A Sanoma ünnepel – Már több mint 100.000 letöltött App

Helme 2010.09.29. 20:31 Egyéb, iPhone, Programok 1 db 152

A Sanoma elsőként a saját blogján jelentette be a mai napon, hogy az iPhone applikációi átlépték a 100.000-es letöltésszámot. Ez nem kis teljesítmény, bár hozzátartozik, hogy ezek a programok ingyenesek. Kilenc alkalmazásával alig egy év alatt 100 ezer letöltést ért el a Sanoma Budapest Zrt. mobilmédia-üzletága – ami különösen szép siker annak fényében, hogy ebből hat program mindössze fél éve van az AppStore-ban. Kilenc termékükből a moziműsorokat iPhone-on megjelenítő mozi24 a legrégebbi, és ezért a legsikeresebb.

Összesen több mint 22 ezerszer töltötték le eddig, ami egy ilyen kis piacot figyelembe véve rendkívül nagy szó. De a tv-műsor alkalmazásunk, a tv24 is hasonló sikernek örvend, nemrég érte el a 20 ezres telepítést. A friss hír24 app-ot pedig alig két hónap alatt közel tízezren telepítették készülékeikre az iPhone-tulajdonosok.

A magyarországi iPhone-piac, annak ellenére, hogy kis országról van szó, rendkívül gyorsan fejlődik, azonban a többi alkalmazás-platformon is egyre dinamikusabb növekedést várható. A Sanoma Budapest Zrt. mobilmédia-alkalmazásokat fejlesztő részlege nagy áttöréseket vár a piactól, a fejlesztés nem áll le: éppen ezért a közeljövőben több termék várható iPhone-ra, sőt, még az idén érkezhet két iPad-app is.

A Sanoma Budapest Újmédia-divízióján belül működő mobilmédia-üzletág mostanáig kilenc iPhone- és Nokia-alkalmazást adott ki. Emellett elsőként hozott létre mobilkészülékekre optimalizált internetes oldalakat, s mára tizenkét ilyet is működtet (köztük a Startlap, FN.hu, Nők Lapja Cafe, kirakat.hu, mozi24, tv24 és StoryOnline).

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. KeleMan - 2010.09.29. 22:48

    Ebből is látszik, hogy amennyiben valaki képes igényes programokat készíteni, akkor egyáltalán nem szabad elhanyagolni a magyar piacot! Gratulálunk!

Szólj hozzá Te is!