Infografika: az iPhone tulajdonosok féltik adataikat

Helme 2011.11.18. 19:40 iPhone 1 db 151

Amikor elhagyjuk a telefonunkat nem is biztos, hogy először abba gondolunk bele, hogy mennyibe is került, hanem inkább az adatok miatt aggódunk, nehogy illetéktelen kezekbe kerüljenek, levelek, telefonszámok, üzenetek. A Lookout Mobile Security adatai szerint az iPhone tulajdonosok nagyon féltik az adataikat. Azonban a felhasználók 93%-a nem használ semmilyen jelszót, még a pin kódot is kikapcsolják.

Külön kiemelendő, hogy szinte mindenki up-to-date módszerrel frissíti a programokat, azaz közvetlenül a telefonról szedik le az újdonságokat. Minden hatodik adatlopás abból adódik, hogy az iPhone tulajdonos elhagyja a telefont, az illetéktelenek pedig mindent megnéznek amit tudnak. Ismét érkezik egy infografika, amiből kiderül, hogy mennyit csatlakozunk nyilvános, illetve zárt WiFi hálózathoz, de más biztonsági adatokat is megtudhatunk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Wilájem - 2011.11.19. 11:21

    Teljesen mind1,míg adnroidra ezer meg egy vírus van addig iOSre “nincs”,ha van is akkor sem tudunk róla mi emberek 90 százaléka :)

Szólj hozzá Te is!