Gyorsabb iPhone, 1GB RAM, iPod Touch 5.1?

Legendd 2012.04.09. 19:05 Apple, iPhone, iPod, Pletykák 3 hozzászólás 793

Az idei 2012-es évben egy iOS készülék, nevezetesen az iPad paletta új generációja már megjelent, így most már két iOS szerkezetre terelődik a figyelem, méghozzá az iPhone és az iPod vonalra. Ugyan még messze van a megjelenésük, de néhány dolog azért már várható, mint biztos újítás.

Az új iPhone prototípusai egyelőre a hírek szerint a régi iPhone 4/4S házban kerülnek tesztelésre. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy még egyszer ellövi az Apple ezt a kinézetet, hanem azt, hogy így könnyebben tudja figyelemfelkeltés nélkül vizsgálni a belső komponensek működését.

Az első érdekes kérdés a processzor. Amióta az iPad a piacon van, azóta az iPhone nagyjából ugyanazt a belső összeállítást kapja meg, annyi különbséggel, hogy alacsonyabban pörög a processzor. Itt jön a nagy kérdés, hogy vajon az A5X CPU átkerül-e az új iPhone-ba? Valami újítás kell, szóval a kérdésre a válasz minden valószínűség szerint igen, de a 4 GPU mag, valamint az A5X ereje a harmadik generációs iPadbe azért került, mert egy megnégyszerezett kijelzőt kell meghajtania. Ami kérdéses, az az új iPhone kijelzőmérete, amin talán nem változtat az Apple, de legalábbis kicsi az esély arra, hogy 4″-nál nagyobb lesz a kijelző mérete.

Így viszont felesleges lenne ekkora erő, ráadásul nem is fér túlzottan nagyobb akkumulátor az iPhone házába, hogy ettől a konfigurációtól ne merüljön lényegesen jobban. A legesélyesebb az, – mint ahogy eddig – hogy egy kicsit alacsonyabbra veszik az A5X órajelét. Az biztos, hogy valamilyen formában az utóbbi lehetőség fog megvalósulni, főleg a tekintetben, hogy az Apple egy hordozható “játékgépet” is lát az iPhone-ban. A másik biztos dolog, hogy immáron 1GB RAM kerül a készülékbe, vagy a mai elvárások miatt, vagy az új iOS megfelelő futtatása végett.

Az iPod touch esetében az Apple kicsit érdekesebb megoldást alkalmazott tavaly, mivel ez volt az egyetlen iOS készülék, amely sem belső, sem külső változtatásokon nem esett keresztül. Ettől függetlenül az Apple még mindig lát fantáziát ebben a vonalban, és hiába a sok pletyka az iPhone-iPod egyesítéséről, az almás vállalat ki fog adni egy újabb iPod touch verziót. Ennek alátámasztásaképpen illetékesek felfedeztek jelzéseket egy belső iOS 5.1-ben, ahol az új Touch-ot iPod 5.1 “kódnéven” jelölik. Ebben már mindenképpen az A5, vagy az A5X processzor fog működni. Az iPodról ráadásul még jobban elmondható,  hogy az egyik legkedveltebb hordozható játékos készülék a piacon, amely egy két magos CPU-val ténylegesen a csúcskategóriába kerülhetne ilyen téren is.

Természetesen hiába mondhatók biztosnak ezek a tények, az Apple még nem jelentett be semmit, és ezzel leghamarabb nyárig még várnunk kell, viszont logikusan nézve ezek a tények valóra válhatnak hamarosan.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Médiaharcos, újságíró, pörkölt pusztító.

3 hozzászólás

 1. Fleshman - 2012.04.09. 21:12

  A5X kizárt az új iPod-ba vagy iPhoneba, úgy fog izzani ha beleteszik mint a parázs, nem beszélve arról hogy lemerül 2 óra alatt.
  Marad a mostani, ami nagyon erős a meglévő felbontáson, esetleg azon húznak kicsit, vagy újabbat kap de szintén 2 magosat.
  1 giga ram szintén nem valószínű az új iPod Touchba, tekintve hogy még az 512-t se kapta meg, azt megkapja és az is marad még a következőbe is.

  Viszont kövi iPhone-nál valszeg 1 giga lesz.

 2. craig - 2012.04.10. 14:06

  Az új Touch erősebb battery-t kapjon, mert ez a mostani nagyon gáz. Kicsit intenzívebb használattal 1 napig bírja…

  • iMike - 2012.04.10. 19:18

   Jó neked,kicsit intenzívebb használattal nekem úgy 20 percig bírja,utána dobálja a 20% battery,majd rá 5perccel pedig a 10% battery remaining ablakokat. Ez után még úgy egy 10 percig megy,és placcs. :)

Szólj hozzá Te is!