MacBook Air és OS X Lion csak a jövő héten

KeleMan 2011.07.15. 09:56 Apple, Egyéb, Mac, Pletykák 0 db 91

Sokan erre a hétre várták az új MacBook Air gépek és az OS X Lion operációs rendszer megjelenését. A pletykák június 13-14-i napot jelölték meg lehetséges időpontként. Nos az AllThingsDigital.com véget vetett a pletykáknak. És egy újabb, immár sokkal valósabb időpontot jelölt meg. Állításuk szerint az új MacBook Air modellek jövő héten érkeznek az OS X Lion operációs rendszerrel együtt.

Az új gépekben már lesz Thunderbolt csatlakozó valamint közel 50%-al gyorsabb i7 processzorokkal lesznek felszerelve (vélhetően csak 2 maggal). Fontos viszont, hogy a billentyűzet háttérvilágítást vissza hozza az Apple, ugyanis ennek hiánya sok felhasználónál kiverte a biztosítékot. A 2010 év végén bemutatott gépek már alapkiépítésben 64 és 128 GB-os SSD háttértárakkal érkeztek. A 13″-es változatnál lehetett kérni extraként 256 GB-os SSD-t. Az Apple úgy tűnik ennek is véget vet, mert az új modelleket már 128 és 256 GB-os flash meghajtókkal látják el. A nagyobb modell esetében pedig így lehet, hogy már 512 GB-os SSD-t is kérhetünk, igaz csak felár ellenében. Az Apple, – legalábbis ha hihetünk az All Things D írásának – így kinyírja a 64 GB-os változatot és már a kisebb, 11″-es változat is 128 GB-os háttértárral érkezhet.

A fentieken felül pedig az Apple vélhetően csökkenti az árakat is, várhatóan 100 $-al mérséklődnek az MacBook Air gépek, így a legkisebb modell már akár 899$-os áron is megvásárolható lesz.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!