iOS 6 – Az iOS eszközök támogatása

KeleMan 2012.06.13. 17:04 Apple, Egyéb 5 hozzászólás 1 043

Mindenki azon csámcsog, hogy az új iOS 6 mobiloperációs rendszer támogatja a lassan 3 éves iPhone 3GS készüléket, de az elsőgenerációs iPad táblagépet mégsem. Megvan az oka, nyugtasson bennünket a tudat, hogy az első iPad táblagépet már nem forgalmazza az Apple.

Az alábbi készülékeket viszont támogatni fogja, igaz az iPhone 3GS készülék esetében szerintem csupán arról van szó, hogy a 3GS tulajok ahogy felteszik majd az iOS 6-ot olyan szinten le fog lassulni, hogy szaladni fognak új iPhone készüléket venni. A 3GS modell esetében ugyanis hiába lesz iOS 6 támogatás, csupán egy dizájnváltást és Facebook integrációt fognak kapni, valamint a Safarai böngésző egy új oldalkezelőjét, mely a felhőben tárolódik.

Az iPhone 4 esetében már más a helyzet, de a Siri-t, a “Turn-by-Turn” navigációt és a 3D-s új térképnézetet, az úgynevezett Flyover-t itt is el lehet felejteni. Amit kapunk az csupán a VIP lista, az Offline olvasási lista és a megosztott fotóstream. Természetesen az új App és Music Store áruházat, a Facebook integrációt és a felhőalapú Cloud Tabs rendszert a Safari böngészőben az iPhone 4 tulajok is megkapják. Szomorú hír továbbá az is, hogy a 3G-n keresztüli FaceTime lehetőség sem jár az iPhone 4 készülékkel rendelkezőknek.

Az iPhone 4S tulajdonosok mindenhez hozzá fognak férni, várhatóan a miatt is, mert ezen felhasználók csupán töredéke fog valószínűleg új iPhone készüléket vásárolni.

A táblagépekkel már más a helyzet. Az iPad második generációs modellje sok újdonságot kap, de a Siriről, és a 3G-s hálózaton való Facetime hívásokról itt is le kell majd mondani. Érdekesség, hogy az iPad 2 megkapja a Turn-by-Turn navigációt, ezért nem is értem, hogy ezt az iPhone 4-be miért ne tudták volna belepaszírozni.

Az új iPad tulajdonosok viszont örülhetnek, ők hasonlóképpen, mint az iPhone 4S tulajok mindenhez hozzájutnak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

5 hozzászólás

 1. Fleshman - 2012.06.13. 19:28

  iPod Touch 4 – Nincs offline olvasólista.
  Nah ez röhej……

  Elég gusztustalanba átment ez a frissítési logika…
  Anno az egyik dolog amiért az almát választottam hogy itt rendesen támogatnak szoftveresen, a régebbi készülékeket is kapnak újdonságokat amikkel gyárilag nem rendellkeztek.

  • iGnoom1548 - 2012.06.13. 19:45

   Hehe vegyél újjabbat.:)) Én mint 4S felhasználó virulok, hogy minden meg van, de nem sok szám ez az új iOS 6 szerintem.. Mondjuk a navigációra kíváncsi leszek..

 2. Apples - 2012.06.14. 00:18

  Hmmm..ez gaz. Azért egy iPhone4 nem olyan régi, hogy cserélni kelljen… :(
  Jobb lenne ha legalább ezek a feature-ok egy része megvásárolható lenne – pl turn by turn !!!
  Ha szoftveresen így korlátoznak akkor valóban elég lesz iPhone 5-nek egy új külső + a konkurensek hardver követése – favelift.

 3. Joe - 2012.06.15. 06:53

  Ne feledkezettek meg a jó öreg cydiáról ;)
  Ott meg lesz ami kell.
  Én azt látom, hogy egyes dolgokhoz bivaly gèp kell.
  Igy érthető, hogy miért nem lesz meg mind1ik termékre.

 4. GERGO - 2012.06.15. 08:56

  hello,

  ha ilyen lesz én venném az újat.

  Check this out:
  http://mobilarena.hu/hir/uj_latvanyterveken_az_uj_iphone.html

Szólj hozzá Te is!