Így verik át a magyarokat az alkalmazáskészítők

Helme 2012.05.06. 13:14 Apple, Apprító, iPad, iPhone 7 hozzászólás 731

Bár nem csupán magyar jelenség ez, azonban a hazai piac kicsinysége miatt, nálunk gyakrabban kerülnek előkelő toplistás helyezésekre olyan alkalmazások, melyek szó szerint megpróbálják hülyének nézni és átverni az iPhone tulajdonosokat. Vannak itt hívásletiltó, kódfeltörő programok, melyek leírásánál nem adják meg, hogy ezek nem valós, hanem szórakoztató applikációk. Sokan nem hajlandóak fizetni egy-egy programért, viszont az ingyenes dolgokat letöltik a készülékükre. Ezt használta ki a kifejezetten hazai App Store-ba szánt, Magyar viccek című alkalmazás. A készítő “CP”-t nem sikerült elérnünk a cikk megjelenéséig, így az ő álláspontját nem tudjuk elétek tárni.

A Magyar viccek app felhasználja azt a kiskaput, hogy létre lehet hozni a programon belül fizetős tartalmakat. A belsős fizetés egyfelől áldás – hiszen számos játékot ki lehet úgy próbálni, hogy nem kell előzetesen pénzt adni érte -, de vissza is lehet vele élni. Itt úgy oldották meg, hogy a keretprogram ingyenes, azaz le lehet tölteni az alkalmazást, de mindenért fizetni kell benne. A baj már az elején érezhető, hiszen a leírás végén az ajánlóban, mindössze egyetlen kép van feltöltve. Ezt pedig a gázos alkalmazások szokták eljátszani. Persze ha megnézzük a letöltés előtt a Top In App Purchases részt, akkor lehet sejteni, hogy itt valamiért fizetni kell. De mindenért?

Ha az összes viccet el szeretnénk olvasni az alkalmazásban, akkor több mint 25 eurót kell kifizetnünk, amiért nagyjából már navigációs alkalmazást kapunk. A felépítésből nagyon jól lehet látni, hogy nem csak a magyarokat próbálták megszívatni, hanem vélhetően több országban is csináltak lokális verziót. Természetesen masszív egycsillagos értékelésen áll nálunk. Reméljük ez nem is fog változni.

Ha letöltenéd ezt a borzadályt, akkor ezen a linken tudod megtenni!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

7 hozzászólás

 1. Csaba - 2012.05.06. 14:24

  Haha!

  Még jó, hogy Iphone-ra nincs átb…. mert minden ellenőrzött!!!

 2. Csaba - 2012.05.06. 14:26

  Ja és csak tuti progik vannak benne nincs gagyi lehúzós!!!

  :))))

 3. Feri - 2012.05.06. 22:18

  Ebben én semmi átbaszást nem látok.
  Akinek nem éri meg, nem fizet érte.
  Nem húz le pénzt a júzer tudta nélkül.
  Drága?
  Az.
  De az még nem átbaszás.
  Senkinek nem tartanak fegyvert a fejéhez, hogy vegye meg.

 4. Dénes - 2012.05.07. 01:21

  Egyet értek Ferivel.
  Senki nem fizet, aki nem akar.

 5. Hunnenkoenig - 2012.05.07. 15:46

  Jo az oldalatok!
  Ha ramegyek a star warsos usb reklamra, egy forbidden üzenetet kapok.
  Biztos jo sokat kerestek vele :-P

 6. mychip - 2012.05.13. 21:05

  Bizony van átb…. , én vettem egy app ot , azaz a Counter Strike 1.6 at 3 euró ért , és lazán átb…ak , mivel a képek amiket kitettek nem a játékból voltak , és egy gagyi kockás 2d t kaptam a szinte 100% ig megeggyező CS helyett.Írta is az Apple nek , h kérem vissza a pénzem , mivel ez így nem ok , de sz*rtak a fejemre , de legalább eltávolították az Appstore ból , de most kb 1 hete újra ,,felbukkant,, a Top Paid elején , nem tudom mit keres ott , de mindenki legyen óvatos… ellenőrizzétek hogy mennyit foglal az az alkalmazás ,ha azt írja nincs értékelés , akkor is megeshet h van , nézzétek át alaposan

 7. ElHentel - 2014.02.17. 08:19

  Szamlaosszesitot kuld emailben az apple es ott vissza lehet vonni… Remelem segitett

Szólj hozzá Te is!