Adobe – Mégis lehet Flash az iOS rendszereken

KeleMan 2011.09.12. 11:23 Apple, Egyéb, iPad, iPhone 1 db 285

Az Adobe 2011. szeptember 8-án Amszterdamban, a Nemzetközi Műsorszolgáltatók Rendezvényén (International Broadcasters Convention – IBC) 3 új szoftvert is bemutatott. Az Adobe Pass, a Flash Access 3.0 és az úgynevezett Flash Media Server 4.5-ös programok közül az iOS eszközök felhasználói számára utóbbi megoldás az igazán fontos.

Mielőtt mindenki örülne, szó sincs arról, hogy a Flash tartalmakat hivatalosan is lejátszaná akár az iPhone, akár az iPad. De a program lehetőséget kínál arra, hogy a Flash alapú tartalmakat egy amolyan Apple-barát megoldással HTTP dinamikus streammel vagy HTTP élő stream megoldással mégis képes legyen megjeleníteni. Ezzel a megoldással nagyon úgy tűnik, hogy az Adobe elismeri a Flash korlátait, hiszen csak alternatív megoldásokat kínál azokra. Bár még mindig próbálják elhúzni a lassú halálát, hiszen a HTML5 szabvány még nincs véglegesítve.

Az Adobe persze nem kíván leállni a Flashes megoldásokkal, de az mégis világossá vált, hogy a különböző megoldások egyáltalán nem tesznek jót az amúgy is növekvő mobilvideó tartalmaknak. Jelenleg az Apple kezében összpontosul a mobilpiac egy igen nagy szelete, és a fejlesztők is szívesebben írnak alkalmazásokat az iOS eszközökre. Az Adobe most egy alternatívát nyújt, kérdés, hogy mennyi fejlesztő fog mindezzel élni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Moore Davis - 2012.08.01. 10:35

    Kapja be faxomat az összes Appleárus Debrecenben!
    Férges az almátok!
    Férges az Apple!
    A Debreceni Fórum plázában található Apple mákaszaküzletben azt hazudják az érdeklődő népeknek, hogy az ő almájuk tiszta, nincs benne semmilyen virus, semilyen ártalmas kód malware.
    Jönnek ezzel az agymosott marketingszöveggel és aki megmondja nekik az igazat, azt inzultálja a boltban az eladó.
    Ezzel a hantával bepróbálkozva igyekeznek félrevezetni a gyanutlan átlagos hétköznapi vásárlókat, miközben maga az app store is volt már fertőzött.
    Az új alma férget több néven is nevezik vírusirtó cégtől függően. A Sophosnál Mal/CoiDung-A a neve.
    Mindez azt jelenti, hogy magában az Apple
    Store-ban volt rezidens állandó lakó a féregprogram.
    De ez csak egy feltűnően látványosan működő féreg volt. A kérdés az, hogy még vajon mi minden fajta nem kivánt magánéletet lopkodó ártalmas és föl nem fedezett programkód lapul meg az Apple kommunikációs eszközökben amiket éppen a tárolt adatbiztonság meséje mellett árusitnak kiemelten drága árakon a csaló magyar márkaboltokban.

Szólj hozzá Te is!