Download Meter for WiFi/3G/EDGE/GPRS

KeleMan 2010.07.23. 09:33 Apple, iPhone, Programok 3 hozzászólás 2 024

A mai nap egy olyan segédprogramot szeretnék bemutatni nektek, mely mindenki számára, aki használ a készüléken mobilinternetet és WiFi-t is, hasznos lehet. Egyre többen kerestek azzal a kérdéssel, hogy hogyan lehet mérni az adatforgalmat? Az iPhone készülékeken a Beállítások/Használat menüpontban ezen adatokat le lehet kérni. Mind a letöltést, mind pedig a feltöltést is mutatja a készülék. A probléma inkább az, hogy pl. a T-Mobile Ikon (200, 400, 600) vagy MédiaMánia (S, M, L, XL) vagy egyéb más net csomagjainál (Net 40, 100, 500) van egy határ, amit ha átlépünk, akkor a túlforgalmazást már számlázza az operátor.

Természetesen az iPhone megközelítően, de közel azonos módon jól mutatja az adatokat, mint ahogy a mobilszolgáltató is számláz. Akinek azonban ez nem elég, az a Download Meter segédprogrammal nyomon követheti az adatforgalmat mind a mobilhálózaton, mind pedig a WiFi hálózaton keresztül. A program figyeli az adatforgalmunkat, egyetlen teendőnk csupán annyi, hogy elindítsuk. Képes kiolvasni az összes forgalmat, sőt a részadatforgalmat is. Ára – 1,59€.


Letöltöm!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

  1. Krisz - 2010.07.23. 16:14

    a Beállítások/Használat menüpont alatt mutatott értékek nem tartalmazzák a WiFin keresztüli forgalmazást, csak a GPRS/EDGE/3G forgalmat

  2. KeleMan - 2010.07.24. 00:17

    Nagyon köszönöm, hogy jelezted. Nem is értem, hogy nézhettem el. Valóban itt a Cellular Network Data-t, azaz a mobilhálózaton keresztüli adatforgalmat mutatja. Köszönöm még1x, javítottam a bejegyzést.

Szólj hozzá Te is!