Nyolc dolog, ami nem maradhat ki az új iPhone-ból

Helme 2011.09.24. 18:15 Apple, Egyéb, iPhone, Pletykák 7 hozzászólás 211

Valami biztosan van a levegőben. Eddig még egyetlen egy telefont sem vártak ennyire, mint az új iPhone-t. Ez vélhetően azért van, mert jelen pillanatban semmilyen hiteles információ nem látott napvilágot. Nem tudjuk hogyan néz ki, sőt arról sincs fogalmunk, hogy egyáltalán ez egy új generáció vagy csupán egy felturbózott változat lesz-e. Kérdések egymás hátán, a válasz pedig csak nem érkezik meg. Az Android (és más telefonok) elleni harc kezd nagyon kiéleződni, az Apple-nek valami nagyot kell durrantania.

Az IBTimes összegyűjtött nyolc olyan dolgot, melyet szükségszerűen kellene birtokolnia a következő iPhone-nak ahhoz, hogy versenyben tudjon maradni a konkurensekkel. A listán egyébként nincsen elképzelhetetlen és irracionális funkció, a legtöbbről már lehetett hallani korábbról.

Első dolog a 8 megapixeles kamera. Az iPhone-t többször támadták azért, mert nagyon gyenge a kamerája, pedig ez nem igaz: nagyon profi képeket is lehet vele lőni, igaz utána némi számítógépes helyreigazítás szükséges. Azt pletykálják, hogy kettős LED vakut építenek a készülékbe, illetve az előlapi kamera is minimum 3,2 megapixelt kap.

(x)Hirdetés
(x) Hirdetés

A második a hardveres fejlesztés, ugyanis azzal nem áll valami jól az Apple. Riválisai, (főként az LG, a Motorola és a Samsung) már felruházták egyes készülékeiket kétmagos processzorral. Ezért várható, hogy az iPhone 5 sem fog mellettük szégyenkezni. A hírek szerint 1,2-1,5 Ghz-es dual-core A5 processzor lesz a rendszer lelke, megspékelve 1GB RAM-mal. Ez nem kicsit fogja felgyorsítani az életet.

Az új OS-t sem szabad kifelejteni, bár ez már biztos, hogy érkezni fog. A operációs rendszer 200 új dologgal lesz felruházva, az előzetes tesztek alapján elmondható: mintha teljesen megújult volna az egész.

Többen továbbfejlesztett kijelzőről suttognak, bár ennek a valószínűsége elég kevés. Ugye vannak olyan telefonok amik Super AMOLED kijelzővel vannak felszerelve, az iPhone 5-nek ezt kéne a Plus változattal túlszárnyalnia. A Qantum DOT LED technológia pedig segíthetne abban, hogy ne merüljön túlságosan gyorsan az iPhone.

Máris áttértünk a következő dologra, mégpedig az akkumulátorra. Talán az iPhone 4 legnagyobb hibája, hogy egy napnál tovább nem nagyon bírja. Minimum 12 órát kellene bírnia aktív használat mellett.

Bár az NFC Magyarországon annyira nem elterjedt, mint külföldön, a Samsung Galaxy S2 támogatja, így kötelező lenne beépíteni a következő iPhone-ba.

A memória megnövelése alapkövetelmény, vélhetően 32 és 64 gigabyte lesz a megoldás, a 128 gigabyte túl magas végfelhasználói árat generálna.

A nyolcadik és egyben az utolsó dolog csupán vágyálom, mégpedig ez a 4G. Bár itthon még nem lenne nagyon sok értelme, egyedül a Telenoros ügyfelek lehetnének boldogak, de ott meg ugye nincs iPhone. A T-Mobile és a Vodafone szolgáltató esetében, pedig mégcsak most indult el a HSPA+ hálózat kiépítése. Hát szívás az élet.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

7 hozzászólás

 1. w1ret4p - 2011.09.24. 18:44

  Gondolom az a 120 Gb 128 akart lenni, ettől függetlenül korrekt cikk.

  • Helme - 2011.09.24. 20:52

   Igen köszönjük az észrevételt és a hozzászólást, javítva

 2. Imre Kovács - 2011.09.24. 19:15

  128 elég brutál áron lenne
  a 16-ost el kéne törölni, mert 10 nagy játék és be is telt ami gáz :S
  32 kéne alapból és 64-es a nagy kivitelnek
  4G minek most. amcsiba sincs elterjedve annyira, hogy kéne
  aksi bővítés must kategóriás, mert a nagyobb procit meghajtani ekkora aksival online töltést eredményezne :D
  kamerát meg az szidja aki 1 képet se készített vele
  csinál majdnem olyan jó képet mint a sony fényképezőm

 3. Laszlo Tuss - 2011.09.24. 23:17

  nem rossz 5let hogy 32-64 gigás változatokat áruljanak csak, hisz aki kisebbet akar annak meg ott lenne az i4!
  de ezt az 1 Gb Ram-ot jó lenne már elfelejteni…. igy is sok ami benne van, persze a szutykos iPad 1-be 256 ment, a 2-b 501 majd valszeg a porbafingó iPhone-nak kell az 1Giga ram…. nevetséges hogy eggyesek ezt valószinünek tartják, a két mag 1,2 Ght-en vagy a felett is badarság! 800 Mhz-en lesz, vagy nagyon maximum 1 Ghz-en.
  Senkit nem érdekel hogy a Galaxy meg a többi droid milyen hardvert kap ha az android igyis- úgyis szaggat meg vacak…

 4. Jani - 2011.09.25. 05:30

  Ez a 8 dolog teljesen érdektelen a jelenlegi felhasználóknak. Az Angry Birds nem 2, hanem 1 s alatt indul majd el? Nagyon jó. Azért mindennek van határa:) 4-esem van, butaság lenne erre lecserélni.

 5. VHS - 2011.09.25. 11:28

  régen jól lehetett ide irni,
  mostmár ez is használhatatlan Szar lett.

 6. Vendég - 2011.09.30. 09:02

  A fényképezőjét senki nemszolhatja le többször hasonlítottuk össze haverok telefonjaival(samsung galaxy s2,Htc incredible s stb.. és az iphone csinálja a leg élethűbb és legszebb képeket ;)

Szólj hozzá Te is!