A Vodafone-nál már csak nyolcmillió SMS-t küldtek szilveszterkor

Helme 2012.01.04. 22:48 iPhone 0 db 345

Karácsony után írtunk arról, hogy az vehető észre: a T-Mobile-nál zuhanó tendencia mutatkozik az elküldött SMS-ek számában. Ezt nagyon sok mindennek be lehet tudni, de elsősorban a közösségi alkalmazásoknak. Pedig régen még mindenki lázasan bújta a netet, hogy valami vicces és frappáns SMS üzenetet találjon, amit elküldhet a szeretteinek, barátjainak, munkatársainak. A Vodafone-nál sincs ez másképp, itt a szilveszteri adatok azt mutatják: kezdünk leszokni az SMS küldéséről.

A Vodafone Magyarország ügyfelei az előző év utolsó, és az idei első napján közel nyolcmillió SMS-t és MMS-t küldtek, valamint több mint hét millió telefonhívást kezdeményeztek. Az SMS-ek mennyisége azonban még így is majdnem húsz százalékkal kevesebb volt a tavalyinál, amelynek oka az, hogy az emberek mindinkább a közösségi hálózatok, és ezáltal részben a mobilinternet segítségével juttatják el újévi jókívánságaikat szeretteikhez, barátaikhoz.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!