Fizesd a metrójegyed iPhone készülékeddel

Helme 2010.10.20. 20:18 Apple, Egyéb, iPhone 0 db 91

Te csodálatos Amerika, mennyi mindent köszönhetünk neked, hány idióta YouTube sztárt teremtettél nekünk, akik bearanyozzák a mindennapjainkat. De nem csak ezt adtad a Föld lakóinak. Összegyűjtötted a világ egész tájáról a legjobb tudású embereket, s összezártad őket. Ezért van ma ennyi csodálatos dolog az életünkben. Na jó, igazából nem, de ezt most hanyagoljuk. Elszomorít néha az, hogy szeretett honunk mennyire le van maradva a nyugati országokhoz képest. Bár a szó szoros értelmében nem, mégis gyakran úgy érezhetjük, hogy bizony mi a Balkánon vagyunk. Egyszerűen pár dologgal könnyebbé lehetne tenni a magyarok életét, de inkább szívnunk kell.

Amerikában már régen bevezették – egyébként még nagyon régen itthon is volt de megszüntették – az elektronikus beléptetőrendszert. Eme szerkezet végre megoldást nyújtana Magyarországon a kialakult kaotikus tömegközlekedési problémákra. Bár a BKV-nál már tervben van véve, biztosan kell pár (tíz) év ahhoz, hogy megvalósuljon.

Még szeptemberben New York-ban vezették be a G vonalon az iPhone-val való fizetést, igaz csak tesztjelleggel. A Visa speciális terminálján keresztül lehet lehúzatni az összeget a kártyáról. Sajnos azért nem olyan egyszerűen működik a dolog, mint ahogyan azt elsőre elképzeljük. Egy speciális tok és az applikáció szükséges a végrehajtáshoz, bár azok beszerzése után valóban pofonegyszerű a fizetés.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!