9mm – Muddafukka a köbön

KeleMan 2011.05.23. 19:36 Apple, Egyéb, iPad, iPhone, Játékok, Videók 0 db 585

A Gameloft az elmúlt időszakban ontja a jobbnál jobb játékokat, bár az Order and Chaos Online és a Starfront Collision is a Blizzard World of Warcraft és a Starcraft 2 játékára próbált hajazni. Ettől függetlenül azonban mit sem von le a játékok értékéből mindez, figyelembe véve, hogy ezek a játékok az iOS eszközökre készültek, de mégis már most elérik azt a szintet, melyet 3-4 éve láthattunk a PC-k képernyőjén.

Nemsokára érkezik a 9mm nevet viselő alkotás is, mely leginkább talán a GTA (Grand Theft Auto) sorozatra emlékeztet, enyhén gettós beütéssel, ahol záporoznak a golyók és a muddafukkák, east és west coast stílusban egyaránt. Utóbbi esetében pedig az Apple miatt várható a legmagasabb korosztályú besorolású kategória is. Mindezek mellett persze ismét a pénzen, drogon, csajokon és kocsikon lesz a hangsúly, de az előzetesben hallható Apathy Shoot First című száma is erősen a Cypress Hill féle zenékre hajaz, melyek ismét csak a gengszteréletet helyezik előtérbe. A játékról még nem lehet sokat tudni, de a Gameloft már régebben prezentált egy hasonló játékot Gangstar néven, legalább meglátjuk hova is fejlesztették azóta a lehetőségeket az iOS eszközökre készített TPS játékokban.

Nekem érdekes módon a trailer kezdőképéből amúgy a Max Payne nevű szintén sikeres játék jutott eszembe, – melyből egy irtózatos filmet is készítettek, – ugyanis a játékban várhatóan megtalálható lesz a Mátrix filmekből már megismert úgynevezett bullett-time tulajdonság is. Az előzetesben látható módon ugyanis lelassítva az időt intézhetjük el a gonosz bandatagokat. Az iPhone, iPod Touch és iPad készülékekre is megjelenő alkotás hamarosan elérhető lesz az Apple online áruházában.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!