Kínában már a Windows Phone vezeti az eladásokat

KeleMan 2012.05.21. 19:11 Apple, Egyéb 5 hozzászólás 238

A Microsoft sajtóközleményben tudatta, hogy a Windows Phone óriási startot vett Kínában. Michel van der Bel, a kínai piacért felelős COO elmondta, hogy Kínában a Windows Phone részesedése átlépte a 7%-ot, míg az Apple megközelítően 6%-os piaci részesedéssel bír csupán a statisztikák szerint.

Michel van der Bel beszámolt arról is, hogy a piaci részesedés ilyen szintű emelkedésében segített a kifejezetten a kínai piacra szánt Nokia Lumia 800C modell bevezetése, melyet az ottani igényekhez testre szabva dobott piacra a Nokia. A Microsoft természetesen – mint ahogy az Apple is – a közel 1 milliárdos felhasználói bázisú Kínát komoly piaci potenciálnak tekinti, így nem meglepő, hogy az összes telefongyártó hosszabb távon kíván befektetni ezen piacra.

A Microsoft szerint európa főleg iOS és Android alapú piac, ahová már nehéz betörni, de szerintük Kínában tárt ajtókkal várják őket. Mindenesetre lassan kopogtat a hatodik generációs iPhone készülék is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

5 hozzászólás

 1. Bátor - 2012.05.21. 21:12

  Szerintem nem az apple sookal jbb mint a kinai windows telefonok!!!!!

 2. iMike - 2012.05.21. 22:50

  Kinek kell szappantartó Nokia? :D WP7 Metro Style tényleg szép,és TETSZIK is..de amíg nem iPhone-on fut, addig nem kell. (ilyen persze nem lesz,ezért ragaszkodom az iOS-hez inkább :D )

  • Scottie - 2012.05.22. 14:55

   Nekem van iPhone és WP7 Mango alapú (HTC) telefonom is. Nem rossz a WP7, de mindig azt érzem, hogy egy kicsit befejezetlen a rendszer.
   A metro “csillogása” mögött azt érzem funkcionalitásban – és használhatóságban elég nagy a lemaradás.

 3. Laci - 2012.05.22. 08:54

  Én lassan 5 éve rendelkezem valamilyen ios eszközzel, de szerintem a wp7 sokkal szebb mint a lassan unalmas ios. 5 éve nézem uyanazt a képernyőt…:(
  Ha az új iphome megint csak vmi ráncfelvart iphone 4 lesz,, és az ios6 sem hoz valami nagyon nagy újdonságot, akkor agyő iphone.(persze az ipad maradegyenlőre, mert annak viszont nincs még ellenfele)

 4. SocialKiller - 2012.05.22. 14:20

  Windows phone???? Szerintem elment a kinaiak esze,nem tudják mi a jó(ios,android)…;)

Szólj hozzá Te is!