A nagy iPhone 4 tok teszt – Tokban az erő (1. rész)

Helme 2010.11.21. 10:15 Apple, iPhone, Teszt 10 hozzászólás 3 937

Talán legjobban az iPhone tulajdonosok vannak abban megosztva, hogy valóban kell-e védőtok a készülékre? Nehéz kérdés, hiszen számos előnye, illetve hátránya van, de védelemre ugye mindennek szüksége van. Általában a legtöbb ellenző azt mondja, hogy ez megcsúfítja az amúgy gyönyörű iPhone-t. Mi erre azt mondjuk, hogy bizony léteznek olyan tokok, amelyek nem hogy csúnyítják, hanem inkább szépítik a telefont. A For-Max-tól elhoztunk négyféle védőt tesztelni, – az egyikből kétfajta színt kaptunk – hogy megnézzük: valóban szükség van-e ezekre?

Összesen három típusba tudjuk őket sorolni, mely nem más, mint a bumper, a gumi és a bőrtok. Mindegyiknek egyedi jellegzetessége van, igazából teljesen egyénfüggő, hogy kinek melyik tetszik. Ezek mind iPhone 4 készülékre való, azonban az elkövetkezendő egyik tesztünkben a régebbi generációs tulajdonosoknak is fogunk tippeket adni.

Elég sok helyen lehet olvasni, hogy eredetiként árulják a bumpert 3-4 ezer forintért. Remélhetőleg ennek senki nem dől be, ugyanis rendes, eredeti védőt ennyiért nem lehet vásárolni. Az interneten árultak 98%-a bizony utángyártott. Akkor meg miért vennénk meg kétszeres áron? Elég szkeptikusak vagyunk eme termékkel, hiszen minőségbeli különbségek vannak még ezek között is. Minél kevésbé nyúlik a bumper, annál jobb minőségű.

A For-Max-tól kapott termék átment a vizsgánkon, akárhogyan is nyújtottuk, nem akart szétjönni. Rugalmas, hajlítható, de a gumi mégsem gagyi anyagból készült, ami az árát tekintve meglepő. Két színt nyomtak a kezünkbe, mindkettő inkább lányos, bár a kéket esetleg használhatják a férfiak is. A pirost itt, a kéket pedig itt tudod megrendelni.

Léteznek különféle szilikontokok, amik megvédik az iPhone 4 hátulját, ugyanis rettentően karcolódik. Ezekből is hoztunk kétfajta mintázattal. Az első egy autógumit ábrázol, jól néz ki nagyon, de inkább a fiataloknak ajánlanák. A másik egy átlátszó fehér, ami bár nem varázsolja át más színűvé az iPhone-t, ad egyfajta nőiességet a készüléknek. A bumpernél nem kerül sokkal többe.

Végezetül pedig érkezzen az a tok, amit a legtöbbeket megmozgathat: eredeti bőrből készült övre csatolható védő. Kifejezetten igényes és szépen néz ki, látszik rajta a minőség. Egyébként nem csak iPhone-hoz alkalmas, hanem más telefonokhoz is. Az ára egy kicsit borsos, de ugye tudjuk, hogy a minőséget meg kell fizetni.

A termékeket a For-Max biztosította tesztelésre!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

10 hozzászólás

 1. Championer - 2010.11.21. 22:34

  Nekem a lefóliázás és egy sima szövettok (avagy "zokni", "zoknitok") tökéletesen bevállt. Nem rejti el a telefon eredeti szépségét, a szövettok pedig ideális tartó ha épp nincs az ember kezében a készülék.

 2. Blindfish - 2010.11.22. 00:47

  Helló! a Polykarbonát tokot nem akarjátok madj letesztelni h milyen? :O :)

 3. Zack - 2010.11.22. 03:40

  Sziasztok én ilyet vettem az iphone 4-hez. Ez a második tokom és egyben az utolsó is. :)

  Nagyon könnyű, kemény hátlap, oldalt gumiborítás ami annyira paszos h a por sem megy be a tok alá. Nem nyeli el a rezgés erejét mint a gumitokok. Zsebben hordva is megérzem ha hívnak.

  Ára 5900ft volt. (xms-ben vettem) ui: Ha reklámnak minősül ez akkor elnézést, javítsátok adminok. köszönöm

  És ime a kép: http://images.pcworld.com/reviews/graphics/produc

 4. James - 2010.11.22. 09:01

  jól nézz ki ez a tok

  várom a kövi tesztfordulót :P

  övtokok is lesznek mér?

  fekvő és álló tok is érdekelne :D

 5. DnP - 2010.11.22. 11:50

  Breeeking!

  "November 29-től elérhető az új iPhone 4 a Vodafone-nál!"

  Most mee nincs 72p-s kuvvanagy breeeking felirat? :)

  Lemaradtatok….

  • KeleMan - 2010.11.22. 13:35

   DnP: Ki nem szarja le? A legtöbb ember ilyenkor dolgozik! Neked is azt kellene tenned! Menjél szépen és termeljed a GDP-t! :P

 6. izoli - 2010.11.22. 11:57

  iPhone 4 nov 29-től a Vodánàl! Már hivatalossan is!

 7. James - 2010.11.22. 15:29

  szarok a GDP re amíg nincs a kezemben az iphone-om :P

  kövi tok teszt mikor jön?

 8. Nando - 2010.11.22. 15:40

  iphone 4 bumper tok

  3000Ft/db minden színben

  e-mail: danielkis26(kukac)yahoo.com

 9. Erik - 2010.11.22. 16:22

  nekem olyan autógumis tokom van és elytettám már le és nem lett baja jó minődség (:yes:)!

Szólj hozzá Te is!