Az iPhone 4 volt a karácsony egyik legnagyobb slágere

Helme 2010.12.25. 18:07 Egyéb, iPhone 3 hozzászólás 173

Valamiért azt hiszik az emberek, hogy csak akkor lehet igazán boldog a karácsony, ha nagy értékű termékeket adnak, illetve kapnak karácsonyra. Persze a legtöbben azt mondják, hogy ez nincs is így, de vajon valóban igazat mondanak-e? Természetesen az is érthető indok, hogy egy évben legalább egyszer mindenki kaphasson valami nagyobb, rendhagyóbb dolgot, s ne azt nézzük, hogy mi mennyibe kerül, ha már egész évben robotoltunk a munkahelyen.

Idén a LED TV-k, a szódagépek és a különféle szórakoztatóelektronikai produktumok voltak a legkelendőbbek. Kétségtelenül az iPhone 4 is ide tartozik, de sajnálatos módon sokan nem tehették a fa alá. Bár a T-Mobile nagyobb szállítmányt kapott, hogy az ünnepek előtt ki tudják elégíteni az igényeket mégis akadt, akinek nem sikerült megvásárolnia a terméket. Úgy tudjuk, hogy 32 gigásból van készleten, de a kisebbik verzióból még mindig hiány van.

A cikk a hirdetés után folytatódik

December 17-én megrohamoztuk a T-Pontokat és megkérdeztük az épp várólistára feliratkozókat, illetve azokat akik épp átvették a terméket, hogy miért akarnak iPhone 4-et venni, így az ünnepek előtt. A megkérdezett 50 emberből 37 valakinek karácsonyi ajándékba szerette volna vásárolni a készüléket, a többiek pedig magukat lepik meg, bár ezt már megtették volna, csak túl nagy volt a várólista és most kerültek sorra.

”A lányom meg van bolondulva az iPhone 4-ért, már a 3G megjelenése idején is rágta a fülemet, de akkor úgy gondoltam, hogy még kicsi egy ilyen telefonoz. December végén van a születésnapja, most lesz 18 éves, így karácsonyra és a nagykorúságára kap egyet. Nagyon reménykedem benne, hogy még 24-e előtt meg tudjuk vásárolni.” – mondta el kérdésünkre Szárai Zsolt, aki magát egyébként nem tartja Apple fanatikusnak.

Sokan a drágább – mégis biztosabb – lehetőség mellett szavaztak, decemberben ugyanis megnőtt a gyárilag független iPhone 4-ek eladási száma. Ez azért lehet, mert itt mindig van készlet, bár itt egyben kell kifizetni a majdnem 200 ezer forintot.

”Decemberben mindenképpen nagyobb volt az iPhone 4 iránt a vásárlói kedv, az év utolsó hónapjában 20 darab független iPhone 4-et sikerült értékesítenünk” – árulta el ”iNajim”, a Macveszem.com tulajdonosa. Hozzátette, hogy általánosságban elmondható: az összes Apple termékből többet tudtak eladni ebben az időszakban.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

3 hozzászólás

 1. m@xsys - 2010.12.25. 22:08

  Ami jó az jó, csak éppen túlárazott úgy 30-40%-al, de ha garis akkor legalább cserélik (nem elfelejteni!)

 2. po - 2010.12.26. 02:27

  Azért szerintem erős lehúzás az iphone magyarországon, függetlenül éppúgy mint előfizetéssel, vagy feltőltökártyával.

  Viszonyítva az Angliában kapható gyári független 32gb-os verzió árát (iPhone 4) ami 200.000ft kereken.

  Akinek lehetősége van szerezzen be Angliából ha tud.

  És persze ott a várólista sem létezik;)

 3. Tom - 2010.12.27. 14:38

  Hol lehet Európában gyári független iphone-t a legjobb áron beszerezni?

Szólj hozzá Te is!