Cáfolta a Google vezér Larry Page szavait Walter Isaacson

KeleMan 2012.04.06. 16:30 Apple, Egyéb, iPhone, Steve Jobs 2 hozzászólás 199

Nemrég a Google egyik alapítója, jelenlegi vezérigazgatója, Larry Page a Businessweeknek adott egy interjút, ahol a Google jövőjéről esett szó, de többek mellett az Apple és az Android platform is szóba került. Felmerült Steve Jobs neve is, hiszen az életrajzi könyv szerint Steve az Android platformot egy ellopott találmányként kezelte. Larry Page viszont azt mondta, hogy egy csupán a show része volt. Mondhatni, hogy felelőtlen a kijelentés, de Larry váltig állítja, hogy Steve Jobs ezzel csupán az Apple-t hergelte, hogy jobban ösztönözze a kollégákat.

és a teljes vállalat jövőjéről kérdezték, de szóba került az Apple-lel vívott csata is. Természetesen az Androiddal kapcsolatban felmerült Steve Jobs neve is, aki a keresőóriás operációs rendszerét csak lopott termékként aposztrofálta. Page azt állítja, hogy ez csak a közönségnek szólt.

“Az egész Google és Android-gyűlölet csak a show kedvéért csinálták. Tartottam a kapcsolatot Steve-vel. Nem mondhatom, hogy sok időt töltöttünk együtt az évek alatt, de rendszeresen találkoztunk.”

A Businessweek hasábjain megjelent állítás természetesen jó pár embernél kiverte a biztosítékot, köztük Walter Isaacson Steve Jobs életrajzának írója is reagált az állításra.

Isaacson annyit mondott, hogy a Steve Jobsal folytatott interjúk során Steve többször is aggodalmát fejezte ki a történtek miatt. Már egyszer tanult a hibájából a Microsoft Windows rendszere miatt és nem szerette volna, hogy az iOS és az Android párharca során ez újra megismétlődjön. Steve ugyanis úgy érzi, hogy a Google lenyúlta az integrált rendszer ötletét és csupán más néven lemásolták azt. Majd pedig licenszelték az Android rendszert az összes nagy mobiltelefongyártónak a világban.

Isaacson elmondta még, hogy Steve Jobs akkor lett nagyon dühös, mikor az Android piaci részesedése meghaladta az iOS rendszerét. Walter Isaacson azonban úgy véli, hogy a jelenlegi Apple CEO Tim Cook, már másképp fog az Android és iOS rendszer harcához hozzáállni és inkább a megállapodásokra törekednek majd, hiszen egyik félnek sem jó, ha folyamatosan csak a szabadalmi perek folynak és nem tudnak az igazi innovációval és termékfejlesztéssel foglalkozni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

2 hozzászólás

  1. Zsolesz - 2012.04.07. 09:26

    Ez az, egy igazi töketlen került az Apple élére :S

  2. ATis - 2012.04.07. 10:26

    Kicsi tartok tőle én is, hogy veszíteni fog kultuszából, tekintélyéből és elismeréséből az Apple. Ez jut eszembe a helyzettől: “Meghalt Mátyás, oda az igazság.”

Szólj hozzá Te is!