Nyerj egy Dension autós tartót az iDoki jóvoltából!

KeleMan 2012.03.09. 17:16 Apple, Egyéb, Kiegészítők, Videók 4 hozzászólás 761

Az iDoki és az iPhoneHungary közös nyereményjátékot hirdet, melyben megnyerhettek egy Dension multifunkcionális aktív autós tartót a szeretett iPhone készüléketekhez.

Ahhoz, hogy esélyes legyél a DENSION autós tartó megnyerésére a következő lépéseket kell megtenned.

Kattints az iDoki Facebook-os linkjére és az -=iDoki=- felirat mellett klikk a Like (Tetszik) gombra.

A DENSION autós tartót 2012.03.16.-án este 21:00-kor sorsoljuk ki az iDoki követők között. A nyertes nevét az iPhoneHungary és az iDoki Facebook oldalán találjátok meg, a sorsolást követően.

Az aktív autós iPhone tartó (Car Dock) egy kifejezetten az iPhone modellekhez tervezett intelligens tartó bölcső, mely az iPhone 3, iPhone 3GS és iPhone 4-es modellekhez is használható.  Együtt használva a “Car Dock” applikációval, mely az iTunes AppStore-ból tölthető le, az autó kommunikációs és médiaközpontjává teszi az iPhone-t. A Car Dock applikáció rendkívül egyszerűen használható, míg az iPhone képernyőjét a periférikus látással is kezelhető méretű, színes érintőgombokká alakítja, hogy ne kelljen levenni az útról a szemünket, miközben zenét hallgattunk, vagy kihangosítva telefonálunk, esetleg a navigációt használjuk. Mindezt a gyári autórádión keresztül kihangosítva. A Google térkép pontos navigálást is lehetővé tesz (nem turn by turn – csupán helymeghatározás) és autóból való kiszálláskor a Car Dock Mode megjegyzi a GPS koordinátákat, így könnyedén vissza is találhatunk a gépjárműhöz.

Az autó fedélzeti hifiberendezéséhez a 3.5 mm-es Aux In csatlakozóval, (jack) vagy a beépített FM transzmitter segítségével vezeték nélkül kapcsolódik. Az iPhone-on tárolt zene hallgatása, vagy a telefonhívások így az autórádió saját hangszóróin keresztül hallhatóak. A telefonkihangosítóhoz a tartóba integrált mikrofon csökkenti a vezetékek számát az elérhető minimumra. Az áramellátást a szivargyújtó biztosítja, de a különleges megoldásnak köszönhetően akkor is működőképes marad, amikor az autó gyújtása megszűnik. (Például start-stop elektronikával ellátott autók.)

A bármilyen szögbe állítható tartó egy mozdulattal átállítható a függőlegesből a vízszintesbe, így például a navigáció alkalmazása során “széles képernyő” látható, míg a telefonkönyvben függőleges lista alapján kereshetünk. Amennyiben nem lenne egyáltalán audio kapcsolódási lehetőség (AUX vagy FM rádió) a Dension autós tartó az iPhone saját hangszóróján keresztül szólal meg.

Szerencsére az aktív autós tartó nem igényel speciális beszerelést. A szélvédőre vagy műszerfali stabil elhelyezés könnyen megvalósítható a kívánt pozícióban. A 12 V-os csatlakozó a szivargyújtóba csatlakozik, míg az Aux csatlakozó az autó 3.5 mm-es Aux In dugaljába illeszthető.

Kétféleképpen rögzíthető az autóban. a “klasszikus” szélvédő tappancs a vákuum segítségével a szélvédőn kínál rögzítési lehetőséget – hasonlóan más termékekhez, – de a különleges öntapadós sín az autó bármely sík felületén képes olyan tapadóerőt megvalósítani, hogy stabilan és könnyen kezelhetően használhassuk a tartót. Ennek a megoldásnak köszönhetően a Car Dock nem vesz el teret a látómezőből, hiszen nem az ablakban van. Az öntapadós sínről egy mozdulattal emelhető le, vagy illeszthető vissza, mégis stabilan tart. A csomagban több öntapadós sínt is találhatunk, hogy készülékét akár több autóban is használhassuk.

Az opcionálisan telepíthető iPhone alkalmazás minden egyéb iPhone alkalmazáshoz hasonlóan az iTunes App Store-ból tölthető le. Az alkalmazáson belül állíthatjuk be az FM transzmitter vivőfrekvenciáját, hogy autórádiónkon át, mint egy adót foghassa telefonunk hangjait amennyiben nem rendelkeznénk Aux In bemenettel. Bármilyen autóban használható tehát, amelyben FM rádió van. A készülék tartalmazza az FM transzmittert, míg az antenna az összekötő kábel maga, így az FM rádiókra jellemző hangminőséget érhetünk el, a szokásos FM transzmitterekhez képest. A vonali szintű Aux In bemenettel adja a legjobb eredményt, ezért alapvetően ennek a használatát javasoljuk a hangminőségre sokat adóknak.

A telepítésről és a beszerelésről itt tekinthetünk meg egy videót.

A termékről további információkat a Dension.hu weboldalán találhatunk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

4 hozzászólás

 1. Attila Gabor Horvath - 2012.03.09. 19:20

  A facebook link nem jó a cikkben.

 2. ziizfziufzif - 2012.03.09. 22:55

  “feliratt”?

 3. iDoki - 2012.03.09. 23:24

  Javítva! Köszi az észrevételt!

 4. Attila Gabor horvath - 2012.03.10. 19:34

  Vesszek meg de meg mindig nem jon be at Idoki Facebook oldala

Szólj hozzá Te is!