Apple a jailbreak ellen

KeleMan 2010.02.16. 09:20 Apple, iPhone 0 db 712

Néhány héttel a Microsoft a hackelt Xbox-konzolok körében az Xbox Live vonatkozásában tartott “tisztogatását” követően a napokban az Apple is elkezdte saját készülékeinek feltört változatait online szolgáltatásaiból kizárni. A lépés következtében minden bizonnyal hamarosan elárasztják majd az internetes aukciós oldalakat az ilyen módon “használhatatlanná” vált készülékek, így érdemes lesz megnézni hogy mit vásárolunk…

A jailbreak-elt iPhone-osok tulajdonosai számára először a múlt héten vált “használhatatlanná” a hőn szeretett iPhone-juk… “Az Ön Apple ID-je biztonsági okokból kitiltásra került”  üzenetet olvashatták, amikor megpróbáltak belépni az iTunes-ba, vagy az AppStore-ba… Az “áldozatok” között megtalálható az a hacker is, aki a 3.1.3-as frissítést feltörte, és ezt publikálta. Az egyenlőre még nem nem világos, hogy milyen módszerrel történik az a megállapítás, hogy a jailbreak valóban bekövetkezett-e. (Kérdem én: Abban az esetben, ha az Apple részéről tévedés történik, és valóban nem jailbreak-elt készüléket tiltanak le ID szerint, akkor mit lehet tenni?!)

Korábban olyan frissítést is kiadott az Apple, ami teljesen használhatatlanná tette a készüléket, viszont ez kiváltott némi visszhangot, ezért ezt most kihagyják, próbálják a saját alkalmazásaikból kitiltani a jailbreak-előket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!