Állítólagos iOS 6 képek az új Apple térképprogramról

Legendd 2012.05.29. 22:26 Apple, iPad, iPhone, Pletykák 4 hozzászólás 270

Az iOS 6-tal a várakozások szerint az Apple bejelenti az új és saját térképrendszerét. A most kikerült kissé homályos fotókon állítólag már az új térképprogramból láthatók képek.

Ezek arra engednek következtetni – melyek elvileg biztos forrásból származnak -, hogy egy teljesen átdolgozott, szürke alapszínt használó program várható a mostani kékes megoldás helyett. A képek tanúsága szerint az applikáció egy új gombbal is gazdagabb lesz, amely a “találj meg” funkciót takarja és egy gyors 3D módra váltást tesz lehetővé. A 3D-s technológia egyébként a C3 Technologies 2011 felvásárlásának köszönhető. A forrás szerint a 3D-s megjelenítés már a “majdnem kész” állapotba jutott, melyet “10A3XX” kódnévvel láttak el.

A háromdimenziós megoldás és az új térképapp teljes elszakadást jelent ilyen téren a Google-től, és immáron az Apple sajátjaként száll ringbe vetélytársával, melyet várhatóan a június 11-15 között megrendezendő WWDC-n jelent be az Apple.

Érdekesség egyébként, hogy az Apple már régóta tervezgeti a Google-től való elszeparálódást, hiszen a történet egészen 2009-re, a Placebase megvásárlásának idejére nyúlik vissza. A folyamat 2010-ben a Poly9 megvételével folytatódott, majd ez az egész teljesedett be a C3 Technologies akvizíciójával.

Ami még szebbé teheti a programot az a forgalom funkció, ugyanis az Apple már jóideje gyűjti az információkat az utak terheltségéről. Az elkövetkezendő években ezt szeretnék tökéletesíteni, s ezzel egy maximális útvonaltervező megoldást az ember kezébe adni.

A képeknek viszont van még egy fontos pontja, méghozzá az “irányok” gomb, amely előrevetítheti, hogy ez már egy “turn by turn” navigáció lehet, mely igencsak örömteli mindannyiunk számára. Sokat már nem kell aludni a bejelentésig.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Médiaharcos, újságíró, pörkölt pusztító.

4 hozzászólás

 1. matty - 2012.05.29. 23:34

  na… aztán meg azt mondják, hogy az Apple nem tud újítani…

 2. Daemon - 2012.05.30. 06:29

  És szerintetek ezt milyen készülékről fotózták? Lehet az új iPhone-ről is nem? De mindegy is. Nekem ez a 3D tecnika nagyon bejönne így jobban utána tudnék járni hova is kell mennem ha még nem jártam arra és hogy hogy néz ki az a hely. Remélem Magyarországon is jól fog működni.

 3. iKris - 2012.05.30. 06:53

  Ez a design inkább az iPad felületét adja vissza, pl. Az iPades Safari és térkép app felülete most is ugyanígy néz ki, szerintem iPadről készültek a képek, az iPhonen meg marad a kékes design.

 4. Bátor - 2012.05.30. 18:53

  Lenne egy kérdésem ami ez: Tudom majd haséni az is 6-ot iphone 4s készülékkel?

Szólj hozzá Te is!