Nagy iPhone 4 tok teszt – Sena Cases flipes tokok (9. rész)

KeleMan 2011.07.14. 18:34 Apple, Egyéb, iPhone, Kiegészítők 0 db 2 587

Az iPhonetok.hu jóvoltából ismét 4 db prémium kategóriás iPhone 4 tok járt nálunk. A tokok a Sena Cases felsőkategóriás modelljei. Mindegyik kiváló minőségű, eredeti marhabőrből készült változat. Ezen 4 tok között egy hasonlóság van, ez pedig az, hogy valamilyen szinten flipesek, azaz mindegyik kihajtható tok.

A Hampton Flip nevű modell, varrás nélküli dizájnjával kívánja felhívni magára a figyelmet, valamint a teljes barkarajzolatú marhabőr kialakítás sem elhanyagolható. A bőr előlap rendkívül erős, védi az iPhone 4 elejét és kijelzőjét, de mégis nagyon finom a tapintása. A flip felcsatolásában egy patent segít, mely a tok hátoldalán található meg. A felnyitható részben még 2 bankkártya tartó hely is van, így a szabványos kártyákat akár ide is elhelyezhetjük. A tok erősen tartja a készüléket, talán túl erősen is, de nyilván egy idő után nyúlik picit a bőr.

 

Színek terén feketét, barnát, de akár pirosat is vásárolhatunk. Ajánlott fogyasztói ára 13.990 Ft-.

Hivatalos oldal: Sena Cases – Hampton Flip

A következő modell a Walletbook nevet kapta. Ez egy kifejezetten hölgyek részére készült, oldalra hajthatós változat. Jelenleg zöld és fekete változatban kapható, de később várhatóak más színek is. A tok kialakítása erősen emlékeztet egy pénztárcára. A marhabőrből készült tok rendkívül sok funkcióval bír. Ha jól számoltam 3 hely is van bankkártyák, egyéb kártyaméretű igazolványok tárolására. Az iPhone 4 készüléket teljesen körbefogja a tok, így az védi a rázkódástól, egyéb külső behatásoktól.

   

Páromnak kifejezetten tetszett, nagyon szép kialakítása van, valamint a varrás is gyönyörűen van kivitelezve, nem kell tartani attól sem, hogy később kifoszlana. Ajánlott ára 12.490 Ft-.

Hivatalos oldal: Sena Cases – Walletbook

A nekem legjobban tetsző modell a Sarach Flip nevet kapta. A tok jelenleg csak fekete színben kapható, de ezt a változatot nem is tudnám más színben elképzelni. Nagyon ütős a kézzel varrott gerinctűzött tok. A tok itt is marhabőrből készült, de a belseje puha bársonyos tapintású, mely még fényvédő réteggel is kezelve van. A tok kihajtható rész hatékony védelmet nyújt a telefon számára, mégis könnyű hozzáférést biztosít annak használatához. A flipet a tok alján 2 mágnes fogja le, mivel itt már nincs patentos kialakítás.

   

A mágnesek jól összefogják a fedlapot és a tokot, de mégis könnyű a flipet kihajtani. A tokban még van egy kártya tartó hely is, valamint – bár az összes toknál minden gombnak és csatlakozónak a készülékre megvan a szabad hely és csatlakozási lehetőség – ennél a modellnél vettem észre először, hogy rendkívül passzentos az egész. Nagyon egyben van. Az ára 14.990 Ft-, de aki egy rendkívül igényes és tartós bőr tokkal kívánja védeni az iPhone 4-es telefonját, annak nyugodt szívvel tudom ajánlani.

Hivatalos oldal: Sena Cases – Sarach Flip

A negyedik, egyben utolsó tok a Magnet Flipper nevű. Az USA-ban az egyik legkeresettebb típus a gyártó állítása szerint. A Sarach Flip-hez hasonlóan ez is mágnesekkel záródik, de e mellett egy patent is tartja az iPhone készüléket. A marhabőr kialakítást ez a modell is megkapta. A tok érdekessége, hogy a hátoldalán található egy menet, melybe egy fémből készült tartót is tudunk csatlakoztatni, amennyiben például a nadrág övére szeretnénk felcsatolni. 2 db csavart (1db a felszereléshez + 1 tartalék), egy imbuszkulcsot és egy patentot is kapunk mellékelve hozzá.

 

 

A tok egy kézzel is könnyen használható, biztonságos védelmet nyújt az iPhone 4 számára. A bankkártya tartó ezen változat esetében is megtalálható. Ára tudásához képest igen kedvező, 12.490 Ft-, jelenleg fekete színben kapható, de itt is várható több fajta szín érkezése.

Hivatalos oldal: Sena Cases – Magnet Flipper

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!