OS X Mountain Lion – iOS stílusú automatikus letöltés érkezik

KeleMan 2012.05.21. 10:43 Apple, Egyéb, Mac 3 hozzászólás 277

Egyszer elérkezik majd az idő, a legmerészebb jóslatok szerint 2-3 éven belül mikorra az Apple OS X asztali és hordozható számítógépekbe szánt rendszere és a mobil iOS rendszer teljesen összefog forrni, egyé válik egy tökéletes egészet alkotva.

Az Apple arra törekszik, hogy az iOS rendszerébe egyre több az asztali rendszereknél megszokott funkciót belecsempésszen, lásd iPhoto, GarageBand, iMovie. Az OS X rendszert pedig megpróbálja még jobban leegyszerűsíteni az iOS szintjére. A kettő pedig majd egyszer találkozik. Persze arról lehet vitatkozni, hogy értelmes döntés-e, jó lépés-e mindez az Apple részéről figyelembe véve a jelenlegi hardvereket.

Ha a mostani táblagépeket és mobilokat vesszük figyelembe, akkor sokaknak egyértelmű lehet, hogy még nem, vagyis inkább még nem jött el az ideje. De mi még nem ismerjük azokat a leendő készülékeket, melyek 2-3 éven belül megjelenhetnek a piacon, melyeket az Apple talán még csak most kezd el tervezni.

Addig is az Apple a nyáron debütáló új OS X Mountain Lion operációs rendszerébe egy újabb kényelmi szolgáltatást épít, hasonlót, melyet az iOS rendszereknél már megszokhattunk. Az OS X Mountain Lion Developer Preview 3-as kiadásában már szerepel ugyanis az a funkció, mely lehetővé teszi a felhasználók részére, hogy amennyiben a Mac AppStore áruházból egy alkalmazást letöltenek, úgy a többi Mac számítógépre is települjön a program. Ehhez csupán ugyanazt a profilt kell mindegyik Mac gépünknél beállítani az áruházban.

A tesztelők szerint viszont még jelenleg nem működik megfelelően, ugyanis ha egy másik Mac gépen belépünk ugyanazzal a felhasználói névvel és jelszóval a Mac AppStore áruházába, akkor nem indulnak el az előző letöltések. Csak akkor, ha valamilyen programot, pl. egy ingyeneset megvásárolunk. Mindenesetre az Apple-nek bőven van még ideje javítani az új operációs rendszeren, de várható, hogy a WWDC 2012-es konferencián már bemutatják, így várható, hogy előtte jön a Gold Master változat is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

 1. ba3525 - 2012.05.21. 10:48

  “Az OS X rendszert pedig megpróbálja még jobban leegyszerűsíteni az OS X szintjére.” ezt javítani kéne nem? :)

 2. Dani - 2012.05.21. 10:56

  Ez így biztos, hogy jó mondat?
  “Az OS X rendszert pedig megpróbálja még jobban leegyszerűsíteni az OS X szintjére.”
  OS X az OS X szintjére?

 3. KeleMan - 2012.05.21. 11:49

  Javítottam, köszönöm, hogy jeleztétek, természetesen az iOS szintjére.

Szólj hozzá Te is!