SmartPhone Medic – Kiszivárgott az iPhone 5 antennája?

KeleMan 2011.01.07. 01:56 Apple, Egyéb, iPhone, Pletykák 20 hozzászólás 1 552

A tegnapi nap a SmartPhone Medic feltett a YouTube csatornájára egy videót, amely egy állítólagos új antennarendszert mutat be az iPhone készülékhez. Szerencsére végig tudtam nézni a “mozit”, de megosztani már nem tudom veletek, mert Cupertinóban valaki gyorsan kapcsolt és szerzői jogokra hivatkozva törölték a videót. Ezek szerint fenti képen látható antennarendszer már várhatóan az új iPhone 5 antennája lesz. A videón amúgy nagyon sok kis apró változást mutattak be a készítők.

A lényeges változás azonban, hogy a keret immár nem 3, hanem négy részből áll, így végre a készülék 2 oldalán található meg 2-2 illesztési pont, de a készülék tetejéről ez elhagyásra került. Sokan azonban úgy gondolják, hogy az AT&T mellett ezen fenti kép az új Verizon-os CDMA iPhone 4 telefonra utal.

Nos szerintem ez azért is nem lehet igaz, mert a CDMA mobilszolgáltatók hálózatában, amilyen a Verizon is, nem használnak sim kártyát a telefonokban. (Akit érdekel a GSM és CDMA közötti különbség, azoknak javaslom ezt és ezt a linket.) A lényeg, hogy az USA-ban lévő telefonokban csak ott van sim kártya, ami GSM frekvencián működik. Az új antennarendszeren viszont jól látható módon megmaradt a micro sim kártya foglalat. (Persze az is lehet, hogy GSM és CDMA hálózatot egyaránt fog kezelni… )

Persze ez több mindent is jelenthet, lehet az is, hogy a Verizon-os változat már ezen új antennarendszerrel érkezik csak épp a sim kártya nyílás kimarad. Mindenesetre érdekes, hogy épp az iPad 2 várható bejelentése előtti hetekben jutott illetéktelen kezekbe a fenti példány. Elgondolkodtató.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

20 hozzászólás

 1. p94 - 2011.01.07. 10:30

  nem tudjátok kb. mikor fog megjelenni az iphone 5 ?:D

 2. aypok - 2011.01.07. 11:14

  Sziasztok
  Esetleg valakinek nincs híre hogy mikor lehet megint kapni iphone 4-et a T-nél?

 3. James - 2011.01.07. 11:16

  nálunk szerintem a szept vége lesz megint
  kint azért hamarabb
  tuti készlet és színhiány lesz az első pár hónapban :P

 4. 14bob88 - 2011.01.07. 11:40

  Remélem jól fog sikerülni az iPhone 5. Igaz én majd max a 6-ra cserélek. most 3GS-em van, és jövő nyáron jár le csak a hűségnyilatkozatom a trénél.

 5. tjuhi - 2011.01.07. 13:00

  nekem most 4esem van de ha sok újítás lesz az 5ben tuti megveszem :P

 6. csacsi - 2011.01.07. 15:23

  Nem hiszem hogy iPhone5 neven fog megjelenni, az uj iPhone.
  Szerintem kap egy rancfelvarrast, es egy ujabb belsot, egy hardware frissitest.
  Azert gondolom mert az Apple az iPhone-t a 2eves elofizeteshez igazitja.
  Aki most megvette a 4est annak ugye 2ev mulva jar majd le a husege, es akkor kapjuk az 5-os iPhone-t.
  Ugyan igy volt a 3G/3GS eseteben is. Akkor nyilatkoztak ezt.

 7. Anonym - 2011.01.08. 11:12

  :OOOOOO Az apple megoldotta h lehessen telefonálni a “telefonjaival”, dejóóó!!!
  Sztem van is benne vmi h “ez nem mobil, ez iphone”…
  Kár h a többi gyártó, ami nem gizdulásra tervezi a telefonjait azzal lehet, én meg röhögök azon akinek i4 van a kezében…
  És akkor jönnek az apple fanok, de bezzeg erre több alkalmazás van…jah van több tízezernyi fingós meg gyertyás alkalmazás, hát ez kvajó mindig is erre vágytam hogy tudjak gizdulni a társaságban hogy nekem gyertya is van a telefonomban…
  Aztán meg a buzi páwák, h “Nekem iphonom van”..És akkor mi van??
  Retina display, kár hogy nem AMOLED…
  :O Már tud videotelefonálni, dejóó, kár hogy nokiákkal már 2001-óta lehet xDDD
  Ennyit erről…

  • KeleMan - 2011.01.08. 12:57

   Anonym: Ez is egy vélemény! :P

 8. JamesS - 2011.01.08. 14:27

  2001 ben nokiával videó telefonáltál ingyen?
  nem is tudtam, hogy 3210 ben volt ilyen lehetőség :D
  ez a térerő mizéria meg túl lett lihegve rendesen

  több telefon is van amit bizonyos fogás esetén térerővesztéssel jár
  ez tény és be is bizonyították :P
  nem tudom anonym mivel húzta fel magát, gondolom droidos a készüléke és még mindig az 1.6 fur rajta :P
  vagy talán 2.1 de azt se a szolgáltató adta ki hanem a gyárit tette rá :D

 9. Adams - 2011.01.08. 17:26

  Kedves Anonym!

  Gratulálok a csodálatosan értelmetlen hozzászólásodhoz és a 2001-es videotelefonálásodhoz!
  A térerőproblémát egyszer sem sikerült még előidéznem, pedig elég sokat használom a telefonom. Hozzátenném nem játékra és (hogy a
  Te szavaiddal éljek) nem is gizdulásra, hanem a munkám egy fontos részeként.
  Tény, hogy sokan divattelefonnak használják az iphoneokat és ezredét sem használják ki annak amit tud és természetesen én sem használom ki 100%-ban, de mindenki megtalálja benne amire szüksége van. A szép és a 4-nél elegáns külső mellett nem elhanyagolható a belső sem. Egy értelmes és elfogulatlan mobiltesztben sem tudtak győztest hirdetni a forgalomban lévő (csúcs) okostelefonok között. És szerintem sem lehet. Van amiben ez jobb, van amiben az. De csak egy kicsit. Viszont egy valamiben biztos, hogy az Apple vezet és ez a design. Ebből jöhet a “gizdulás”.

 10. Anonym - 2011.01.08. 21:34

  Nem, Nokia N8-am van! Érdekes, az nem veszít a térerejéből, bárhol fogom… ?:-) Amúgy meglepődtem KeleMan véleményén, hogy milyen normálisan reagált a kommentemre. Meg JamesS-én is. Azért is írtam ilyen “hangnemben”, mert az eddigi tapasztalataim szerint ha normálisan megírtam volna, akkor az iphone-osok leugattak volna. De akkor itt normális iphone-osok vannak, és elnézést kérnék. De még mindig nem szeretem az iPhone-t, az apple üzletpolitikája, és a sok rajoskodó páwa miatt. Meg aránytalanul drága. Régen, még 2006-ban lehet hogy megváltoztatta a telefonokat, de ma már ez nem teszi naggyá. És mostmár csak lépést követ, kihagy néhány funkciót, hogy a következőben működjön, és azt is megvetesse a néppel.

 11. Att - 2011.01.09. 10:46

  Sziasztok!
  Örülök .hogy elégedett vagy az N8 telefonoddal.Nem volt még soha apple termékem ,de amióta van azóta rosszat nem igazán tudok róla mondani, csak a térerő csökkenést de csökkent térerővel is tökéletesen lehet telefonálni. Rajtam is nyugodtan nevethetsz ha meglátod az iphone4-et a kezemben majd visszavigyorgok rád és ennyi.1996 óta volt több nokiám sony-m és nekem mind tökéletes volt. addig ameddig el nem romlottak.Érdekesség, hogy a sony bírta 6 évig , az általam is favorizált nokiáim 2-3 év alatt leépültek. :(
  Most adtam egy esélyt az applenak ,eddig nem bántam meg!!!
  Azt a telefont használd amit szeretsz. AZ pedig ,hogy melyik telefon a drága ajánlom figyelmedbe a nokia üzletpolitikáját.Nokia x16 16gb nem oly régen 120e körül volt . most ugyan azokkal a feltételekkel 40ezerért kínálják/t-mobileajánlat/.
  Ja én nem gizdázom(mert azt N8 al is lehetne épp mivel az sem egy corby) inkább használom a telefont.
  minden mobiltulajnak gratulálok a saját jól bevált készülékéhez.

  • KeleMan - 2011.01.09. 12:24

   Att, Anonym: Pontosan, mindenki használja azt amit szeret. Nyilvánvaló, hogy az iPhone készülékeknek vannak előnyei, de én épp most láttam egy N8-at, munkatársam vett és az is jól néz ki, meg ingyenesen elérhető rá egy csomó alkalmazás. Az más kérdés, hogy mindenki az Apple-t próbálja utánozni, de azért azt sem szabad elfelejteni, hogy a Nokia, Samsung, SonyEricsson a nagy nevek még mindig. Az Apple igényt gerjeszt arra, hogy megvedd, mert nem lehet kapni. És meg is veszed. Sajnos nagyon sok olyan emberről tudok, aki csak azért vett iPhone-t, mert jól néz ki, de egyáltalán nem használja ki. Aztán betelefonál az ügyfélszolgálatra, hogy nem tudja ezt és ezt, hogy miért jelent meg a képernyőn, mert ő nem használja, csak telefonálásra vette… Miért nem vett akkor egy alaptelefont? De mindegy is! Mindenki saját elhatározásából vesz magának készüléket. Ha bejön és tetszik, jól használható szeretni fogja. Ha nem úgy vált, esetleg iPhone-ra. Az jobban bejön, megszereti és azt használja. Én világ életemben Samsung párti voltam. E-300, U600 aztán jött az iPhone. És nem akarok visszaváltani Samsung-ra. Pedig itthon minden más műszaki kütyü Samsung. De persze vannak olyanok is, akik épp az ellenkezője. Nem vált be az iPhone, és visszaváltanak Nokiára, egyébre. Tegyék. Ezzel nincs semmi probléma. Mindenki használja azt, amit szeret.

 12. Cyrmos - 2011.01.09. 16:05

  Kele véleményét osztom.

  Azért érdekelne hogy akinek nem apple telefonja van nem használ apple gépet vagy legyen szó bármilyen más cég más termékéről, az miért szól hozzá? Mielőtt abba kötne bele bárki is hogy de már pedig régebben volt neki stb stb, az lényegtelen mert közbe jött egy szoftveresen hardweresen frissebb készülék.

  Persze ha a telefonról van kérdése vagy témába vágóan akkor szívesen segítek vagy odairányítom ahol választ kap,de így véleményt nyilvánítani hogy nem is ilyen készüléke van az számomra furcsa.

  (A hangnem meg vagy elfogadjuk vagy nem ez egyéni mindenkinél)

  Mindezzel nem azt akartam tükrözni hogy húzzon a kva anyába a gizda divat nokiás (bocs de meghatott a stílus) hanem inkább egy számomra érthetetlen dologra keresem a választ

  Olvasson nyugodtan tájékozódjon. Szerintem mindenki olvas mindenféléről akit érdekel a téma.

 13. kissjano - 2011.01.09. 18:40

  Én még arra a kérdésre keresem a választ, hogy aki antiappleista(ezt a szót most találtam ki :D ) az miért keresi fel az olyan oldalakat, fórumokat, blogokat ahol szinte csak ilyen témában talal beszélgető partnerre.
  Én nem tudom, hogy ti hogy vagytok ezzel, de én soha nem szerettem például a SonyEricsson-t , (meg vannak rá az okaim) de mégsem látogatok meg olyan oldalakat ahol épp azt firtatják, hogy mennyire jó is az új mobil. Én soh nem írtam nekik, hogy , ti hülyék minek vesztek ilyen telót, vegyetek inkább 3310-est mert amit annyira szerettek az egy rakás sz.r.
  Szóval akkor valakinek van valami teóriája a költői kérdésekre?
  :D

 14. Cyrmos - 2011.01.09. 21:41

  Szerintem haggyuk megvalaszolatlanul :D

 15. h.norbi - 2011.01.10. 02:28

  sziasztok

  bennem is ez a gondolat merült fel először, hogy minek jön ide valaki, aki eleve kizártnak tartja, hogy apple terméket vegyen. nekem 7650 óta symbian-os nokiám volt, ez volt az első symbianos, első kamerás, első szétcsúsztatható mobil, szóval igazán mérföldkő, pláne a méretei miatt :) legutóbb egy 5800 volt a soros, a következő pedig egy N8 lett volna, de mivel macbook-ot használok, se a samsung galaxy S, sem a nokia N8 nem működött volna együtt teljes értékűen a gépemmel, számításba vettem az iphone 4-et is. általában 10-15 között szokott lenni a telefonszámlám, vodafone-nál pedig egy "szabadon" csomaggal 60e forint volt a telefon… ennyiért a legjobb ajánlat volt minden tekintetben. persze van ami az egyiken jó, van ami a másikon, néhány dolog hiányzik, párnak meg nagyon örülök, hogy van… az apple egy komolyabb árképzésű termékeket gyártó cég komolyabb igények kielégítésére, ennyi…

 16. Dr Jones - 2011.01.10. 17:27

  Srácok 100 szónak is 1 a vége, minden telefon márkának megvolt a maga kora amikor nagyon ottvolt az élvonalban. Anno matrix banán Nokia! Most az iPhone korát éljük. HTC fan voltam évekig Windowsmobil volt számomra a tuti nyerő, és beláttam hogy programban futó program borzaszoan lasitja a telefont. Igaz az akkori nokiak SonyEricssonok kockacukros egérmozi kijelzőjéhez képest klasszisokkal jobb volt! Amióta androidos készüléket használok, nincs homokórázás, várakozás, egyből fut minden alkalmazás! 1 éve van iPhone 3GS em igaz draga de ha megnézzük mikre képes:GPS iPod játékkonzol fénykézőgép telefon giroszkop internet wifi + appok álltal telepített scanner

  Clinometer különböző szenzorok! Ha külön külön megvennéd ugyan annyit költenél vagy még többet. 10.000.000 app alkalmazás jó ebben vannak ratyi appok is de vannak olyan fordító appok például hogy oldalakat teszek bele és bármilyen nyelven leforditja! Vagy különböző értékeket számol át bármi mássá!

  A G4t azért nem vettem meg, mert szerintem nem változtattak annyi mindent meg benne hogy érdemes legyen lecserélni a 3GS-t!

  G5nél már tuti csere szavatos lesz! 

 17. Cyrmos - 2011.01.10. 18:27

  Igen igen két generációnként éri meg váltani. Már akinek fontos. Én úgy vagyok a 4-es iphonomolla hogy amíg be nem mondja az unalmast nem cserélem, vagy amíg meg nem szűnik a támogatása. Szóval úgy 3-4 évet jósolok neki.

 18. szimplak - 2011.01.10. 19:47

  Sziasztok!

  Eddig én is Nokia és Sony Ericsson párti voltam, de most úgyí döntöttem kipróbálom az Apple-t is. Eddig abszolút nem bántam meg, és akárki akármit mond, nekem személy szerint tetszik a rengeteg alkalmazás és játék a telefonra, amit nem mellesleg sokszor a számítógép helyett is használok. Az antenna hibáról annyit, hogy idáig egyszer sikerült előidéznem, akkor is csak bal kézzel( mivel jobb kézzel telefonálok, ez nem zavar:) ), de a városban már bal kézzel sem sikerült. Szerintem attól is függ, hogy milyen a térerő erőssége. Azt, hgy szoftveresen valamit javítottak-e rajta nem tudom, mert még a 4.1et használom.

  Végül én is osztom azt a véleményt, hogy mindenki használja azt amit szeret, és ha nincs róla személyes tapasztalata, inkább ne mondjon teljesen lenéző véleményt.

Szólj hozzá Te is!