A mobilinternetes forgalom fele iOS eszközökön zajlott 2011-ben

KeleMan 2012.01.05. 13:55 Apple, Egyéb, iPad, iPhone, iPod 0 db 106

A Net Applications idei felmérése szerint a 2011-es év elején a mobilról történt böngészések több, mint fele iOS eszközökről történt, ami az év végére sem tört meg. Év végére az iOS aránya ugyan vesztett dominanciájából, de 52%-al vezeti a mezőnyt.

Az iOS rendszer legnagyobb részesedése októberben volt, több, mint 61%-al uralta a piacot, jóllehet ebben az iPhone 4S készülék debütálásának is köze van. Fontos azonban megjegyezni, hogy bár a Google Android készülékeiből sokkal többet adnak el, mint az iPhone készülékekből, az emberek sokkal inkább böngésznek tábláról, mint az okostelefonokról, így az iPad piaci részesedése nagyban megnyomja a számokat.

A nyertes viszont az Android volt a 2011-es évben, több, mint 16%-ra emelte a részesedését. A legnagyobb vesztes a Symbian volt, 7,4%-ról 5,7%-ra esett a mutató, valamint az egyéb kategóriába sorolt eszközökről történő böngészés is 22%-ról 14%-ra csökkent.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!