Exkluzív videó – Itt az 1944, melyben Steve Jobs Franklin Delano Roosevelt elnököt alakította

KeleMan 2012.05.03. 09:03 Apple, Egyéb, Steve Jobs 1 db 154

Kikerült az internetre egy exkluzív, 9 perces videó, melyben az Apple az 1984-es reklám mintájára anno a ’80-as években elkészített egy az Apple és IBM harcát bemutató rövidfilmet. A címe 1944, amiben Steve Jobs Franklin Delano Roosevelt amerikai elnököt alakítja. A filmet állítólag az Apple házon belül csinálta és közel 50.000 dollárba kerülhetett az elkészítése.

A rövidfilmet direkt fekete-fehérben készítették, hogy hűen mintázza a II. világháborús filmeket. Persze a téma is hasonló, melybe most ne is menjünk bele, mindenki ismeri a történelmet. Az biztos, hogy nagy vitát váltott volna ki, ha ez anno kikerül, viszont a ’80-as években az embereknek még volt valamennyi humorérzékük is. Steve karaktere amúgy szöges ellentétben áll valódi énjével, mégis nagyon eredeti, ahogy az USA egykori elnökét, Franklin Delano Roosevelt karakterét alakítja.

A videóban a jók és az IBM harca látható, melyet állítólag az 1984-es Hawaii-i Apple konferencián találtak ki, ahol a Macintosh nemzetközi piacra szánt marketingjét is átbeszélték az Apple szakemberei és Steve Jobs. A film egy kópiája egy volt Apple alkalmazotthoz Craig Elliott-hoz került, aki egyébként mostanra a vezérigazgatója a Pertino Networks vállalatnak. A cég új felhőalapú szolgáltatásokkal foglalkozik és központja csupán két sarokra van az Apple főhadiszállásától Cupertinoban.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. craig - 2012.05.03. 09:56

    Épp az előbb néztem meg. Szerintem hatalmas ötlet a film :) Volt humorérzékük akkoriban Jobséknak :)

Szólj hozzá Te is!