Teljesen átlátszóak lehetnek a jövő Apple üzletei

KeleMan 2012.04.21. 19:01 Apple, Egyéb 0 db 86

Steve Jobs mindig is szerette az üveget. A nemrég felújított New Yorkban található ötödik sugárúti üzlet is hatalmas üvegtáblákat kapott, de még az új, “Anyahajó”-ként emlegetett hatalmas új Apple főhadiszállás is rendkívül sok üvegfelülettel lesz ellátva.

A fenti képen azonban egy teljesen újfajta megközelítésben csodálhatjuk meg az Apple egyik üzletét, mely hamarosan Franciaországban fog megnyílni és szinte teljesen átlátszó lesz. Az üzlet szinte teljes falfelülete és még a mennyezet is üvegből készül majd. Az egyetlen kivétel a hátsó fal, mely valamilyen sárgásbarna színű anyagból fog készülni, de ezen anyag mivolta még nem tisztázott. A célja azonban az, hogy az Apple alkalmazottak és a raktárkészlet elől elrejtse a kíváncsiskodó szempárokat.

Érdekesség még, hogy nincsenek fából készült asztalok, nincsenek Apple logók a boltban és gyerekek sem, akik az iPod készülékekkel játszanának. Mivel egy renderelt képről van szó, ha nem tudnánk, hogy Apple bolt lesz, talán meg sem mondanánk róla.

A franciák viszont megkövetelik, hogy a bolt hogyan is nézzen ki, ugyanis az új áruház tervezett helye Franciaország déli részén lesz, ahol több ezer turista fordul meg évente. A leendő Apple bolt környékét is nemrég felújították a már ott lévő nemzetközi kiskereskedők, valamint az sem mindegy hogyan fog beleilleni az utcaképbe. Az új üzlet átadása ez év végére, vagy 2013 év elejére várható, amelyeket várhatóan továbbiak fognak követni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!