Így köszönti az Apple az új dolgozóit

KeleMan 2012.05.08. 07:47 Apple, Egyéb, Steve Jobs 3 hozzászólás 268

Az Apple a világ egyik legjobb és mára a legnagyobb cége. Továbbá a legjobb munkahelyek egyike is. Bekerülni nehéz, ha pedig már bejutottál az elvárások óriásiak. Mivel az Apple nem csupán egy pár éve alakított cég, itt bizony kultúrája van a munkaerő foglalkoztatásának. Nem intézik el csupán azzal az újonnan érkező munkavállalót, mint pár manapság divatos multi, – tisztelet a kivételnek, meg akinek nem inge úgysem veszi magára – hogy itt egy golyóstoll, pár ingyenes jegyzettömb, esetleg post-it, ne adj’ isten még egy vállalati bögre, saját logóval, aztán hello szevasz, dolgozz paraszt.

Steve Jobs szellemisége és saját cégébe vetett hite, a tökéletességre való törekvés, a legkisebb részletre való odafigyelés mára meghozta gyümölcsét. És ez nem csak az Apple termékekre igaz, hanem a dolgozókra is, akik a sikeres termékeket alkotják, segítik az újonnan érkezőket, hogy azok is megannyi sikert véghezvigyenek. Ez a hozzáállás tetten érhető “M”, az Apple egyik dolgozójának fényképén is, melyet az Instagramra töltött fel. Remek példánya az inspiráló figyelemnek, melyet az Apple a dolgozói részére fordít. Felhívja a munkád jelentőségére a figyelmet, az élet munkájára, mely még akkor is inspirálhat, ha már nem vagy az Apple kötelékében.

Fontos megjegyezni, hogy a kép már többször megjelent máshol is, más Apple dolgozóktól, de érdemes volt átemelni a mostanság divatos újgenerációs webre is, hiszen csak így maradhat fent az utókor számára. És az érdekesség, hogy az Instagram sosem jött volna létre, ha nincs az iPhone, ha nincs az Apple. Önmagában ez a nagyság, ami máshol nem történhetne meg.

Van munka és van az életed munkája.

Az a fajta munka, melyen mindenütt rajta marad az ujjlenyomatod. Az a fajta munka, ahol soha nem kötsz kompromisszumot. Amiért még a hétvégéd is feláldozod. Ezt a fajta munkát végezheted az Apple-nél. Az emberek nem azért jönnek ide, hogy biztonságban legyenek. Azért jönnek ide, hogy belevágjanak a mélyvízbe.

Azt akarják, hogy a munkájuk adjon valamit.

Valami nagyot. Valamit, ami máshol nem történhet meg.

Köszönt az Apple.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

 1. a.sebi - 2012.05.08. 11:56

  hehe mar a melosoknák is nyomják a hypeot..de az nem baj….jo motiváció

 2. PetDragon - 2012.05.08. 21:14

  bocs, de a 2. mondat nem úgy szól inkább, hogy ‘Az a fajta munka, melyen mindenütt rajta marad az ujjlenyomatod.’?

  • KeleMan - 2012.05.08. 22:05

   Igazad van, köszönöm, javítottam.

Szólj hozzá Te is!