Összegyúrja az Apple az iTunes-t a Safarival?

KeleMan 2011.01.18. 14:01 Apple, Egyéb, iTunes, Pletykák 2 hozzászólás 131

Újabb érdekes pletyka látott napvilágot a Three Guys and a Podcast jóvoltából. A szerkesztők állítása szerint az Apple a 2011-es év végére várhatóan összegyúrja az iTunes alkalmazást a Safari böngészővel, így egy olyan alkalmazást hozva létre, mellyel a böngészhetünk a neten, de hozzáférhetünk a média tartalmakhoz is.

Az Apple várhatóan így próbálja megszerezni a nagyobb piaci részesedést a böngészők piacán is. Elvileg az Apple már régóta dolgozik a fenti projekten, várhatóan 2011 őszén, az új iPod készülékek bemutatásának idején fogják lerántani a leplet az új programról.

Fontos dolog, hogy a legtöbb felhasználó az integrált megoldások felé fordul, szeret mindent egy helyen tudni. Az Apple a jelenlegi kb. 5%-os piaci részesedését a webböngészők piacán tartja, de az iTunes beépítésével tovább tudná bővíteni azt. Várhatóan ez a lépés egy igen erőteljes lökést adna a Safari piaci részesedésének.

“Moving iTunes organizational side-bar into Safari isn’t a monumental task. Safari would skyrocket in use as a result of integrating the software titles together.” – mesélte egy forrás.

Nos így van, nyilván nem nehéz beépíteni egy iTunes taskbart a Safariba, sőt ha hihetünk a forrásnak, ami amúgy csupa spekulációra épól, valóban értelmet is adna a LALA felvásárlása az Apple részéről, melyet 2009 év végén vásárolt megcsekély 80 millió dollárért. Hiszen így végre megoldhatóvá válna, hogy egy felhőalapú szolgáltatás használatával az interneten egy böngésző segítségével oszthassuk meg tartalmainkat. Erre szolgálna a hatalmas adatközpont is, amelyet nemrég építtetett az Apple. Ez a szolgáltatás pedig lehetne a MobileMe kiterjesztett felhőalapú programja. Várjuk! Vicces kedvű emberek még egy új ikont is készítettek, mely így néz ki.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

2 hozzászólás

  1. JamesS - 2011.01.18. 16:23

    hát most nem tudom örüljek-e vagy ne

  2. Gru - 2011.01.18. 21:41

    Valakivel kiprobalhatom a face timet?

Szólj hozzá Te is!