Itt az MBAA, vagyis a MacBook Air Android

KeleMan 2012.06.11. 15:35 Apple, Egyéb, Mac, Videók 2 hozzászólás 280

Pfff… Ezt is megéltük. Még el sem kezdődött az idei WWDC 2012-es konferencia, így azt sem tudjuk még, hogy lesz-e új MacBook Air, de azt már tudjuk, hogy az Apple hamarosan ismét perelni fog. Hogy miért? A nap viccéért. Az Engadget beszámolója szerint ugyanis egy kínai cég, a Thread Technology a Computex kiállításon előállt egy, a MacBook Air számítógéppel szinte teljesen megegyező laptoppal.

A gép jelenlegi neve N2-A, mint valami rossz Star Wars roboté. És ha még azt is hozzávesszük, hogy droidos, azaz Androidos Ice Cream Sandwich operációs rendszert futtat, akkor George Lucas is a szívéhez kapna. A gép lelkét egy ARM Cortex A8 proci adja, melyet 1GB Ram támogat. A kijelző egy 13″-es LED háttérvilágítással ellátott 1366×768-as megjelenítő. A gépben van még egy 8GB-os SSD – azért figyelitek – és egy 4200mAh-es akkumulátor, mely állítólag akár 8 órán keresztül is képes hajtani a droidikát.

Az nem tisztázott, hogy miért van a Command (Apple) gomb helyett Windows zászló a készülékén, lévén Androidos a készülék, de ez legyen a legkevesebb gondja az Apple-nek, ugyanis nemrég levédette a MacBook Air dizájnját is, így konkrétan az összes ultrabook gép gyártóját perelhetné, de a Thread Company még a MagSafe töltőadaptert is lenyúlta, amiért az Apple berkeiben spontán halálbüntetés jár. Nemhiába nem használják ezen töltő megoldást a nagyok (HP, Dell, stb.) hiszen bár a piac egyik legjobb töltőcsatlakozója, azt az Apple szintén sajátjának tekinti.

Egy pozitívuma viszont van a MacBook Air Android gépnek, mégpedig az ára, mely (500 darabos rendelés esetén) csupán 149 dollár, ami a maga 35.000 Ft-os árcetlijével igen barátinak mondható. Valószínűleg ebből fogják finanszírozni a perköltségeket, már ha eljut a forgalombahozatalig és az Apple nem állítattja le a gyártást.

Egy dolog jutott erről eszembe. Copy+Paste.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

2 hozzászólás

 1. AppleFun - 2012.06.11. 20:25

  Szep munka mindossze 35ezer Ft.
  Gratula.
  Eszbe kaphatnanak as amcsi majmok.
  Nem kellene arany aron adni az almat.
  Hajra Kina.

  • a.sebi - 2012.06.12. 09:53

   Azért ne keverjük a szezont a fazonnal…valószínüleg az anyag használat egy kicsit azért más illetve a belső sem feltétlenül szállhat versenybe az apple gépeivel, és van egy olyan tippem is hogy ez a bittonyos cég talán pár dolcsival kevesebbet is költött az os fejlesztésére is mint az apple….az android azért lehet mindig olcsobb mert a google a nyakába veszi az os fejlesztés nagy részét. Majd a gyártók felhóznak egy egyéni lounchert, optimalizálják a hardverükre(amit sok gyártó elfelejt)…..igazáb a csúcs androidos gépek is tul vannak árazva….talaán nem annyira mint az apple…….

Szólj hozzá Te is!