Bemutató – More-Thing iPad védőtok Para Collection

KeleMan 2011.01.14. 12:49 Apple, Egyéb, iPad, Kiegészítők, Teszt 5 hozzászólás 636

Az iPad készülékemhez régóta keresek már jófajta védőtokot, mely a készülék hátoldalát védi a karcolásoktól. Több fajta anyagú és színű tokokat láttam az interneten, sőt árak szempontjából is sokrétű volt a felhozatal. Mégis, amikor megláttam a More-Thing.hu oldalon található Para nevezetű polimer tokot, pláne, hogy volt narancssárga kivitelben is, azonnal tudtam, hogy nekem ez pont jó lesz. Az ára sem zavarba ejtően magas, 6.990 Ft-os árcetlit kapott. Az oldalon való regisztráció és megrendelés folyamata mindössze 3 percet vett igénybe, melyről folyamatosan e-mail-ben is tájékoztatást kaptam, sőt az üzemeltetők telefonon is tartották velem a kapcsolatot a megrendelés teljesítéséig. 3 nap alatt meg is érkezett a csomag. Derék.

A tok egy átlátszó védőfóliába volt bújtatva. A csomagolás minősége kifogástalan, biztonsági cipzár is található rajta. Ötletes. De lássuk magát a tokot. Az iPad kompatibilis Para tok hydrocarbon polimer anyagból készült. A termék adatlapja azt hirdeti, hogy ütés és rázkódás ellen is véd, valamint csepp álló az anyaga. A készülék jobb oldalán található némító és hangerő szabályozó gomboknak, és az iPad tetején található 3,5-ös jack csatlakozónak is van szabad kivágás. E mellett a készülék alján a 30 tűs töltőt is szabadon elérhetjük. Itt a tok gyártói ügyeltek arra is, hogy a hálózati töltőnek megfelelő szabad helyet hagyjanak. Fontos még megjegyezni, hogy hangszórót is szabadon hagyták, de a készülék bekapcsológombja védve van. Egyedül a micro sim kártya az, amit csak akkor tudunk eltávolítani, ha levesszük a tokot. Nyilván ez csak azokat érinti, akik WiFi+3G modellt használnak, de szerintem őket sem zavarja, mivel a sim kártyát nem cserélgetjük naponta.

Mint már említettem én egy narancssárga színűt rendeltem, de ezek mellett elérhető a fekete, kék, áttetsző (fehér), pink, lila és sárga színű változat is. A védőtokot 2 perc alatt fel lehetett varázsolni az iPad-re. Nem kellett hozzá nagy szakértelem. Hasonlóan az iPhone 4-es gyári tokokhoz a készülék szélein az előlapnál kiemelkedik a tok, így biztosítva a megfelelő védelmet is.

Furcsa érzés volt először kézbe venni tokkal együtt az iPad-et, mert nem a már megszokott fémes-hideg tapintású, hanem egy kellemes lágy, de mégis puha, mondhatni selymes érzés kerített hatalmába. A készülék hátlapján a védőtok kialakítása 2 hosszabb ívben 1-2 milliméterrel kiemelkedik a hátlaptól. Nyilván ez a dizájn része, de az iPad fogása is megváltozott tőle, sokkal stabilabb lett annak tartása is akár egy, akár két kézben tartottam. A lényeg, hogy, nem érzem azt, hogy csúszkálna ide-oda a tenyeremben.

A védőtok e mellett megfelelően “tapad” a készülékre, mind az alján és a tetején is, valamint az oldalaknál is remekül illeszkedik. Egyedül a hangerő szabályozó gomboknál vettem észre apró feszülést, mintha egy kicsit még mehetne bentebb, de ezt betudtam annak, hogy egy idő után pár millimétert úgyis enged az anyaga. Összességében rendkívül elégedett vagyok nem csak az ár/érték aránnyal, hanem a minőséggel is. Kellemes, de biztos fogása lett így az iPad-nek, védi az esetleges sérülésektől is azt, nem koszolódik, de ha mégis takarítani kellene egy enyhén nedves ronggyal remekül tisztítható a felülete.

A termék adatlapja itt érhető el: More-Thing.hu

További képek:

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

5 hozzászólás

 1. KekszNET - 2011.01.14. 15:00

  Ebayről van nekem is vmi hasonló tok, ami nekem azon feltünt, hogy az egyik fele a hátlapnak kicsit magasított, mégpedig ha fektetve a bal oldalon a home gomb, ezzel megkönnyítve a simán asztalra helyezett gépelést, kicsit megemelve az ipadet.

  Viszont ami nekem nem ment, hogy kaptam hozzá képernyővédő fóliát is, de az istenért nem tudtam felrakni :-D

  Mobilnál, pdanál, ipodnál sosem volt ilyen gond, de ez a kijelző túl nagynak bizonyult :-(

 2. JamesS - 2011.01.14. 15:16

  elsőre kicsit fura volt ez a szín, de végül is feldobja a gépet

  hát igen a fólia még egy iphone nál elmegy én is rászenvedtem meg is látszott rajta :P

  ha megjön az ipadem nem tudom hogy varázsolom majd rá

  lehet ilyen hirtelen felindulásból fogom és lesz amilyen lesz ráteszem :P

  de valahol írtak ilyen spéci folyadékos fóliáról és ott állítólag nem lesz semmilyen buborék ha felteszed. Lehet olyat kéne keresned (rátenni a boltok nem nagyon szeretik, de meg is értem őket)

 3. Linda - 2011.01.14. 18:50

  meg mindig nem küldtetek az ipad tok nyertesenek (nekem) az üzit facebookon. esetleg elfelejetettetek?

 4. JamesS - 2011.01.14. 22:35

  Linda: szerintem te is hamarosan kapod az üzit

  addig is várjuk a következő tesztet

  az publikus, hogy mit teszteltek kövire?

  cégnél pár 3GS es srác sírt, hogy már semmi nem kapható 3GS hez

  nem tesztelnétek pár még most is kapható és könnyen beszerezhető tokról, stb ről

 5. progm - 2011.01.16. 17:51

  Sziasztok, előre is bocs az offért.

  Valaki tudna ajánlani magyar oldalt ahol tudok venni iphone 4-hez hátlapot, de eredeti üveget, nem pedig a műanyagot, mert sajnos googliztam de csak műanyag hátlapot találtam. :(

Szólj hozzá Te is!