Sikeres az Útvonalterv iPhone alkalmazása

KeleMan 2012.04.19. 12:44 Apple, iPhone, Programok 6 hozzászólás 975

Nemrégiben vált elérhetővé az iPhone felhasználók számára az Útvonalterv.hu online közlekedési szolgáltatás okostelefonos verziója, az Útvonalterv mobil alkalmazás. A weboldalt napi több tízezer felhasználó látogatja az interneten, hogy hiteles és szemléletes útbaigazításhoz jusson. A több éve működő oldal sikerén felbuzdulva döntöttek a fejlesztők úgy, hogy elkészítik az okostelefonra optimalizált változatot, amely így mobileszköz segítségével akár útközben nyújthat segítséget az ideális útvonal megtalálásában.

A fejlesztés hiánypótlónak bizonyul, mivel nem létezik ma más olyan útvonaltervező applikáció, amely autós, gyalogos és kerékpáros útvonaltervezésen kívül az egész országra kiterjedő tömegközlekedési útvonalajánlatot is nyújtana. Mindez ráadásul ingyenesen férhető hozzá az iPhone AppStore-jában.

A két pont között megtervezett útvonalak hitelességét több adatforrás szavatolja: a térképi alapok a rendszeresen frissülő TopMap Magyarország adatbázisra épülnek, az útiterv pedig mindig az aktuális forgalmi és menetrendi viszonyoknak megfelelő, ezt autós közlekedés esetén a Traffic Nav TMC információi, tömegközlekedés esetében pedig a naprakész menetrendi adatok biztosítják. Az útvonal tervezhető a telefon pillanatnyi pozíciójából vagy bármely megadott címről, tömegközlekedés esetén akár választható időpontban is. A kiszámolt útitervek összefoglaló itinerként tekinthetők meg, sőt, a regisztrált felhasználók számára akár térképen is megjelennek.

Hivatalos oldal: Útvonalterv.hu


Letöltöm – Ingyenes

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

6 hozzászólás

 1. norton - 2012.04.19. 12:52

  Valamikor régen letöltöttem. De egy címet sem fogadott el, azt írta, hogy hibás cím, de azt nem írta, hogy mi hibás benne.

 2. smschamp - 2012.04.19. 14:48

  Szerintem nagyon gagyi az alkalmazás, tele hibával.

 3. Danika - 2012.04.19. 16:54

  A szifon. com-on megjelent ugyanez a cikk. a szövege szóról szóra ugyanez:D
  Amúgy szerintem sem jó ez az alkalmazás. nagyon nem pontos.

  • KeleMan - 2012.04.20. 10:27

   Valószínűleg a miatt van mindez, mert egy sajtóhír.

 4. foley123 - 2012.04.19. 19:18

  Gagyi, és nem értem hogy a Szifonon és itt is ugy irnak róla mintha új lenne nekem lassan fél éve háromnegyed éve fent van a telefonomon… Hirtelen valaki meglátta az utvonalterv.hu n bal oldalt hogy letölthető? :P nem is értem… :P

 5. TriplaXxX - 2012.09.20. 00:00

  Szerintem se jó! Beállítottam az útvonalat majd kész elkezd keresni és kb 2mp múlva ki is lép a programból ezt kb 3x eljátszotta és ott volt a vége részemről a programnak

Szólj hozzá Te is!