Heteken belül saját alkalmazásboltot indít a Facebook – Jön az App Center!

KeleMan 2012.05.10. 10:57 Apple, Egyéb, iPhone 1 db 225

Úgy gondolom, hogy a Facebook részvények a kibocsátás után az egekbe fognak szökni. A Facebook fejlesztőknek szánt Developers oldalán Aaron Brady bejelentette, hogy a mára több, mint 900 milliós Facebook heteken belül elindítja saját alkalmazásboltját App Center néven.

Lesz itt minden kérem szépen. A HTML5-re épülő oldalon elérhetőek lesznek az iOS és Androidra szánt Facebook alkalmazások, ezen kívül pedig a webes, mobilwebes és asztali rendszerekre szánt programok is. Érdekesség, hogy a Facebook nem fog versenyre kelni az Apple vagy a Google megoldásaival, mivel az App Center alkalmazások átirányítják a felhasználókat az iOS és Android platformra. Tehát ha valaki például szeretné letölteni a Draw Something alkalmazást iPhone készülékről az App Center áruházból, akkor a Facebook átirányítja az AppStore áruházba, hasonló a helyzet az Androidnál is. Aaron Brady hozzátette, hogy a fejlesztőknek lehetőségük lesz az elkövetkezendő hetekben beküldeni az alkalmazásaikat, hogy az indulásra már megtalálhatóak és listázva legyenek az új App Center áruházban.

Namármost ez több dolgot vetít előre. Az egyik, hogy a Facebook központosítani akarja a mobilkészülékekre szánt appokat. A másik pedig, hogy vélhetően a Facebooknál még mindig nem döntötték el, hogy az Android vagy az iOS mellé álljanak, melyiket is támogassák és mivel lépni kell, egy köztes megoldást hoztak.

Pár éve már felmerült ugyanis az a pletyka, és időről-időre megjelenik, hogy a Facebook is beszáll a mobilbizniszbe oly módon, hogy saját készüléket fognak alkotni, hasonlóképp, mint ahogy az Apple vagy a Google tette. Bár az Apple saját telefont készített, a Google csak licenszeli az Androidos szoftvert a legtöbb nagy mobilgyártónak. A legutóbbi pletykák arról tanúskodtak, hogy a Facebook a HTC-vel közösen kíván kifejlesztetni egy kifejezetten Facebook mobiltelefont.

Ti mit gondoltok, mi lehet az oka a Facebook App Center létrehozásának?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Bullit - 2012.05.10. 16:49

    Lehet,hogy csinálnak fb telót,de mindentől függetlenül szerintem azért nem csak egyik vagy másik telóhoz lehet majd appot keresni,mert még nem választottak,hanem mert nagyobb a célcsoport így. Hiszen minden okostelefonon lehet fb-ozni,ezáltal az appokat letölteni.

Szólj hozzá Te is!