Térképes lakáskeresés iPhone-ra

Helme 2011.01.25. 17:04 iPhone 1 db 238

A költözz.be lakáskereső weboldal mobil verziója bárhol megmutatja, milyen eladó lakások vannak a közelben. Az iPhone és Androidos készülékeken elérhető térképes webalkalmazás a hirdetett lakások pontos helyét mutatja meg, így akár egy nekünk tetsző épület előtt állva is megnézhetjük, mi eladó ott éppen.

A néhány hónapja indult költözz.be az első olyan ingatlanhirdetési oldal, ahol kizárólag pontos címmel lehet hirdetést feladni. Térképes keresője így a meghirdetett lakások és házak pontos helyét mutatja, nem a város vagy a kerület közepét.

“Szeretnénk végre élvezetessé tenni az otthonra találás folyamatát, ezért olyan weboldalt hoztunk létre, ahol nem félinformációk alapján kell tájékozódni.” – mondta el Faragó Márton, a költözz.be alapítója.

“Nálunk csak pontos címmel és legalább három fényképpel lehet hirdetést feladni, ezért azoknak, akik nálunk keresnek lakást, nem kell feleslegesen telefonálgatniuk vagy személyesen megnézniük olyan lakásokat, amelyekről már számítógépük előtt ülve tudhatták volna, hogy nem érdekli őket. A vevők így könnyebben megtalálják amit keresnek, az eladóknak pedig csak olyan vevőkkel kell foglalkozniuk, akik tényleg ott keresnek lakást, ahol ők árulnak.” – folytatta Faragó.

A mobiltelefonos webalkalmazás eléréséhez nem kell semmit letöltenünk, elég az iPhone vagy az Androidos mobil böngészőjébe beírni az m.koltozz.be címet. A telefon automatikusan meghatározza helyzetünket és megkeresi a környékünkön található eladó vagy kiadó ingatlanokat.

“Szeretnénk elérni, hogy ha valakinek megtetszik egy környék, vagy kinéz egy épületet, akkor mobiltelefonját elővéve azonnal megtudhassa, milyen eladó vagy kiadó lakásokat árulnak ott.” – mondta zárásként az alapító.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. cbdomi - 2011.01.26. 12:06

    Èn ingatlan ügynökként dolgozom és nem véletlenül nem irjuk ki a házszámot. Ha én elmegyek egy címre és foglalkozok vele, akkor nem örülnék neki, ha más "aratná le a babérokat". Ez szerintem egyértelmű…

Szólj hozzá Te is!