 22:36

  Ja és bocsi az ekezeti hibákért csak Angliából írók :) És kedves Bencevel mindenben egyet érték na peace és senkit nm akartam megsérteni előre is bocsi :D

 35. Norbert - 2012.08.29. 13:23

  Hát szerintem az összehasonlításnak se sok értelme van, az s 3 kategóriát lépett az ip4-hez képest, ezálltal nyilván jobb, ez nem is kérdés. Képzeld már el ha egy iphone oldalon is megoszlanak a vélemények akkor egy független oldalon… :D. (Bírom a srácokat a teszten, jópofák, csak így tovább!)
  Még szerencse hogy az ip4-nek még jó ára van ezért én jó pénzért el tudtam adni mielőtt s3-ra váltottam. Félre értés ne essék term. az ipone-ok jó telók még mindig van egy 3g a fiókba tartalékként.
  Ja még egy gondolat, Így augusztus végén milyen röhejesek a nyár eleji hozzászólások, amik arról szólnak, hogy -“jááj túl nagy a kijelző”, “ez már nem marok hanem tenyértelefon” ” ip4 az pont ideális” – annak fényében hogy már tudni lehet hogy az új ipone is megközelítőleg ezt a méretet fogja hozni.

 36. Albrecht Norbert - 2012.09.07. 21:00

  Legyetek büszke telefon tulajok , csak azt nem értem minek kell ilyenre büszkének lenni ? Büszkélkedni kell telefon , vagy valamire használni is ? vagy csak menőzni ? Egyébként én nekem mindig is jobb telefon lesz az iPhone , mert sok jó élmény kapcsolodik hozzá , míg az androidhoz , csak rossz emlékek füznek.

 37. Bambusz - 2012.09.29. 08:36

  Hali mindenkinek! :-)

  Szerintem mind a kettő telefonnak vannak jó és rossz tulajdonságai.

  Nem tudom pontosan ki írta, hogy az Apple-nél nem záródnak be csak úgy programok, de az nagy hülyeséget mondott…

  Mikor kijött az ipod 4 azota meg van nekem és szeretem, sok mindenre használom, de mindig is tetszett a samsung tágabb/szabadabb rendszere.

  Mostanàban szeretnék telefont vásárolni, de nem tudom milyet…:/ Samsungról sokszor hallani, hogy hamar(abb) tönkremegy és rövidebb az élettartama.. iphone ebben a tekintetben sokkal megbizhatobb.
  De nem tudom melyik jobb.. ugyhogy győzzetek meg kérlek! :D

  Nagyon tetszett a videótok :-) köszönöm, hogy dolgoztatok vele!:-)
  Így tovább! :-)

 38. soka - 2012.09.30. 13:05

  Szerintem kizárólag azonos árú készülékeket érdemes összehasonlítani. Éppen ezért az S3 – iphone 5 összehasonlítás értelmetlen.

 39. Tibko - 2012.10.01. 15:47

  Kedves bambusz! 1 hete vásároltam S3 készüléket, nagyon elégedett vagyok vele és imádom. Ez az első okostelefonom és egyszerűen nem tudok betelni vele. Ajánlom neked is! :)

 40. gomez - 2012.10.08. 15:11

  Mennyire nem vagyunk egyformák! (szerencsére:D)
  Én most adtam el S3-mat hogy Iphone-ra váltsak :)

 41. sharke - 2012.10.22. 08:05

  Én eladtam a 4s em egy s3 ra váltsam ,majd egy hét múlva vissza mentem 4s re.3nap után vmi mégis vissza húzott az s3hoz ezért újra vissza.azóta kipróbálltam az i5,de meggyözött hogy az s3 a jobb választás…

 42. tmark - 2012.11.19. 13:19

  Sziasztok!

  Örülök, hogy megcsináltátok a videót, mert jól jött.. Nyár eleje óta szeretnék egy Iphone 4s-t de most, hogy kicsit körülnéztem eléggé elgondolkoztam az említett Samsung készüléken is :) Sok okosságot tudtam meg a kommentekből mind a két telefonról és ahogy haladtam lefelé az olvasásban úgy ugrott az álláspontom egyik telefonról a másikra.. Ezért köszi a készítőknek és a kommentelőknek!! A helyzet az, hogy még mindig nem sikerült dűlőre jutnom és igaz lehet, hogy nem olvastam elég figyelmesen, de nem láttam, hogy az aksiról írtatok volna.. Ezért leírnátok nekem mind a 2 telefonnál, hogy nagyjából meddig bírják?? Tudom, hogy rengeteg befolyásoló tényező van, de nézzük azt a dolgot, hogy mindig figyelek majd, hogy ne legyen fölösen nyitott alkalmazás, wifi is csak akkor menjen ha kell.. szóval takarékosan bánnék velük.. Láttam egy videót a SGS3-ról, hogy fél napig vagy max. 1 napig bírja.. Igaz ez? És ez hogy megy az Iphone 4s-nél?
  Felmerült bennem még egy kérdés.. A SGS3-nál nem a sima SIM kártya kell, hanem microSIM kártya.. Ez drága mulatság vagy hogy működik ez??
  Elnézést, ha orbitálisan nagy hülyeségeket kérdeztem és a helyesírási hibákért is, ha maradtak! :)

 43. David - 2012.12.20. 17:02

  Marhak, az Apple a vilag legdragabb markaja! A samsung egy szar, Steve Jobs egy nagyon okos ember volt, 7milliardbol, 1, iPhone az eredeti, a samsung emberei, majmok, meg a csomagolast is le utanoztak, 1milliard dollart kellet vizessenek az Applenek mer utannoztak….es ne csak a telefonokat fikazzatok le, nezzetek az Apple laptopokat, zenelejatszokat szamito gepeket, a samsung ezeket nem fogja letudni utannozni, mer nem tudjak felfogni a samsungosok hogy hogy tud az Apple olyan profi gepeket kesziteni….a legdragabb es egyben a legjobb az Apple!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Az Applere Steve kifejlesztett egy operacios rendszert, a samsung egessz embere nem fog tudni kifejleszteni egy olyan tokeletes operecios rendszert, amit Steve fejleszztett ki!!!!! Nezzetek meg az (iMac, iPod, iPad) es nezzetek meg hogy az Apple milyet csinalt es nezzetek meg hogy a samsung milyet csinalt!!!!

 44. Davids - 2013.01.10. 16:31

  Sziasztok!Èn iPhone4S röl váltottam GS3-ra 4 èv után!Ugy fogalmaznék,hogy VAK VOLTAM MOST UJRA LÁTOK!!!!!

  • KeleMan - 2013.01.10. 16:36

   A csupa nagybetűket ezek szerint mégsem… :)

  • Dastan - 2013.01.22. 16:25

   Es miyen teren voltal vakkk???kedves davids

 45. Dastan - 2013.01.18. 17:47

  Bence te meg hasznalod s3 ??Velemenyed valtozot azota???es.mitszolsz iphone 5 hoz????

 46. Sanya - 2013.01.19. 23:07

  Mi jut eszembe akkor ha azt hallon iPhone?
  Samsung proci!
  Sony kamera aksi!
  Lg-Sharp kijelző!

 47. Piotor - 2013.01.20. 10:01

  Sziasztok

  En androidrol valtottam, mert meguntam, hogy allandoan kesztetest ereztem a rendszer reszelgetesere. Ez rengeteg idot elvett feleslegesen, mert utana nem is hasznaltam, amit ujitottam rajta. Remek rendszer, de sosem hagy nyugodni. A nagy meretek, kulonbozo kijelzotipusok, optimalizalatlansagok hoanya miatt pedig mindig volt vmi hianyerzetem. Mar epp vettem volna egy Samsungot, amikor hirtelen egy 4S-t talaltam venni, az volt az a pillanat, amikor kijott rajtam az android miatti csalodasok dühe. Nem hiszem, hog van letjogosultsaga ennek a gyozkodesnek, amit Bence is csinal. Egyszeruen vannak pillanatok, amikor masba fogunk, mert valtoznak a preferenciak. Mindketten ezt eljuk at, nem kell senkit meggyozni, mi a jobb nekunk, a sajat szemszogunkbol nyilvan az, amit valasztottunk.

  Udv.

 48. Dastan - 2013.01.21. 19:41

  Jo s3?

  • Petike - 2013.01.26. 21:34

   Tuti jobb mint énfon :) tapasztaltam.

 49. Petike - 2013.01.26. 21:32

  Sziasztok. Tetszett a téma. Ezt a kommentet egy S3 ról írom. Használok melóban I3 at, I4st, kipróbáltam a főnököm I5 jét aztán mondtam neki hogy NEM cserélünk az tuti. Sógorném I4 et kapott karira… Mondom majd küldök neki zenét még ott a fa alatt. Hát nem ment át. Az almásderestyukhusleves nem volt kompatibilis az S3 mal.. sztem a mai világban ha nem tudsz két telo között adatot cserélni akkor azt dobnám ami csak a saját fajbéli társaival kooperál..

  Az S3 a TELEFON nekem már . Kijelző. Tudás.méret. szépség elegancia. Intelligencia. Használhatóság.
  Az almásderestyukhusleves meg maradjon csak a milkos kis tökiknek akik azért veszik met menő…amitől azt hiszik ők is azok lesznek.
  ÜDV

  • Dastan - 2013.01.27. 10:39

   )))))))))(

 50. Vida laszlo - 2013.02.02. 13:53

  Sziasztok kedves telefon rajangok.
  nekem van Iphon 4s-em is meg galaxi s3 is.
  Imádom az apple termékeket azok egy külön világ, de szorakozás szempontjábol, a galaxi s3 csunyán elhoditott az apple-töl.
  Sokkal szebb élethübb élesebb a képe,élvezhetöbb.
  élvezet vele fotozni videozni. filmet nézni egyszerüen király,szebb a megjelenitése mint az lcd tv-m nek.
  csak aszt akarom mondani hogy a galaxi tront rabolt. s az apple megy a vitrinbe a polcra.

  • Dastan - 2013.02.04. 15:26

   Hu eszt jol megirtad en is igy latom most!!!

Szólj hozzá Te is!