Az Apple felvásárolta az olasz Redmaticát?

Legendd 2012.05.30. 20:26 Apple, Pletykák 0 db 104

Az utóbbi időben az Apple egyre több kisebb-nagyobb vállalat felvásárlását hajtotta végre, amely szoftvereinek tökéletesítése végett történt. Ha hinni lehet az olasz Fanpage blogoldalnak (TechCrunch), akkor az Apple egy újabb akvizíciót hajtott végre. Az új célpont nem más, mint a Redmatica, amely audioszoftvereket gyárt, olyanokat, mint amilyen az Apple Logic Pro-ban található EXS24. A blogoldal által megkaparintott forrás egy dokumentum, amelyet a AGCOM helyi szabályzó szervtől kaptak.

Egyelőre azonban az Apple még nem erősítette meg az üzletet. Ha a hír igaznak bizonyul, akkor az felveti annak a lehetőségét, hogy az Apple egy újabb nagy vérfrissítést kíván adni a Logic Pro vonalnak. Igazán nagyot a Logic Pro-n kívül még a GarageBand profitálhat ebből, mivel újabb zenemotívumok, változatosabb hangszerek és direkt audio kimenet támogatását tehetné ez lehetővé. A másik lehetséges elképzelés, hogy az Apple fokozott érdeklődést mutat az új Escher, Penrose és Moebius masinák iránt, s ezzel érnék el a valós idejű, részletes és speciális mintaeffektekkel tarkított felvételek még minőségibb felvételét.

A blogoldal szerint a Redmaticának jelenleg évente 26.000 és 100.000 euró közötti bevétele van. Nem is lehet többet elvárni, hiszen a cégnek csupán néhány alkalmazottal dolgozik. Ezzel így maga az akvizíció kifejezés használata is erős lenne, inkább egy; az ottani dolgozók beépítését, felbérlését véghezvivő folyamatról beszélhetünk.

Jelenleg még egy oldal, a MacStories közölte, hogy a dokumentum nem tesz említést felvásárlástól, amely talán megerősíti az előbbi bekezdést, hogy inkább egy felbérlésről szólhat a fáma. A törekvés mindenképpen jó, a zenekedvelők pedig dörzsölhetik a tenyerüket a hír hallatán.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Médiaharcos, újságíró, pörkölt pusztító.

Szólj hozzá Te is!