WWDC 2012 – Megérkeztek az új MacBook Air modellek

KeleMan 2012.06.12. 10:41 Apple, Mac 0 db 1 053

Az Apple a tegnapi napon a WWDC 2012-es konferencián tudatta a közönséggel, hogy frissítették a MacBook Pro és a MacBook Air számítógépeket is. Mondhatni, hogy kötelező termékfrissítésről van szó, meg, hogy ez csupán egy ráncfelvarrás, de az MBA gépeknél ez jóval többet jelent, mint új processzort és több memóriát.

A MacBook Air gépeknél a dizájn és kialakítás megmaradt, egy-két dolgot leszámítva. Az első és talán legfontosabb újdonság, hogy az MBA gépek megkapták az Intel Ivy Bridge processzorait i5 és i7-es kivitelben is, emellett az Apple több memóriát pakolt a gépekbe. Mostantól már a legkisebb induló modell is 4GB DDR3-as 1600 MHz-en ketyegő memóriákat kapott, míg a 13″-es gépekben már 8GB is lehet a memória nagysága. Az előző modellekhez képest az Ivy Bridge processzoroknak köszönhetően a grafikus mag is megváltozott, az Apple az Intel HD Graphics 3000 grafikus processzorokat, az újabb, 60%-al gyorsabb Intel HD Graphics 4000 grafikus processzorok váltották.

Jó hír, hogy az Apple emelte az SSD meghajtók tárhelyét is, így akár 512GB-os SSD-t is kérhetünk a gépekbe, persze felárért. Viszont fontos megjegyezni, hogy az új SSD meghajtók 2x lettek gyorsabbak az előző modellekben használt megoldásoknál, így az olvasási sebesség akár 500Mbit is lehet másodpercenként.

Természetesen ez nem minden, az új MacBook Air gépek végre megkapták a FaceTime HD kamerát is, valamint az új USB 3.0-ás csatlakozót is. A készülék szélein – és a dizájnban csupán ez változott – jól látható, hogy az új MacBook Air modelleknél az Apple már újfajta MagSafe 2-es töltőcsatlakozót használ.

Az induló modellek árai a 11″-es változatnál nem változtak, de a 13″-es modellek esetében 100$-al csökkentette azt az Apple, így a következőképpen alakulnak itthon az új MacBook Air ajánlott árai.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!