iPhone 4S készülékre utaló nyomok az iTunes 10.5 9-es bétájában

KeleMan 2011.10.02. 19:12 Apple, Egyéb, iPhone 0 db 123

Egyre jobban erősödnek a pletykák arra vonatkozóan, hogy az Apple végre két új telefont fog bemutatni jövő hét kedden. Több fajta kimenetele is lehet a dolognak, de egy már biztos. Az Apple pár napja kiadta az új iTunes 10.5 9-es számú bétáját, melyben már fellelhető az iPhone 4S készülék. Ez az új telefon az N94AP kódnéven futó változat, melyből várhatóan 16 és 32 GB-os változat is érkezhet. Az új készülék már egységesen fogja tartalmazni a GSM és a CDMA hálózathoz való chipet.

E mellett várható, hogy az N90A kódnéven a jelenlegi iPhone 4 is kap egy utódot, mely már csak 8 GB-os tárhellyel fog rendelkezni. (Az iPhone 4 megjelenésekor ugyanez volt a helyzet a 3GS modell esetében is, a 16 és 32 GB-os modelleket kivezették és jött a kisebb 8GB-os verzió.) Ez utóbbiakat, már várhatóan a “Made in Brazil” felirattal látják el, ugyanis vélhetően a Foxconn új Brazíliában található gyárában kerülnek legyártásra, ezzel is segítve az iPhone 4S és iPhone 5 készülékek termelésének növelését Kínában.

Az még kérdéses, hogy az új 8GB-os iPhone 4 milyen külsőt kap. Egyrészt lehetséges, hogy a jelenlegi GSM hálózaton működő készülékek antennáját kapja a külső kialakítás, mely ugye jelenleg 3 helyen van elválasztva kívülről. Az is lehet, hogy az amerikai Verizon hálózatában debütált CDMA hálózattal rendelkező modell külsejét kapja, mely antennája már 4 helyen lesz elválasztva. Várható azonban, hogy ez csak az iPhone 4S készülék esetében lesz így, hiszen – mint fentebb írtam – abban már GSM és CDMA hálózat is megtalálható lesz.

A legnagyobb kérdés persze az iPhone 5. Lesz vagy nem lesz? Nos nagyon nehéz megmondani. Szerintem lesz! Az új iPhone 5-ben A5 processzor, 1GB memória és 8MPx-es kamera lesz. Ezek a pletykák már olyannyira biztosak, hogy ciki lenne ha kihagyná az Apple. Mindenesetre bár az LTE hálózati támogatással rendelkező iPhone a legmerészebb becslések szerint is csak 2012-ben kerülhet piacra, jó tudni, hogy az iPhone 5 már várhatóan HSPA+ támogatással fog érkezni, mely 21 MBit/s letöltést és 5,76 Mbit/s feltöltést is támogathat.

És akkor összegezve. Az Apple célja, hogy minden területen biztosítsa az iPhone készülékeket, növelje az eladásokat, hiszen az Android nagyon a nyakán van. Mivel a legtöbb gyártó (Samsung, LG, Sony Ericsson, HTC, stb.) csak úgy önti a piacra az Androidos telefonokat, az Apple továbbiakban nem engedheti meg magának, hogy egy évben csak egy telefont mutasson be.

Elképzelhető, hogy a termékvonal így fog kinézni. iPhone 4 (8GB) – iPhone 4S (16 és 32GB) – iPhone 5 (32 és 64GB). Az előző cikkben Helme ugye leírta, hogy “véletlenül” kikerült a Cincinatti Bell webshopjába az iPhone 4S és az iPhone 5 készülék. Ha az Apple valóban 99$-ért kívánja majd árusítani az iPhone 4S-t úgy ismét piacot fog robbantani.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!