Csak dörgött, de nem villámlott a Flash!

KeleMan 2010.05.12. 23:27 Egyéb, iPhone, Pletykák 1 db 141

Rájár a rúd a Flash fejlesztőire. Nem elég, hogy az Apple és a Microsoft is a HTML5 formátumot erőltetik és ócsárólják a Flash-t, még itt van az alábbi dolog is. Ryan Stewart Adobe-evangelistával történt ugyanis meg, a fejlesztők orra előtt a következő nagyon kínos eset, mely a Flash-ellenzők táborának a máját hizlalhatja. Jeff Croft Seattle-i fejlesztő számolt be az esetről blogjában, szerinte Stewart, a FlashCamp konferencián, a zömében szintén fejlesztőkből álló közönség előtt akarta demonstrálni, milyen stabilan is fut a Flash Player 10.1 androidos verziója a Nexus One készülékén.

Ezért Stewart a mobilon megnyitotta az Eco Zoo nevű weblapot, mely elég sok flashes animációt tartalmaz. Az oldal betöltött ugyan, de csak pár másodpercig volt látható, ekkor ugyanis összeomlott a böngésző. Stewart újra próbálkozott, de a Flash megint kiakasztotta a böngészőt. Ekkor a hallgatóság felé fordulva azt mondta:

„Nos, ez most nem jött össze, de van olyan flashes oldal, amit valaki szeretne látni?”

Valaki bekiabálta a népszerű videómegosztó, a Hulu nevét, ám Stewart erre kurtán-furcsán csak annyit közölt, hogy a Hulu nem megy, majd hirtelen befejezte bemutatóját. A szakértők igyekeztek gyorsan rámutatni, hogy a Flash androidos verziója még mindig béta fázisban van, így lehetnek még olyan bugok, ami miatt nem sikerült a bemutató. Persze-persze, értjük mi, mindent meglehet magyarázni. :D

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

Szólj hozzá Te is!