WWDC 2012 – Titokban a Mac Pro gépek is frissültek

KeleMan 2012.06.12. 11:57 iPhone, Mac 0 db 145

Bár az átlagfelhasználókat nem igazán érdekli, mivel a profik Mac Pro gépekkel érkeznek jó hír, hogy az Apple titokban frissítette a Mac Pro szériát is. Így a halálhírüket keltő pletykák nem bizonyultak igaznak, de jól látszik, hogy az Apple nem tartotta elég érdekes információnak, hogy a WWDC 2012-es konferencia megnyitóján szó essen a Mac Pro újdonságairól.

A pletykák mindenesetre igaznak bizonyultak, mint azt tegnap megírtuk az új Mac Pro gépek háromfajta kiszerelésben lesznek elérhetőek. A négymagos modell alapja egy Intel Xeon 3,2 GHz-es processzor mely mellé 6 GB memória társul. Kapott 1 TB HDD-t és egy Ati Radeon 5770-es videókártyát, mely 1 GB GDDR5-ös memóriával van szerelve.

Van egy durvább 12 magos változat is, mely tulajdonképpen két darab hatmagos Intel Xeon 2,4 GHz-es processzorra épül. Itt már 12 GB a memória mérete. Az Ati Radeon 5770-es videókártya és az 1 TB-os merevlemez szintén jár ezen modellhez is. Érkezett egy új szerver megoldás is, mely szintén 3,2 GHz-es négymagos processzorral van szerelve, itt 8 GB a memória, és az OS X Lion szerver rendszerét használja.

Természetesen van lehetőség a bővítésre is, akár 64GB memóriával is kérhetjük, vagy akár 2 db Ati Radeon 5770-es GPU-t is belepakolhatunk, de lehetőség van Ati Radeon 5870-es videókártyával is kérni. Szintén adott az SSD választásának a lehetősége, nagyjából plusz 300.000 Ft-ért kaphatunk 512 GB plusz háttértárat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!