Megjelent a 3G-s iPad!

KeleMan 2010.05.01. 10:02 Apple, iPad 4 hozzászólás 398

A tegnapi nap az USA-ban végre elérhetővé vált az iPad 3G-s változata, tehát végre a WiFi-s modell mellett mostantól megvásárolható az iPad WiFi + 3G modell is. A nemzetközi árakról vélhetően május 12-én lesznek információk, ugyanis, ha minden jól megy, úgy ezen a napon lehet majd leadni a megrendelést. Azaz inkább előrendelést, de csak azon országokban, ahol május végétől elérhetővé válik mind a sima wifi-s, mind pedig a wifi+3G modell. Az Apple Online bevásárlóboltjában, a termék adatlapján viszont meglepő információkat olvastam, ami bár igaz, hogy elhangzott már a januári iPad termékbemutatóján is, de felvet néhány kérdést. Tulajdonképpen itt található egy egyszerű GYIK, amely az alábbiakat írja le

Milyen 3G-s szolgáltatásokat biztosít az AT&T?
2 fajta havi fizetésű opció van: 250MB és korlátlan. Szerződés azonban nincs, mivel az iPad-en lehet menedzselni a hozzáférést és az adatopciókat. E mellett az AT&T közel 20.000 ingyenes WiFi hotspotot is működtet, amire bármikor ingyenesen lehet csatlakozni, pl. StarBucks, Barnes & Noble, és több más helyen is.

Hogyan találom meg, hogy hol érhetőek el az AT&T szolgáltatásai?
Add meg az utca nevét, a várost és az államot vagy irányítószámot itt AT&T Data Coverage Viewer.

Ha WiFi+3G-s iPad-et használok szükséges használjam az adatopciókat?
Nem. Ha használni akarod a 3G-s szolgáltatást, csak regisztrálnod kell egy szerződésmentes adatopcióra az iPad-en. E mellett bármikor használhatod az ingyenes WiFi kapcsolatot is a beépített 802.11n WiFi egységnek köszönhetően.

Használhatom-e az iPhone-ra megkötött szerződésemet (sim-kártya, adatopció) az iPad-en?
Nem. A mobiltelefonhálózati szerződés az iPhone-ra különböző, mint ami az iPad-re szól.

Használhatom az iPad-em (Wifi+3G) ha külföldre utazok, tehát az USA-n kívül is?
WiFi hotspotokra bárhol ingyenesen kapcsolódhatsz a világban. A 3G használatról pedig kérünk, egyeztess az AT&T-vel.

Az iPhone és az iPad SIM kártyái kicserélhetőek?
Nem. Az iPhone SIM kártyája nem fér bele az iPad (Wifi+3G) SIM nyílásába.

Na szerintem ennyi kérdés-válasz elegendő, de még van pár kérdés-válasz a fenti linken, akit érdekel. Mint mondtam tehát felvetődik pár kérdés és itt álljunk is meg egy pillanatra. Az iPad WiFi+3G modell NEM SIM LOCK-os, tehát gyárilag független készülék! Ebből az következik, hogy bármilyen micro sim kártyával használható. Persze már ahol elérhető. Nem hiába írom ezen sorokat, mert az Apple szemléletmódja és a SIM kártya változások valamint az adatopciók (már az USA-ban persze) eddig nem látott ok-okozat összefüggést indítanak el. Pláne, ha a kiszivárgott új iPhone is micro sim kártyával kerül majd a boltok polcaira.

Gondolok itt például arra, hogy ha valaki vásárol egy iPad-et (WiFi+3G) az USA-ban, de nem kívánja ott használni az AT&T-vel az adatopciót és mondjuk hazahozza Magyarországra az eszközt, akkor itt vajon tudja majd használni? Kérdéses! Hiszen eleddig egyik szolgáltató sem biztosított Magyarországon micro sim kártyát. Minek is kellett volna? Nem is volt a piacon olyan eszköz, ami használta volna. Eddig!!!

A kérdés, hogy erre a T-Mobile, Vodafone és Pannon (Telenor) triumvirátus gondolt-e???

Én már tudom a választ! :) És örülök neki! :)

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

4 hozzászólás

  1. Kéri Mih&aacu - 2010.05.01. 16:14

    "A kérdés, hogy erre a T-Mobile, Vodafone és Pannon (Telenor) triumvirátus gondolt-e???

    Én már tudom a választ! És örülök neki! "

    Mi is megtudhatnánk?

  2. KeleMan - 2010.05.01. 16:45

    :) Szerintem pár napon belül mindenki, akit érdekel megtudja. Amúgy, és ezt nem tudom ki hallott már róla, az USA-ban a T-Mobile-nál már kapható január 6-a óta a 3FF SIM (microsim) kártya, mégpedig a Lok8u GPS eszközzel.

Szólj hozzá Te is!