Új MacBook Air és OS X Lion – Az utolsó pletykák…

KeleMan 2011.07.19. 11:24 Apple, Egyéb, Mac 1 db 222

Az Appleinsider úgy értesült, hogy már akár holnap megjelenhetnek az új, frissített MacBook Air modellek, valamint az új OS X Lion operációs rendszer. Bár az összes forrásuk ezen hét utolsó napjait (csütörtök, péntek) említette, egyetlen személy még is azt állította, hogy 2011. július 20-án, amerikai idő szerint reggel fél 9-től az Apple elérhetővé teszi az újdonságokat.

Az OS X Lion “Golden Master”, azaz kiadásra szánt változatát az Apple július 1-én tette közzé, hozzátéve, hogy bármilyen kritikus hibát is fedeznének fel, legyen idő azokat javítani. Az új operációs rendszer vélhetően megreformálja majd az összes Mac-es gépet, (de lehet, hogy az egész iparágat) hiszen az Apple most először ezen változatot csakis digitális disztribúció útján, a Mac App Store üzletben teszi elérhetővé. A 9to5Mac szerint már javában zajlanak az OS X Lion operációs rendszer telepítései és a tréningek az Apple Retail üzletekben, hogy az eladók is felkészülhetve várják a vásárlókat.

Az ára 29,99$ lesz, mely közel 5.700 magyar forintot jelent.

Emellett pletykálnak még új LED Cinema Display eszközökről is, amit az Apple véletlenül a honlapján is megjelentetett az elmúlt héten az “MC914”-es termékszámmal. Ezen új monitorok már Thunderbolt csatlakozókkal vannak ellátva.

A fehér MacBook modellek is frissülhetnek, de sokkal valószínűbb, hogy a legutoljára múlt év júniusában frissített Mac Mini-k és a szintén 2010 júliusában frissített Mac Pro gépek kapnak egy ráncfelvarrást.

De mi a helyzet a MacBook Air gépekkel? Nos, ha az információk helyesek, úgy az Apple a MacBook Air gépekkel bankot fog robbantani. Nemhiába szeretnének csak ebből a gépből közel 8 millió darabot eladni. Az új változatok alapból nagyobb SSD tárhellyel fognak rendelkezni. A 11″-es változat 128 GB-os háttértárral, míg a 13″-es modell már 256GB-os SSD-vel lesz alapból megvásárolható.

Szintén fontos megemlíteni, hogy eddig csak 2GB memória volt megtalálható a gépekben, csak felárért lehetett újabb plusz 2GB ramot belepakoltatni. Az OS X Lion stabil működéséhez viszont fontos, hogy legalább 4GB memóriával rendelkezzen a gép. Elemzők állítása szerint az új modellek ezen memóriamennyiséget is alapból megkapják. Kiegészítő opcióként így lehet, hogy +4GB-al, akár 8GB-ra is bővíthetőek lesznek a gépek. Az új duplamagos Intel Sandy Bridge i7 processzorok szintén adják magukat, ahogy a Thunderbolt port is biztosan megtalálható lesz az új MBA gépeknél.

És ami még várható az a HD FaceTime kamera, valamint a billentyűzetvilágítás, amit valamilyen oknál fogva az Apple 2010 év végén, – amikor is az új MacBook Air gépeket bejelentette, – valamiért kihagyott. Nos ha mindez igaz, tehát 4GB Ram, duplamagos i7 processzorok, OS X Lion, nagyobb SSD tárhely, akkor ez a gép tényleg “instant get” lesz.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Frosty - 2011.07.19. 22:39

    Szeptemberben en is boldog tulajdonosa leszek egy szornyetegnek mbp15 :)))

Szólj hozzá Te is!