Kijött az iOS 4.3 beta2-es változata

KeleMan 2011.01.21. 22:35 Apple, Egyéb, iPad, iPhone 3 hozzászólás 194

Az Apple kiadta az iOS 4.3-as béta változatának a második verzióját is. Nos, elég érdekes képet fest, ugyanis az Apple a fejlesztők tudomására hozta azt a tényt is, hogy bár elérhető az új multigesture funkció, de a végleges 4.3-as változatból ezt mégis ki fogják hagyni.

“This feature will not be enabled in iOS 4.3 for customers, but we are providing this preview to gather input on how these gestures work with your apps.”

A négy- és ötujjas gesztusvezérelt irányítást az Apple sokkal inkább teszt jelleggel mutatta be. A célja egyelőre tehát nem ismert, de sokakban felmerült a gondolat, hogy az Apple később, akár az iPad 2, akár az iPhone 5 készülékből ezen funkcióval kívánja kivezetni a Home gombot.

Nos érdekes, ahogy az is, hogy ugyanakkor a második bétában, már az iPhone készülékeknél is megtalálható ezen funkció, mármint a multigesture. Az Apple továbbá arról is lerántotta a leplet, hogy az iPad 2-ben szinte biztosan megtalálható lesz az elő- és hátlapi kamera, ugyanis 3 új ikon is megjelent az új kezdőképernyőn. Ezen új ikonok a FaceTime, a PhotoBooth és a Camera.

Sajnos a nagyobb kijelzőre utaló nyomokat, miszerint várhatóan duplázza a kijelző pixelméretét az Apple nem sikerült fellelni az új bétában sem. Nos napokon belül meg lesz a 10 milliárdodik letöltés az App Store-ból, várhatóan az Apple nyilatkozni is fog a siker láttán. Vélhetően egy keynote erejéig február elején az új iPad-et is bemutatják. A legtöbben február 9-re tippelnek ugyanis az eddigi promó képeken a naptár ikonja 27-ét mutatott, ugyanis 2010. január 27-én mutatta be az Apple az iPad táblagépét. Most ez várhatóan 9-e lesz. Reménykedjünk, hogy februárban.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

  1. Puskas Ferenc - 2011.01.24. 10:25

    Szia, mikor lehet letőlteni?

  2. JamesS - 2011.01.27. 13:26

    a bétát? vagy a véglegest?

  3. Puskás Ferenc - 2011.01.27. 19:44

    Véglegeset, esetleg bétát?

Szólj hozzá Te is!