iPad Vs iPad 2 – Drámai a grafikus gyorsulás mértéke

KeleMan 2011.03.12. 17:59 Apple, Egyéb, iPad, Játékok, Teszt 6 hozzászólás 356

Alighogy megjelent az iPad 2, a kiadók már meg is jelentették az új programokat rá, vagy a már meglévőket frissítették úgy, hogy az az iPad 2-es táblagép minden egyes előnyét ki tudja használni. Először is itt van végre és letölthető a Real Racing 2 HD változata is. A második részt, eddig csak iPhone tulajdonosok élvezhették, meg persze 960×640-ben iPad-en is, de úgy nem volt az igazi. Nos az új program körül megoszlanak a vélemények, mely látszik is az App Store-ban az értékeléseknél. Bár a program bombajó, de lényegi különbségek vannak, ha azt iPad vagy iPad 2-es készüléken futtatjuk. Míg iPad 2 esetében tényleg gyönyörű a grafika, addig a külföldi beszámolók szerint ha iPad-en futtatjuk, akkor szétesik a kép, pixelesedik, stb. Tény viszont, hogy az előzetes képek alapján baromi jól néz ki.


Letöltöm! – 7,99€

Megérkezett az Infinity Blade frissítése is. Az új verzió végre igazán jól mutat az iPad második generációs tábláján. Szerencsém volt kipróbálni az iPhone 4 és iPad készüléken is, és tudjuk, hogy az iPhone 4 Retina kijelzőjén baromi jól mutat, míg az iPad-en sokkal rosszabb volt a grafika. Az új változat jobb felbontású grafikai elemeket kapott, változtak a shaderek és textúrák, valamint végre élsimítást (anti-alising) is kapott.

A különbség egyszerűen megdöbbentő. Hiába maradt az 1024×768-as kijelző méret, ha a grafika szebb, úgy az szemet gyönyörködtető, jobb élményt nyújt. Figyeljük meg a katonát és annak páncélzatát, de akár a háttérben lévő torony falain is jól kivehetőek a különbségek. Az élsimítás fantasztikus eredményt hozott, mely az iPad 2-ben lévő A5-ös duplamagos processzort egyáltalán nem izzasztja meg. A TouchArcade.com beszámolója szerint az iPad 2-es készüléken mindez úgy történik, hogy még a framerate sem csökken, sőt! egyenesen nő! Itt van pár kép is példaként.


100%-os méretarány (balra iPad, jobbra iPad 2)


300%-os méretarány az iPad készüléken


300%-os méretarány az iPad 2 készüléken

Az alábbi képeken balra az iPad, míg jobbra az iPad 2-vel készült képek találhatóak.
(Nagyításhoz kattints a képekre.)

Szóval ilyen lett az új Infinity Blade az update után, melyet ingyenesen megkap mindenki aki már megvásárolta a programot, míg akik csak most kaptak kedvet hozzá innen tudják letölteni.


Letöltöm – 4,99€

A fenti programok mellett megjelent még a Dead Space for iPad és az Asphalt 6 HD változatának a frissítése is, mely támogatja az iPad 2 új képességeit. Összességében tehát elmondható, hogy drámaian növekedhet azon programok és alkalmazások száma, mely kihasználják azt a lóerőt, amely az iPad 2 kijelzője alatt dübörög, de fontos szempont kell maradjon a kiadók és fejlesztők számára, hogy a régebbi generációs eszközökre is biztosítsák a megfelelő támogatottságot, hiszen nem lesz egyből mindenkinek mindig a legújabb eszköz a kezében az Apple-től.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

6 hozzászólás

 1. st0nE - 2011.03.12. 20:13

  Tudja valaki mi van akkor ha infinity blade be Ujra kezdem a VerVonalat? elvesznek a cuccaim vagy marad minden a regi?

  Azert kerdezem mert 27. vervonalnal 1500 as szintu ellenfelek kb 2 utesbol kinyirnak:s Ha valaki tud valamit es bator volt akkor irjon:)

  Koofi!

  • KeleMan - 2011.03.12. 20:20

   st0nE: Uramisten! Hogy vagy már a 27. vérvonalnál??? Jézusatyaúristen! OMG!!!

 2. JamesS - 2011.03.12. 21:03

  még engem sem fenyeget ez a veszély :P

 3. st0nE - 2011.03.12. 22:13

  Kele Nemtudom:) de meg mindig nem mertem ujra kezdeni mert felek hogy minden cuccom elveszik es nem akarok vele megint szivni.

  Viszont ha ujra kezded a vervonalat tuti hogy az ellenfelek is gyengebbek:) infinity Blade el 2 utes:P

 4. Kmg42 - 2011.03.12. 22:43

  Én egyszer véletlenül újra kezdtem. Minden cuccom megmaradt és még azt az isten királyt is 3-4 ütésből kinyírtam csak hát nem sokra mentem vele mert kaptam érte 300-400 buznyákot… :-/

  Könnyű ellenfél, kevés pénz.

 5. AngryBird29 - 2011.03.13. 12:26

  Nyugodtan újra kezdheted. Gyeremki kíváncsiságal élve, nemrég újra indítottam a vérvonalat, minden cucc megmaradt, viszont 1-es vérvonal, lvl 2-5 ellenfelek. Infinity Blade-el egy suhintás az első pár ellenfél, és végük, míg az utolsó ellenfél megvolt 5 ütésből. Szóval amíg újra nem kerülsz 10+ vérvonalra, addig kicsit unalmas.

Szólj hozzá Te is!