McAfee Total Protection az Apple mobil készülékein

KeleMan 2010.07.25. 19:10 Apple, iPad, iPhone, Programok 0 db 106

A McAfee egy nemrégiben végzett felmérése során, melynek a “The Secret Lives of Teens” nevet adta megpróbált utánajárni, hogy a mai fiatalok hogyan is viszonyulnak az internetbiztonsághoz. A felmérés arról árulkodik, hogy a mai gyermekek több, mint fele megoszt személyes információkat saját magáról. A megkérdezettek 28%-a pedig azt is elárulja hol is tartózkodik. A felmérés továbbá arra is rávilágított, hogy a fiatalok 65%-a a különböző oktatási intézményekben is aktívan használják a saját mobilkészülékeiket. A McAfee ezért úgy gondolja (internet-biztonságtechnikai cégről lévén szó nyilvánvaló), hogy nagyobb szükség van a “védelmi szint” emelésére, a további biztonság növelése céljából.

Fontos tudni, főleg az amerikai piacon, hogy a fiatalok egyre nagyobb csoportja veszi igénybe az Apple mobileszközeit. Az iPhone és iPod Touch mellett az iPad térhódításával pedig ez a szám csak emelkedni fog. A McAfee úgy gondolta, hogy a már meglévő Family Protection nevű termékét célszerű továbbfejleszteni.

Ezt a McAfee úgy érte el, hogy az iPhone, iPod Touch és iPad segítségével megvalósuló internetezést monitorozza. Lehetőségünk van ugyanis – főleg a szülőknek – hogy az adott készülékekre a Family Protection programot telepítsék. Ezáltal pedig letiltásra kerülhetnek a gyermekek számára azok a weboldalak, melyek valamilyen oknál fogva veszélyt jelenthetnek rájuk nézve. A weboldalak blokkolása tehát automatikusan megvalósíthatóvá válik, sőt a szoftver képes a webes keresések szűrésére is.

A tartalomszűrés mellett az új szoftver egyéb funkciói közé tartozik a GPS-szel ellátott készülékek nyomonkövetése is. A szülők így – ha távolról is – nyomon követhetik a gyermekük tartózkodási helyét, mikor és mit nézett vagy keresett az interneten, sőt azt is, hogy ezzel mennyi időt is töltött. A program beállításához egy online portál is tartozik, ahol menedzselni lehet a felügyelet beállításait. Testre szabhatóak, akár meghatározott időszakokra is a mobil internetezés. Jelenleg a McAfee a Family Protection legújabb kiadását 20 dollárért kínálja az App Store-ban.

Hivatalos oldal: http://home.mcafee.com/mobile/

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!