Elindult a MasterCard Mobile – Tölthető az iPhone alkalmazás!

KeleMan 2011.11.10. 00:50 Apple, Egyéb, Programok 1 db 495

Október 25-én hivatalosan is elindult a MasterCard Mobile. A távoli fizetési megoldások újragondolásával és az éppen három éve bevezetett MobilFizetés szolgáltatás továbbfejlesztésével a T-Mobile, a Telenor, az FHB Bank, a Cellum és a MasterCard együttműködésének eredményeként jelentették be ma a MasterCard Mobile szolgáltatás indulását.

Jelenleg internetes vásárlásnál, T-Mobile és Telenor egyenlegfeltöltésnél és sárga csekkes számlafizetésnél használhatjuk MasterCard típusú bankkártyánkat egy gyors regisztráció után. A szolgáltatás előnye, hogy a fizetés során már nem kell sehol megadnunk a számlaszámunkat, a bankkártyánk vagy hitelkártyánk számát, vagy a biztonsági CVC kódját.

Pukler Gábor, Magyar Telekom, innovációs és üzletfejlesztési igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta.

“Ahogy korábban is hangsúlyoztuk, a MobilFizetés egy lépcsőfok az ideális, távoli fizetéseket biztosító megoldás felé vezető úton. A MasterCard Mobile szolgáltatás az eddig létező korlátokat szünteti meg biztosítja az ügyfél számára saját, meglévő MasterCard bankkártyái használatát ilyen típusú fizetésre. A szolgáltatás elterjedése érdekében a Magyar Telekom, mint az egyik legnagyobb hazai számlakibocsátó, minden T-Home és T-Mobile készpénzátutalási megbízással (‘sárga csekkel’) kiállított számláját QR kóddal látja el. Így azok akár a fotelből befizethetővé válnak a MasterCard Mobile alkalmazás segítségével, könnyen, gyorsan és kényelmesen.”

A MasterCard Mobile alkalmazás ingyenesen letölthető iOS 4.2-es (iPhone) és Android 2.2-es (vagy afeletti), operációs rendszert használó okostelefonokra, függetlenül a mobiloperátortól. Azon felhasználók esetében, akik nem rendelkeznek ezen operációs rendszerek valamelyikét használó mobiltelefonnal a Telenor és a T-Mobile dinamikus SIM kártyájával ellátott, hagyományos készülékeken – egy ún. STK (SIM Tool Kit) alkalmazás letöltésével – szintén működik a MasterCard Mobile szolgáltatás.

Az alkalmazás letöltése és regisztrációja után a bankkártya adatait is regisztrálni kell a telefonon keresztül, melynek egyszeri díja bruttó 99 forint. Ezután a vásárlónak már nem kell minden egyes fizetéskor megadnia kártyaadatait. Ez nem csupán gyorsabbá és kényelmesebbé teszi a telefonról indított fizetéseket, de sok felhasználó számára megnyugtató is, hiszen kutatások szerint továbbra is magas azoknak a fogyasztóknak az aránya, akik ódzkodnak kártyaadataik használatától az internetes fizetések alkalmával. A MasterCard Mobile-lal történő fizetéskor tehát sem a kártyaszámot, sem a bankkártya biztonsági CVC vagy PIN kódját nem kell megadni.

A kártyabirtokos mobiltelefonszámát, vagy kifejezetten a szolgáltatáshoz biztosított MasterCard Mobile azonosítóját adja meg fizetéskor, és a telefonjára érkező, a tranzakció adatait tartalmazó fizetési kérést egy hatszámjegyű alfanumerikus titkos kód megadásával (mPIN) erősíti meg. Az mPIN olyan állandó kód, amelyet az alkalmazás regisztrációjakor választ magának a felhasználó, és amelyet bármikor megváltoztathat a telefonján keresztül. Az mPIN nem azonos a bankkártya PIN kódjával.

A MasterCard az alkalmazáson keresztül elérhető szolgáltatók folyamatos bővülésére számít. Jelenleg Telenor és novembertől QR kóddal ellátott T-Mobile és T-Home számlákat lehet kiegyenlíteni a MasterCard Mobile segítségével, vásárolni pedig a Bookline, a Bónusz Brigád, a Bortársaság és a GRoby kínálatából lehet.

Hivatalos oldal: MasterCard.hu/Mobile


Letöltöm – Ingyenes iPhone alkalmazás

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. JamesS - 2011.11.11. 07:29

    off ugyan, de kint van az IOS 5.0.1
    tegnap olyan 7 körül től érhető el
    kis csúszással, de utána OTA be is elérhető volt
    az elején valamiért itunes már látta a frissítést, de OTA be még nem

Szólj hozzá Te is!