Érkezhet az Apple intelligens érintésérzékeny kerete

KeleMan 2011.02.21. 11:52 Apple, Egyéb, iPad, iPhone, Mac, Pletykák, Videók 3 hozzászólás 181

A PatentlyApple.com oldalon jelent meg a pár napja, 2011. február 17-én levédett szabadalom. Az eljárás célja, hogy az eddigi érintőkijelző széleit is érintésérzékennyé tegyék. Mindezt azonban csak akkor lehetne elérni, ha a kijelzőt nem védené a készüléken keret, tehát a teljes készülék egy nagy érintőkijelző lenne. A szabadalom az iPad és MacBook gépekre terjed ki, de a kijelző olyan érintésérzékeny egységeket is tartalmaz, melyet elméletileg bármely készülékbe lehet integrálni.

Az eljárás célja, – vélhetően a Home gomb kiváltására – hogy szabályozhassuk a hangerőt, a fényt, de akár a billentyűzárat is kiválthatja, mindezek mellett pedig a Wake/Sleep kombót is helyettesítheti. Akit érdekel mélyebben a téma, az erre nézelődhet. Érdekesség, hogy egy demó videó is készült, hogyan is lehetne a való életben alkalmazni ezen technológiát. Persze ez utóbbit nem az Apple követte el, sokkal inkább egy lelkes Apple fan, bizonyos Max Rudberg, mindenesetre remekül prezentálja a lehetőségeket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

 1. JamesS - 2011.02.21. 14:13

  hát nem tudom

  nekem a home gomb szimpibb mint a készülék keretét markolásszam

 2. smschamp - 2011.02.21. 15:29

  Nekem sem tetszik ez a megoldás…

 3. azolee - 2011.02.25. 09:58

  Azért gondolom mondanom sem kell, hogy a videóban látható megoldás nem az Apple műve, hanem ahogy a cikk írója is kitért rá, egy lelkes hívő álmodozása egy lehetőségről. Én sem támogatom ezt a megoldást, de azt igen, hogy a gombokat valami Apple-ösen think different váltsa fel :) persze csak miután a tőlük megszokott alapossággal teszteltek a dolgot, hogy a készüléket könnyebb legyen használni és ne nehezebb.

Szólj hozzá Te is!