Beacon – Az univerzális távirányítók királya

KeleMan 2011.07.12. 11:53 Apple, Egyéb, iPhone, Kiegészítők, Kiemelt hírek, Videók 2 hozzászólás 3 017

Az Apple App Store áruházában eddig is megtalálhatóak voltak a távirányító alkalmazások. Sőt a nagyobb televízió gyártók is (pl. Samsung) elkészítetté a saját alkalmazásaikat, mellyel például WiFi vagy Bluetooth hálózaton keresztül kapcsolódva az iPhone készülékünkről irányíthattuk a TV készüléket.

A Griffin Technology és a Dijit fejlesztésében piacra kerülő Beacon távirányító viszont egészen más. Az ára nem csekély, 79,99$ a berendezéssel együtt, tehát közel 16.000 Ft. Jelenleg nincs is raktáron, de akit érdekel az itt feliratkozhat az újabb készlet érkezésére.

A Beacon két részből áll. Az egyik maga a hardver, ezt kell tehát megfizetni. Az egység az iPhone vagy iPod touch Bluetooth jelét használja fel, majd átalakítja az infravörös jelekké, hogy az kommunikáljon az egységekkel. A gyártó állítása szerint közel 200.000 különböző féle (TV, STB, DVD lejátszó, stb.) egységet képes kezelni.

A vevőegység használatához áram sem kell, mivel 4 db ceruzaelemmel működik. A másik része pedig maga a program, amit az App Store áruházból lehet letölteni. Ennek a neve a Dijit Universal Remote App. Ez utóbbi természetesen ingyenesen elérhető és letölthető.

Hivatalos oldal: Beacon Universal Remote

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

2 hozzászólás

  1. JamesS - 2011.07.12. 18:57

    besz.rás

    épp nemrég gondolkoztam minek ennyi távirányító, de jó lenne iphonekáról vezérelni őket

  2. norbi2255 - 2011.07.18. 17:30

    Milyen régi már !

    kb fél éve láttam !

    bluetooth-val működik !

    meríti a telót és lassú is mert először a jelet az a kis doboz fogja és utána megy a jel a TV-re , DVD-re !

Szólj hozzá Te is!