Boltoknak megérheti iPhone-ra optimalizálni a weblapokat

Helme 2011.07.05. 17:26 Egyéb, iPhone 2 hozzászólás 172

Közel tíz éve, mikor az iPhone-ról azt gondoltuk, hogy csak az űrkorszakban lesz elérhető, – bár pletykák szerint Jobs-ék 1997 óta fejlesztették a készüléket, az érintőkijelzőt gyerekek tesztelték – nem hittük, hogy szükség lesz kifejezetten mobiltelefonra optimalizálni valamit. Bár sokan próbálkoztak a WAP-os oldalakkal, a valós, mindennap használatos mobilinternet gondolata ekkor még irreálisnak tűnt.

(x)A hirdetés csak 18 éven felülieknek szól
(x)Hirdetés

Mostanra azonban elengedhetetlenné vált, ugyanis a napi rohangálás közben egyre többen mobilneten keresztül intézik az ügyeket. Egy friss felmérés azt mutatja, hogy Magyarországon az internetes vásárlások harmadát iPhone készülékekről végzik. Sőt, például az Árukereső oldalon mobil eszközökről 25%-kal többen vásároltak a ebben a negyedévben, mint az előzőben. Tehát az út már megvan, csak a sövényt kell kitaposni ahhoz, hogy elinduljon egy új és komoly piaci szegmens.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

2 hozzászólás

  1. Bence - 2011.07.05. 20:33

    Én már elkezdtem taposni az ösvényt: a http://www.csak1ezres.hu oldalon egy ezresért megnézheted az oktatóvideókat (és még 35 másikat is), amik megtanítják, hogyan tudsz iPhone-ra optimalizált weblapokat készíteni! :-) Igen, ez itt a reklám helye, de konkrétan a témához kapcsolódik, azért írtam csak ide!

    • KeleMan - 2011.07.06. 01:32

      Épp olvastam, hogy most sövényt vagy ösvényt kell taposni? :)

Szólj hozzá Te is!