Most már tényleg érkezhetnek az új MacBook Air modellek!

KeleMan 2011.05.29. 19:28 Apple, Egyéb, Mac, Pletykák 1 db 176

Nyakunkon a WWDC, 2011. június 6-án remélhetően Steve Jobs ismét kiáll a színpadra és megmutatja, hogy mitől döglik a légy. Várhatóan az esemény után megjelennek az új MacBook Air gépek is, melyek új HD FaceTime kamerát, új a MacBook Pro és iMac gépekben már bemutatott Thunderbolt csatlakozót tartalmazzák majd. Mindezek mellett azonban a legfontosabb az, hogy várhatóan az Apple MacBook Air gépeiben is lecseréli az eddigi Intel Core 2 magos processzorait és az új Sandy Bridge alapú procikat helyezi előtérbe. A 13″-es MBP-ben még i3 kétmagos, míg a 15″ és 17″-es modellekben már i5 és i7 négymagos processzorok dohognak. Az új MacBook Air modellekben várhatóan az Intel új processzorait vetik be, melyekből az alacsony fogyasztású két, de inkább négymagos procik kerülhetnek. A 11″-os változatba akár i5 1,4 és 1,6 GHz-es, míg a 13″-os gépekbe akár 2,1 és 2,3 GHz-es i7-es processzor. Jó lenne, ha az SSD-k méretét is dupláznák, de ez nem valószínű, mint ahogy az sem, hogy újra háttérvilágítást kapjon a billentyűzet.

Az AppleInsider információi szerint május végén, azaz a napokban megindulhatnak a szállítmányok az új gépekkel a főhadiszállásra, azaz Cupertinóba, melyet az Apple várhatóan a WWDC után fog bemutatni talán júniusban-júliusban. Egyre inkább tűnik azonban az, hogy már júniusban elérhetőek lesznek az új MBA-k, mivel a tegnapi nap az Apple újra csökkentette a refubished modellek árát. A legkisebb új MacBook Air modell 999$-tól indult, de egészen tegnapig 859$-ért már lehetett felújított modellt kapni. Tegnaptól azonban ismét 30$-al csökkent a refurbished modellek ára, így már 829$-ért vehetünk magunknak ilyen macbook gépet. Az Apple vélhetően azért is próbálja kipucolni a készletet, hogy legyen hely az új termékek számára. A WWDC után reméljük minden kiderül.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

Szólj hozzá Te is!