Robotokkal szerelkezik fel a Foxconn

KeleMan 2011.08.02. 10:19 Apple, Egyéb 0 db 104

A Foxconn, mely a világ egyik vezető elektronikai gyártója, – többek között az Apple iPhone és iPad készülékeit is itt szerelik össze – múlt hét pénteken bejelentette, hogy az elkövetkezendő 3 év alatt az emberi munkaerőt robotokra cseréli.

A Foxconn jelenleg közel 1,2 millió embert foglalkoztat szerte a világon, akiket jelenleg mintegy 10.000 gép segíti. A Foxconn tervei szerint azonban már jövőre ezt a számot 300.000-re, míg 2014 év végére már 1 millióra kívánják növelni. Sokan féltik így az állásukat, bár azt fontos megjegyezni, hogy ezen robotok a későbbiekben várhatóan a “szalag” munkát fogják majd végezni (pl. csomagolás, festés, stb.)

Érdekes mindenesetre, mivel pletykák szerint az Apple a legújabb iPad 3-as készülékét már nem a Foxconn-tól kívánja megrendelni. Egyes hírek szerint az Apple a Pegatron céget bízza meg az új készülékek gyártásával és a Foxconn így kiesne a buliból. Vélhetően a Foxconn így próbálja meg visszacsábítani az Apple-t a tárgyalóasztalhoz.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!